Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kort geding tegen ministerie om 'ongezonde' 5G-netwerken

Kort geding tegen ministerie om 'ongezonde' 5G-netwerken

DEN HAAG (ANP) - Een stichting sleept de overheid voor de rechter, in de hoop dat die opdracht geeft om de ontwikkeling van 5G-internet te stoppen. Stichting Stop5GNL zegt dat 5G-signalen gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid van mensen en dieren. Het kort geding tegen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat dient op 21 april.

5G is de snellere opvolger van de huidige 3G- en 4G-netwerken. Providers willen de verbindingen in de komende tijd in gebruik nemen. 5G-signalen lopen onderweg minder vertraging op. Dat moet de weg vrijmaken voor zelfrijdende auto's, slimme apparaten en voor virtual reality en augmented reality, waarbij virtuele beelden worden geplaatst in de echte omgeving.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Huisarts gedetineerden besmet met coronavirus

DEN HAAG (ANP) - Een huisarts die ook in het detentiecentrum Schiphol werkt, blijkt besmet met het coronavirus. De gedetineerden en bewaarders die met deze dokter in aanraking zijn geweest worden nu "nauwgezet" in de gaten gehouden, bevestigt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) na berichtgeving van De Telegraaf.

34 minuten geleden
Haarlemmermeer wil zonneakker naast landingsbaan Schiphol

HOOFDDORP (ANP) - De gemeente Haarlemmermeer wil een veld rondom de landingsbanen bij Schiphol vol leggen met zonnepanelen, laat het college van burgemeester en wethouders weten. Wethouder Jurgen Nobel (energietransitie) noemt het "een logische keuze, waar ik veel van verwacht".

48 minuten geleden
Veiligheidsregio Zeeland verbiedt komst toeristen

MIDDELBURG (ANP) - De Veiligheidsregio Zeeland roept in de strijd tegen het coronavirus toeristen op weg te blijven en de provincie niet te bezoeken, omdat het zorgsysteem dat niet aan kan. Sinds 12.00 uur maandagmiddag geldt er een verbod en zijn toeristen niet welkom. "We doen echt een beroep op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de mensen", zegt een woordvoerster.

1 uur geleden
Koning legt waarschijnlijk wel krans op de Dam op 4 mei

AMSTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima leggen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei een krans bij het nationale monument op de Dam in Amsterdam. Na de twee minuten stilte en het spelen van het volkslied houdt de koning daar een toespraak. Dat verwacht het Nationaal Comité 4 en 5 mei, aldus een woordvoerder maandag.

1 uur geleden
Ook Sint-Maarten voert avondklok in wegens coronavirus

PHILIPSBURG (ANP) - Op Sint-Maarten geldt vanaf maandagavond een avondklok. Dat betekent dat niemand zonder uitdrukkelijke toestemming de straat op mag tussen 20.00 uur en 06.00 uur. Eerder stelden Aruba en Curaçao al een dergelijke maatregel in.

2 uur geleden
Videodagboek brengt verhaal Anne Frank bij jongeren

AMSTERDAM (ANP) - Het verhaal van Anne Frank is vanaf maandag te zien in de vorm van een videodagboek op YouTube. In het videodagboek, dat vijftien afleveringen telt en in ruim zestig landen is te zien, speelt de 13-jarige Luna Cruz Perez de rol van het Joodse meisje Anne Frank. Zij legt haar leven, gedachten en gevoelens op camera vast in het Amsterdamse Achterhuis.

2 uur geleden
PvdA wil opheldering over sombere corona-prognose

DEN HAAG (ANP) - PvdA-leider Lodewijk Asscher wil meer duidelijkheid over de sombere corona-prognose die het RIVM zondag stelde. Hij is bezorgd dat het Nederlandse zorgstelsel de verwachte toename van coronapatiënten mogelijk niet aankan.

2 uur geleden