Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koploper Arsenal boekt nipte zege in stadsderby bij Tottenham

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft dankzij een krappe zege in de stadsderby tegen Tottenham Hotspur goede zaken gedaan in de Engelse titelstrijd (2-3). De koploper was in de eerste helft uiterst effectief, met drie treffers uit twee schoten op doel. Dankzij een eigen doelpunt van Pierre-Emile Højbjerg en goals van Bukayo Saka en Kai Havertz leidden de 'Gunners' al met 3-0 bij rust.

Arsenal staat met nog drie duels te gaan eerste met 80 punten. Manchester City speelt nog vijf keer en moet daarin een achterstand van 4 punten goedmaken. Tottenham staat in de strijd om een Champions League-ticket 7 punten achter op concurrent Aston Villa, maar heeft nog wel twee duels meer te spelen.

Na het eigen doelpunt van Højbjerg dacht Oranje-international Micky van de Ven in de 22e minuut gelijk te maken, maar de videoscheidsrechter zag dat hij daarbij buitenspel stond. In plaats daarvan kwam Arsenal vijf minuten later op 2-0 door een rake schuiver van Bukayo Saka.

Corner

De 3-0 van Kai Havertz kwam weer uit een corner. Geen enkele andere ploeg uit de vijf Europese topcompetities scoorde dit seizoen vaker uit een standaardsituatie dan de ploeg van trainer Mikel Arteta (veertien keer).

Na een fout van doelman David Raya maakte de Argentijn Cristian Romero in de 64e minuut de 3-1. De slotfase werd nog spannend na de aansluitingstreffer van Son Heung-min in de 87e minuut uit een strafschop, die werd gegeven op aanraden van de videoscheidsrechter. Het slotoffensief leverde Tottenham geen punt meer op.

Justin Kluivert droeg bij aan de 3-0-zege van nummer 10 Bournemouth op nummer 12 Brighton & Hove Albion. Voormalig Eredivisiespelers Marcos Senesi en Enes Ünal maakten de eerste twee doelpunten.

Meer uit Voetbal

Aanvoerder De Jong baalt van mislopen puntenrecord met PSV

SITTARD (ANP) - PSV-aanvoerder Luuk de Jong baalde zichtbaar van het gelijkspel van de kampioen bij Fortuna Sittard. "Gelukkig maken we nog de 1-1 en verliezen we niet, maar het is natuurlijk wel balen dat je niet wint. We hadden mooie dingen kunnen neerzetten", zei de spits tegen ESPN over het puntenrecord in de Eredivisie. Met nog één wedstrijd te gaan kan PSV (88 punten) het record van Ajax uit 1971/1972 (93 punten volgens de huidige telling) nu niet meer evenaren.

9 minuten geleden
Oranje-international Depay maakt rentree bij winnend Atlético

MADRID (ANP) - Memphis Depay heeft na ruim een maand blessureleed zijn rentree gemaakt bij Atlético Madrid. De Oranje-international viel een kwartier voor tijd in tijdens de met 1-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen RC Celta.

29 minuten geleden
Van 't Schip weet niet of Henderson bij Ajax blijft

AMSTERDAM (ANP) - John van 't Schip weet niet of Jordan Henderson volgend seizoen nog bij Ajax speelt. De trainer heeft ook vernomen dat de middenvelder niet tevreden is over het topsportklimaat bij de club uit Amsterdam. "Daar heb ik wel gemengde gevoelens over", zei de coach na een zege van 3-0 op Almere City.

41 minuten geleden
Scorende Bergwijn voelt zich eindelijk weer vrij in zijn hoofd

AMSTERDAM (ANP) - Steven Bergwijn leidde Ajax met drie doelpunten tegen Almere City (3-0) naar de vijfde eindklassering in de Eredivisie. "Ik voelde me vrij in mijn hoofd", zei de aanvoerder. "Dat is dit seizoen inderdaad wel eens anders geweest. Dat moet natuurlijk wel. Maar we zijn allemaal mensen. Als het niet loopt dan ga je soms niet voor de actie maar speel je meer op safe. Je speelt dan minder op gevoel of met het verstand op nul."

56 minuten geleden
Trainer Van 't Schip toch wel blij met vijfde plaats voor Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Trainer John van 't Schip had niet veel woorden nodig om de zege van Ajax op Almere City te omschrijven (3-0). "Het was tien minuten Steven Bergwijn", zei hij over de maker van drie doelpunten. "Dat was het eigenlijk wel."

1 uur geleden
Vijfde plek uit zicht voor FC Utrecht na nederlaag tegen Sparta

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht kan zich na de thuisnederlaag tegen Sparta Rotterdam (0-1) niet meer direct plaatsen voor Europees voetbal volgend seizoen. Ajax is door de zege op Almere City FC (3-0) zeker van de vijfde plek, die recht geeft op de voorronde van de Europa League. Utrecht en Sparta kunnen zich richten op de play-offs, waarin ze elkaar later deze maand mogelijk opnieuw tegenkomen.

Bergwijn schiet Ajax met hattrick naar vijfde eindklassering

AMSTERDAM (ANP) - Steven Bergwijn heeft Ajax aan een eenvoudige zege op Almere City (3-0) geholpen. De aanvoerder had voor rust met drie doelpunten binnen negen minuten een groot aandeel in een overwinning in de Johan Cruijff ArenA. Ajax stelde met die zege de vijfde plaats van de Eredivisie veilig