Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koopman helpt waterpoloërs op OKT kort voor tijd langs Roemenen

Koopman helpt waterpoloërs op OKT kort voor tijd langs Roemenen

ROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse waterpolomannen blijven in de race voor deelname aan de Olympische Spelen. De ploeg van bondscoach Harry van der Meer versloeg op het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam in een spannende wedstrijd Roemenië met 9-8 (2-1 2-3 2-2 3-2). De winnende treffer van Jesse Koopman viel 4 seconden voor tijd en zorgde voor een enorme ontlading bij Oranje.

Voor Nederland betekende het de tweede zege dit toernooi. Eerder werd Duitsland met 11-10 verslagen. Daarna volgde een kansloze nederlaag tegen het sterke Kroatië (8-25).

Oranje speelt in groep B verder nog tegen Frankrijk en Rusland. De top 4 van de poule plaatst zich voor de kwartfinales. Op het OKT in Rotterdam worden de resterende drie startbewijzen voor de Olympische Spelen van Tokio verdeeld. De Nederlandse mannen deden in 2000 voor het laatst aan de Spelen mee.

Oranje opeens achter

Nederland leidde tegen Roemenië na de eerste periode met 2-1 dankzij doelpunten van Pascal Janssen en Thomas Lucas. Daarna nam Roemenië het initiatief over. Met drie treffers binnen vijf minuten stond Oranje opeens achter: 2-4. In die fase had het team van Van der Meer moeite om midvoor Jorn Winkelhorst te bereiken en moest het gevaar vooral via afstandsschoten komen. Via Koopman en Jorn Muller was het halverwege 4-4.

Winkelhorst kon daarna niet meer verder. De midvoor liep in de tweede periode een blessure op en moest de rest van het duel aan de kant blijven. Na afloop werd duidelijk dat Winkelhorst een klein scheurtje in zijn trommelvlies heeft. Met bescherming kan hij het toernooi gewoon vervolgen de komende dagen, aldus een woordvoerder van de KNZB.

Ook na de derde periode was de stand nog in evenwicht (6-6), waarna beide ploegen elkaar in de laatste periode ook weinig toegaven. Kort voor tijd kwam Oranje met een man meer te staan. Koopman zorgde er met zijn derde treffer voor dat de kwartfinales en dus ook de Spelen in zicht blijven.

Nederland neemt het woensdag op tegen Frankrijk.

Meer uit Sport

Handboogschutter Wijler na kwalificatie in olympische middenmoot

PARIJS (ANP) - Handboogschutter Steve Wijler heeft zich op de Olympische Spelen van Parijs als 23e geplaatst voor de individuele wedstrijd van volgende week. De 27-jarige Limburger kwam tot een score van 668 punten, waarmee hij samen met de 649 van landgenote Gaby Schloesser uitkwam op 1317 voor de gemengde landenwedstrijd. Dat waren er precies evenveel als Taiwan, waardoor een shoot-off nodig is om te bepalen welk duo in een tussenronde moet uitkomen en welke als nummer 16 in de achtste finales mag beginnen.

30 minuten geleden
Handbalsters willen na zege nu Abbingh met vlag zien zwaaien

PARIJS (ANP) - De handbalsters zijn vrijdag aanwezig bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Ze willen er absoluut bij zijn als aanvoerster Lois Abbingh met de Nederlandse vlag zwaait. "Het is een belangrijk moment voor haar en voor de rest van het team. Iedere speelster mag erbij zijn. Ik denk dat ik zelf ook ga", zei bondscoach Per Johansson na de zege op Angola (34-31).

37 minuten geleden
CAS wijst beroep Rusland over medaille kunstrijdster Valieva af

PARIJS (ANP/RTR) - Sporttribunaal CAS heeft het Russische beroep verworpen tegen de beslissing om het land de gouden teammedaille op de Olympische Spelen van Beijing in 2022 af te pakken.

50 minuten geleden
Handbalster Polman: bijzonder dat ik na al die shit in Parijs sta

PARIJS (ANP) - Estavana Polman kreeg de complimenten van bondscoach Per Johansson na de toch wat moeizame zege van de Nederlandse handbalsters op Angola (34-31) bij de Olympische Spelen in Parijs. Ze was in de Arena Paris Sud een van de uitblinkers met acht doelpunten. "Dat is fijn. Ik speelde ook een lekkere wedstrijd", zei de 31-jarige opbouwspeelster. "Die doelpunten waren nodig, maar het is niet belangrijk dat ik ze maak. Belangrijker is de zege. Maar ze er makkelijk ingooien, geeft wel een lekker gevoel."

3 uur geleden
Haase als reserve toegelaten tot enkelspeltoernooi Spelen

PARIJS (ANP) - Tennisser Robin Haase mag als reserve meedoen aan het enkelspeltoernooi van de Olympische Spelen in Parijs. De 37-jarige Haase is momenteel de nummer 1196 van de wereld in het enkelspel.

3 uur geleden
Boogschutsters ten onder aan spanning bij 'heksenketel' op Spelen

PARIJS (ANP) - Zenuwen zaten de Nederlandse handboogschutsters dwars in hun kwalificatie voor de olympische knock-outfase in Parijs. Quinty Roeffen (18) en Laura van der Winkel (22) kwamen bij hun debuut op de Spelen niet verder dan de 55e en 59e plaats van de 64, maar ook nummer 35 Gaby Schloesser gaf aan veel last te hebben gehad van de spanning. Het resultaat was de laatste plek in de kwalificatie voor de teamwedstrijd.

4 uur geleden
Griekspoor opent tegen Norrie, daarna wacht mogelijk Alcaraz

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor staat in de eerste ronde van het olympische tennistoernooi tegenover Cameron Norrie. Als de beste Nederlander van dit moment van de Brit wint, treft hij in de tweede ronde Wimbledonwinnaar Carlos Alcaraz uit Spanje of Hady Habib uit Libanon. Dat is door loting bepaald.

4 uur geleden