Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koopkracht in Luxemburg hoogste in EU, Nederland boven gemiddelde

Koopkracht in Luxemburg hoogste in EU, Nederland boven gemiddelde

LUXEMBURG (ANP) - De koopkracht in Luxemburg is relatief het hoogst in de hele Europese Unie. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat dat het bruto binnenlands product (bbp) per inwoner bekeek. Daarmee kan beter worden vergeleken welke landen en regio's armer zijn dan andere binnen het landenblok. Nederland zit boven het gemiddelde van de Europese Unie en de iets rijkere eurozone.

In Luxemburg is de waarde van de economie per persoon ruim 2,5 keer zo hoog als gemiddeld in de EU. Dat komt volgens de statistici omdat veel mensen uit buurlanden België, Frankrijk en Duitsland in dat land werken. Hun lonen tellen dus mee voor de Luxemburgse economie.

Ierland volgt niet ver achter Luxemburg. In dat land zijn veel internationale bedrijven gevestigd en die brengen daar om belastingtechnische redenen ook vaak hun intellectueel eigendom onder. Dat is veel geld waard, waardoor de Ierse economie relatief groot is.

In Nederland is iedereen goed voor 1,3 keer de gemiddelde EU-waarde van de economie. Daarmee zitten we vlak achter Denemarken en net voor landen als Oostenrijk, België, Zweden en Duitsland. De gemiddelde Fransman vertegenwoordigt 1 procent meer economische waarde dan de gemiddelde EU-inwoner, Italië zit 4 procent onder het gemiddelde. Bulgaren zorgen gemiddeld voor 41 procent minder economische waarde dan het EU-gemiddelde en daarmee staat dat land onderaan. Ook Slowakije en Griekenland verkeren in de onderste regionen.

Meer uit Financieel

Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website.

13 uur geleden
Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

15 uur geleden
Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

15 uur geleden
Flinke stijging nikkelprijs door onrust Nieuw-Caledonië

LONDEN (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De prijs van nikkel, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor roestvrij staal en batterijen, is gestegen naar het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar door de onrust in Nieuw-Caledonië. Het Franse overzeese gebied is een belangrijke producent van nikkel en door de rellen is de productie van het metaal op de eilandengroep ten oosten van Australië behoorlijk verstoord.

17 uur geleden
Canada bekijkt hogere importheffingen elektrische auto's China

OTTAWA (ANP/BLOOMBERG) - Canada overweegt de importheffingen op elektrische auto's uit China te verhogen, in navolging van de forse verhogingen door de Verenigde Staten. Dat heeft de Canadese minister voor Handel gezegd.

18 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

1 dag geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

1 dag geleden