Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kort geding tegen ministerie om 'ongezonde' 5G-netwerken

Kort geding tegen ministerie om 'ongezonde' 5G-netwerken

DEN HAAG (ANP) - Een stichting sleept de overheid voor de rechter, in de hoop dat die opdracht geeft om de ontwikkeling van 5G-internet te stoppen. Stichting Stop5GNL zegt dat 5G-signalen gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid van mensen en dieren. Het kort geding tegen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat dient op 21 april.

5G is de snellere opvolger van de huidige 3G- en 4G-netwerken. Providers willen de verbindingen in de komende tijd in gebruik nemen. 5G-signalen lopen onderweg minder vertraging op. Dat moet de weg vrijmaken voor zelfrijdende auto's, slimme apparaten en voor virtual reality en augmented reality, waarbij virtuele beelden worden geplaatst in de echte omgeving.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Politie weet de weg naar illegaal feest Zaandam

ZAANDAM (ANP) - Jongeren op zoek naar een illegaal feest in Zaandam hebben de politie in de nacht van zaterdag op zondag min of meer de weg gewezen naar de geheime locatie.

19 minuten geleden
Loods afgebrand bij grote brand in Sliedrecht

SLIEDRECHT (ANP) - In Sliedrecht is zondagochtend een loods afgebrand aan de Calandstraat. De brand brak rond 05.00 uur uit en was rond 07.30 volledig onder controle, meldt de veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid. De brandweer zette de omgeving af en voerde metingen uit omdat er mogelijk asbest in het pand zat.

2 uur geleden
Woonwagencomplex in Deventer ontruimd om grote brand in loods

DEVENTER (ANP) - In Deventer heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand gewoed in een loods aan de Danzigweg. Ongeveer veertig mensen op een nabijgelegen woonwagencomplex zijn uit voorzorg geëvacueerd, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland. Zover bekend is, raakte niemand gewond.

3 uur geleden
Zon is te zien, op sterrenwachten en vanuit huis

DEN HAAG (ANP) - Wie de zon in een ander licht wil zien, kan zondag meedoen aan de tweede Landelijke Zonnekijkdag. "Van migrerende zonnevlekken tot kolkende lussen van gas die groter zijn dan de aarde: amateurastronomen kunnen je met speciale telescopen de zon laten zien zoals je die niet eerder zag", aldus de organisator, de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde.

3 uur geleden
Brand op schip in Rotterdamse haven geblust

ROTTERDAM (ANP) - De brand die zaterdagmiddag uitbrak op een vrachtschip met metaalschroot in de Waalhaven in Rotterdam is "volledig uit". Dat meldt de veiligheidsregio.

4 uur geleden
Politie beëindigt samenkomst van 300 auto’s en scooters in Venlo

VENLO (ANP) - De politie heeft zaterdagavond in Venlo de handen vol gehad aan scooters en auto’s van mensen die een meeting wilden houden. Het ging om zo'n 300 voertuigen met Nederlandse, Duitse, Belgische, Roemeense en Poolse kentekens.

7 uur geleden
Boeren bezetten terrein hoofdkantoor Jumbo in Veghel

VEGHEL (ANP) - Boze boeren zijn zaterdagavond in Veghel (Noord-Brabant) met trekkers het terrein opgereden van het hoofdkantoor van supermarktketen Jumbo. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om zo'n tien tot twintig tractoren.

11 uur geleden