Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Korpschef politie wil hooligans bij eerstvolgende uitduel weren

Korpschef politie wil hooligans bij eerstvolgende uitduel weren

AMSTERDAM (ANP) - Uitfans moeten bij het eerstvolgende uitduel geweerd worden als ze zich niet volgens de regels gedragen bij voetbalwedstrijden. Dat zegt korpschef Frank Paauw van de nationale politie dinsdag in De Telegraaf.

"Ik zou graag zien dat supporters die zich misdragen bij de eerstvolgende uitwedstrijd van de club worden geweigerd. Deze suggestie geef ik de driehoek (politie, Openbaar Ministerie en burgemeester) van de desbetreffende gemeente mee", zegt Paauw in de krant. De politiechef meent dat het op dit moment te lang duurt voordat voetbalhooligans de consequenties voelen, namelijk "pas een seizoen later tijdens dezelfde wedstrijd".

Volgens Paauw moeten clubs daarnaast zelf meer verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid in het stadion. "Wij gaan geen capaciteit inzetten als clubs zelf het veiligheidsconcept niet op orde hebben", aldus de politiebaas.

Paauw schreef eerder deze maand al een brief aan alle politiekorpsen in Nederland waarin hij adviseerde om supporters van FC Groningen en SC Cambuur tot nader order bij alle uitwedstrijden te weren. Het advies volgde op het besluit van burgemeester Jeroen Dijsselbloem van Eindhoven om fans van Cambuur te weren bij de wedstrijd tegen PSV. Volgens de politie, die de burgemeester adviseerde, bedreigen en intimideren fans van de club sinds enige tijd agenten uit hun regio. Supporters van FC Groningen zouden hetzelfde doen. In Leeuwarden besloot burgemeester Sybrand Buma vorige maand al de rest van het seizoen geen fans van de bezoekende partij meer toe te staan bij thuiswedstrijden van SC Cambuur.

Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB), zei afgelopen weekend in het AD dat een algeheel verbod op uitfans bij Nederlandse voetbalwedstrijden als het aan politiebonden ligt ook dichtbij is. Bonden zou al meerdere keren bij burgemeesters hebben aangedrongen op deze maatregel.

Meer uit Binnenland

Joost Klein voor het eerst sinds songfestival weer op het podium

ENSCHEDE (ANP) - Joost Klein staat zondag voor het eerst sinds alle gebeurtenissen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden op het podium. De 26-jarige artiest beklimt op evenementenlocatie het Rutbeek in Enschede een van de podia van het meerdaagse Freshtival Weekend.

36 minuten geleden
Drie gewonden bij brand aan Hillevliet in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een uitslaande brand in een woning aan de Hillevliet in Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. Het gaat om twee personen die in het brandende pand waren en een brandweerman. Deze laatste raakte lichtgewond, maar werd net als de twee bewoners naar het ziekenhuis gebracht, voor controle.

2 uur geleden
7 gewonden na val uit open bus in Drentse Borger

BORGER (ANP) - Zeven personen zijn zaterdagavond gewond geraakt nadat ze uit een open bus vielen in het Drentse Borger. Volgens het Dagblad van het Noorden gaat het om spelers van het eerste elftal van de lokale voetbalclub die een kampioenschap vierden met een rondrit.

5 uur geleden
Concert Jerusalem Quartet goed verlopen, kleine demonstratie buiten

AMSTERDAM (ANP) - Het optreden van het Jerusalem Quartet in het Concertgebouw in Amsterdam is zaterdagavond zonder wanklank verlopen. Voor aanvang was er een demonstratie buiten bij het gebouw. Enkele tientallen mensen droegen Palestijnse vlaggen, riepen leuzen en hielden teksten omhoog als 'Palestinian artists are not safe'. Naderhand konden alle bezoekers het Concertgebouw zonder problemen verlaten, terwijl de politie toekeek.

7 uur geleden
Protest rond optreden Jerusalem Quartet in Concertgebouw

AMSTERDAM (ANP) - Enkele tientallen mensen protesteren zaterdagavond buiten het Concertgebouw in Amsterdam rondom een optreden van het Jerusalem Quartet, ziet een ANP-fotograaf. Ook is er veel politie aanwezig. De demonstranten roepen leuzen.

8 uur geleden
Waterschap Limburg: hoogwaterpiek is voorbij, geen problemen meer

MAASTRICHT (ANP) - Het Waterschap Limburg verwacht geen problemen meer met hoge waterstanden in het stroomgebied van de Geul. De hoogwaterpiek in de rivier is voorbij, de waterafvoer neemt af en er wordt alleen nog af en toe een bui verwacht, zegt het waterschap.

12 uur geleden
Extra politiecontroles in Vlissingen na schietincidenten

VLISSINGEN (ANP) - De politie gaat extra controles uitvoeren in en rond het Middengebied in Vlissingen, na meerdere schietincidenten. Deze week werd er op verschillende plaatsen in de stad geschoten. Dat gebeurde binnen één etmaal. Ook was er een steekincident.

13 uur geleden