Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kort geding mogelijke politieacties rond klassieker gaat door

Kort geding mogelijke politieacties rond klassieker gaat door

ROTTERDAM (ANP) - Het kort geding dat de gemeente Rotterdam heeft aangespannen tegen de politiebonden vanwege mogelijke acties rond de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax zondag gaat door. Dat laat een woordvoerder van locoburgemeester Bert Wijbenga weten.

Een overleg tussen de Rotterdamse driehoek en de bonden "is niet verlopen met een uitkomst die we hadden gewenst", aldus de woordvoerder. Het kort geding dient om 11.15 uur bij de rechtbank Rotterdam.

Zaterdag werd bekend dat de politiebonden hun achterban hebben voorgesteld om zondag vlak voor en tijdens de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax het werk tijdelijk neer te leggen. Ze hebben daarover hun achterban gepeild. Of de werkonderbreking echt doorgaat, zou zondagmorgen worden besloten. ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp zei zondagochtend, nadat bekend werd dat de gemeente Rotterdam een kort geding had aangezegd, dat nu het besluit van de rechter wordt afgewacht.

Grapperhaus en Rutte

In een tweet over het overleg dat voorafgaand aan het kort geding plaatsvond, geeft de ACP aan dat tijdens het overleg de eis op tafel is gelegd om zondag nog een gesprek te hebben met onder anderen minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en premier Mark Rutte "over de diverse onderwerpen met onder andere als doel resultaat cao-politie. Alleen dan kans op afblazen #politieactie. Zij zijn aan zet."

De woordvoerder van de Rotterdamse locoburgemeester zegt dat er nog steeds begrip is voor de actie "en waarom ze die willen voeren, maar we vragen de rechter toch om een uitspraak te doen over het stilleggen van het werk". Vakbond ACP twittert dat in verband met corona het kort geding digitaal zal plaatsvinden. De voorzitters van de vakbonden en de advocaat zijn op het politiebureau aan de Boezembocht in Rotterdam.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Politienummer 0900-8844 na storing weer bereikbaar

DEN HAAG (ANP) - In delen van het land had de politie in de nacht van maandag op dinsdag enige tijd te kampen met een technische storing bij het telefoonnummer voor niet-spoedeisende zaken, 0900-8844. Het nummer was hierdoor tijdelijk niet bereikbaar.

24 minuten geleden
ANWB meldt storing, Wegenwacht telefonisch niet bereikbaar

DEN HAAG (ANP) - De ANWB meldt dinsdagochtend via Twitter met een landelijke technische storing te kampen. Daardoor is de Wegenwacht telefonisch niet bereikbaar.

52 minuten geleden
Rode Kruis start reanimatiecursus op Instagram

DEN HAAG (ANP) - Het Rode Kruis start dinsdag met een reanimatiecursus op Instagram, genaamd ‘Life Saving Stories’. Hiermee hoopt de organisatie meer jongeren te bereiken, want volgens haar kunnen vijf op de zes jongeren niet reanimeren of een AED gebruiken, een apparaat dat het hartritme kan herstellen.

2 uur geleden
Eerste vaatje Hollandse Nieuwe gaat naar GGD

DEN HAAG (ANP) - Het eerste vaatje nieuwe haring gaat dinsdag naar de GGD GHOR Nederland. Voorzitter André Rouvoet krijgt de Hollandse Nieuwe op de vaccinatielocatie naast het Cars Jeans Stadion in Den Haag aangeboden door het Nederlands Visbureau.

4 uur geleden
Politienummer 0900-8844 tijdelijk niet bereikbaar door storing

DEN HAAG (ANP) - In delen van het land kampt de politie in de nacht van maandag op dinsdag met een technische storing bij het telefoonnummer voor niet-spoedeisende zaken, 0900-8844. Het nummer is hierdoor tijdelijk niet bereikbaar. Het gaat in ieder geval om de regio's Rotterdam, Utrecht, Flevoland en Gooi en Vechtstreek. De oorzaak van de storing is niet bekend. Ook is niet duidelijk hoelang het duurt om de problemen te verhelpen.

4 uur geleden
Malta is eerste Europese land dat weer groen kleurt

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Malta op groen gezet voor reizigers. Dat betekent dat er geen veiligheidsrisico's meer zijn. Wel geldt in het land een testverplichting vanwege corona.

8 uur geleden
Rutte: komst Biden naar NAVO-top 'ontzettend belangrijk'

BRUSSEL (ANP) - De komst van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden naar de NAVO-top en zijn geruststellende woorden daar zijn "ontzettend belangrijk", vindt premier Mark Rutte. Biden verzekerde, na de onzekerheid die onder zijn voorganger Trump in de alliantie was geslopen, dat de Verenigde Staten de bondgenoten te hulp zullen schieten als die worden aangevallen. De Amerikaanse president "heeft nog eens bevestigd dat dat staat als een huis", zei Rutte na afloop.

12 uur geleden