Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kort geding tegen ministerie om 'ongezonde' 5G-netwerken

Kort geding tegen ministerie om 'ongezonde' 5G-netwerken

DEN HAAG (ANP) - Een stichting sleept de overheid voor de rechter, in de hoop dat die opdracht geeft om de ontwikkeling van 5G-internet te stoppen. Stichting Stop5GNL zegt dat 5G-signalen gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid van mensen en dieren. Het kort geding tegen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat dient op 21 april.

5G is de snellere opvolger van de huidige 3G- en 4G-netwerken. Providers willen de verbindingen in de komende tijd in gebruik nemen. 5G-signalen lopen onderweg minder vertraging op. Dat moet de weg vrijmaken voor zelfrijdende auto's, slimme apparaten en voor virtual reality en augmented reality, waarbij virtuele beelden worden geplaatst in de echte omgeving.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Meer dan 1000 meldingen van menstruatiestoornissen na coronavaccin

DEN BOSCH (ANP) - Bijwerkingencentrum Lareb heeft tot dusver meer dan duizend meldingen van menstruatiestoornissen na een coronavaccinatie ontvangen. Het gaat om klachten zoals het uitblijven van de menstruatie, heviger menstruatie, doorbraakbloedingen en bloedingen na de overgang. Het is nog niet duidelijk of het gaat om bijwerkingen van de coronavaccins, aldus Lareb.

1 uur geleden
80 uur werkstraf voor inrijden op journalist bij Sionkerk Urk

LELYSTAD (ANP) - De politierechter in Lelystad heeft de 35-jarige Jacob B. dinsdag conform de eis van het Openbaar Ministerie veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. B. reed op 28 maart bij de Sionkerk in zijn woonplaats Urk in op een verslaggever van PowNed. Die was samen met een cameraman ter plaatse om verslag te doen, omdat de kerk ondanks de coronamaatregelen de deuren opende voor alle gelovigen. Dat leidde tot ophef en ruime aandacht van de pers.

2 uur geleden
Waterschap Limburg begint woensdag met opruimen zwerfvuil

ROERMOND (ANP) - Waterschap Limburg begint woensdag met het opruimen van zwerfvuil dat achterbleef tijdens de grote overstromingen enkele weken geleden. Daarbij gaat het vooral om plastic en ander vervuilend materiaal dat de doorstroming van beken en rivieren belemmert, maakt het waterschap dinsdag bekend.

2 uur geleden
President Suriname volgende maand in gesprek met parlement

DEN HAAG (ANP) - De Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi zal bij zijn bezoek aan Nederland volgende maand met leden van de Eerste en Tweede Kamer spreken. Het gaat niet om een formele toespraak voor het voltallige parlement, een zogenoemde ‘verenigde vergadering’, benadrukt een woordvoerder van de Tweede Kamer.

3 uur geleden
Moeder vast voor poging kindermoord na vondst baby in container

AMSTERDAM (ANP) - Een 31-jarige vrouw wordt ervan verdacht in 2014 haar pasgeboren baby in een ondergrondse container in Amsterdam-Slotermeer te hebben achtergelaten. De vrouw is in april in Duitsland aangehouden en staat op 17 augustus voor de rechter op verdenking van poging tot kindermoord, maakte het OM dinsdag bekend.

3 uur geleden
Woning in Rotterdam beschoten

ROTTERDAM (ANP) - Een woning aan de Nassaustraat in Rotterdam is in de nacht van maandag op dinsdag rond 01.30 uur beschoten. Agenten troffen twee hulzen en twee inslagen aan. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt.

8 uur geleden
Stille tocht voor doodgestoken 15-jarige jongen in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam begint dinsdagavond om 19.00 uur een stille tocht voor de 15-jarige jongen die vorige week werd doodgestoken in de wijk Beverwaard. De tocht begint op de Rhijnauwensingel en gaat via de Baarlopoort en Elsopoort naar het park aan de Goedenraadweg, waar de jongen werd neergestoken.

8 uur geleden