Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koopwoede houdt aan, maar niet in kledingwinkels

Koopwoede houdt aan, maar niet in kledingwinkels

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse winkels hebben in oktober 7,1 procent meer omgezet dan vorig jaar in dezelfde maand, zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In april daalden de verkopen tijdens de eerste coronagolf, maar daarna gingen ze flink omhoog. De stijging van oktober is wel de kleinste sinds mei. Daarbij stegen de verkopen in zowel de foodsector als de non-foodsector. Kleding- en schoenenwinkels hebben het nog altijd moeilijk.

Opvallend is dat het volume aan artikelen dat vorige maand verkocht werd met 4,7 procent omhoog ging. Dat betekent dus dat er niet alleen meer, maar ook duurdere producten werden verkocht. Online lag de omzet van de verkopen ongeveer de helft hoger dan dezelfde maand vorig jaar.

De omzetcijfers werden gecorrigeerd voor de samenstelling van de koopdagen in oktober. Op sommige dagen van de week wordt namelijk meer verkocht dan op andere dagen. Zonder die correctie was er sprake van een omzetstijging van 8,8 procent ten opzichte van oktober 2019.

Woonwinkels

Bij de non-foodsector deden vooral woonwinkels het goed. De verkopen in de doe-het-zelfsector, keukenbranche en andere zaken die bijvoorbeeld vloeren en meubels verkochten, lagen nog altijd ruim boven die van een jaar eerder. Ook elektronica en recreatieartikelen verkochten goed.

Kleding- en schoenenwinkels hebben het aanzienlijk moeilijker. Die verkochten ruim 15 procent minder. Kledingwinkels hebben in heel 2020 in nog geen enkele maand meer verkocht dan in dezelfde maand in 2019.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Eurolanden tekenen nieuw verdrag noodfonds ESM

BRUSSEL (ANP) - De negentien eurolanden hebben een nieuw verdrag over het ESM, het permanente noodfonds voor eurolanden in financiƫle problemen, ondertekend. De verdragswijziging is nodig zodat het fonds vanaf 2022 kan worden ingezet als vangnet voor probleembanken in de eurozone.

28 minuten geleden
KPN wint in rode AEX, nieuwkomer InPost schiet omhoog

AMSTERDAM (ANP) - Op het Damrak werden de resultaten van telecomconcern KPN woensdag goed ontvangen. Beleggers verwelkomden ook nieuwkomer InPost met een forse koersstijging. Op de Europese beurzen werd verder vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, dat later op de dag naar buiten komt. Ook zijn de ogen gericht op de technologiesector. Grote Amerikaanse techbedrijven als Apple, Facebook en Tesla openen na de slotbel op Wall Street de boeken.

2 uur geleden
KPN voelt coronacrisis op zakelijke markt

ROTTERDAM (ANP) - KPN had afgelopen jaar op de zakelijke markt last van de coronacrisis. Bedrijven waren door de omstandigheden terughoudender met uitgaven voor telecomdiensten. Maar daar staat tegenover dat er volgens het telecombedrijf in het loop van het jaar wel "bemoedigende ontwikkelingen" waren te zien op de markt voor consumenten.

3 uur geleden
RTL zag advertentiemarkt eind 2020 aantrekken

LUXEMBURG (ANP) - RTL Group, het moederbedrijf van onder meer een aantal Nederlandse tv-zenders, heeft vorig jaar financieel beter gepresteerd dan eerder voorzien. Dat kwam vooral door hogere reclame-inkomsten voor televisie in de laatste maanden van het jaar. Mediaconcerns hadden in de eerste maanden na de uitbraak van de coronapandemie nog te kampen met fors gedaalde uitgaven van adverteerders.

3 uur geleden
Consumentenbond: toezichthouders moeten optreden tegen Nintendo

DEN HAAG (ANP) - Europese toezichthouders moeten Nintendo aanpakken vanwege aanhoudende problemen met de controllers van zijn populaire spelcomputer Switch, zegt de Consumentenbond samen met negen andere Europese consumentenorganisaties. Volgens hen misleidt de Japanse fabrikant consumenten door ze niet te informeren over de beperkte levensduur van de controllers van de Switch.

4 uur geleden
Nikkei licht hoger door optimisme over bedrijfsresultaten

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag licht hoger geƫindigd. De verhoging van de groeiverwachting voor de wereldeconomie door het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wakkerde de hoop op betere bedrijfsresultaten aan. Beleggers hielden verder hun kruit droog in afwachting van de uitkomsten van de rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die later op de dag naar buiten komen. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd de 100 miljoen heeft bereikt, zorgde eveneens voor enige terughoudendheid.

4 uur geleden
VVD wil ook coronahulp voor starter die eind 2019 begon

DEN HAAG (ANP) - De VVD wil dat ook starters die eind 2019 hun onderneming hebben opgezet, coronasteun krijgen. De speciale startersregeling wordt flink uitgebreid, als het aan de grootste partij ligt. "Dat er eindelijk zo'n regeling is gekomen, is een goede eerste stap van het kabinet", zegt VVD-Kamerlid Thierry Aartsen. "Maar misschien wel de belangrijkste groep starters valt erbuiten."

5 uur geleden