Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koopjesgekte in winkelstraat VS valt wat tegen

Koopjesgekte in winkelstraat VS valt wat tegen

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De koopjesgekte in de winkelstraat tijdens Black Friday in de Verenigde Staten valt ietwat tegen. Marktkenners spreken gekscherend van Blasé Friday, omdat de verwachte drukte uitblijft. Koopjesjagers ruilen door de coronapandemie de winkelstraat nog vaker in voor online shoppen. Onder meer in New York staan geen grote rijen voor de winkels, zoals normaal wel het geval is.

Op Fifth Avenue, een van de bekendste winkelstraten van New York, is het veel rustiger dan normaal. Uiteraard zijn er nauwelijks toeristen omdat reizen door de coronacrisis wordt ontraden. Maar ook New Yorkers zelf begeven zich maar mondjesmaat naar de winkels.

Bij de Apple-store lijken afzettingen voor niets te zijn geplaatst, aangezien er geen mensen in de rij staan. Luxere zaken als Bergdorf Goodman en Louis Vuitton namen al niet de moeite om eerder open te gaan dit jaar.

Online winkelen

De trend van minder winkelen op Black Friday zette al voor de crisis in. Klanten gaan niet meer om middernacht voor de deuren staan om op koopjesjacht te gaan maar gaan steeds vaker voor digitale deals. Dit jaar is de verschuiving naar online winkelen natuurlijk nog groter door de coronamaatregelen.

Eerder werd bekend dat de onlineaankopen die tijdens Thanksgiving zijn gedaan ietwat tegenvielen. Volgens gegevens van Adobe Analytics werd op de feestdag voor 5,1 miljard dollar aan spullen gekocht. Dat is op jaarbasis een stijging met ruim een vijfde, maar evenwel minder dan de 6 miljard dollar waar rekening mee werd gehouden.

Mogelijk dat kopers hun kruit droog houden voor de onlineaanbiedingen op Cyber Monday. Ook de spreiding van het koopjesfestijn over meerder dagen kan een oorzaak zijn van de 'tegenvallende' verkopen. Hoe dan zullen dit jaar weer records worden verbroken door de detailhandel en voor de logistieke bedrijven die de producten leveren, zo verwachten de marktkenners.

Meer uit Financieel

Groep autodealers VS: geen dwangmaatregelen elektrische auto's

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Een groep Amerikaanse autodealers roept de regering Biden op om terug te komen op regelgeving die voorschrijft dat in 2032 twee op de drie auto's die in de Verenigde Staten worden verkocht elektrisch moeten zijn. De autodealers schrijven in een brief aan president Joe Biden dat de meeste autokopers in de VS nu niet geïnteresseerd zijn in het kopen van elektrische auto's. Ook niet met stimuleringsmaatregelen van de overheid.

19 minuten geleden
DHL heeft drukste bezorgdag ooit in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Pakketbedrijf DHL heeft dinsdag ruim 2 miljoen pakketten verwerkt in Nederland en daarmee is het de drukste dag voor het bedrijf ooit. Het record stond op de dinsdag na Black Friday vorig jaar, met 1,6 miljoen pakketten. Ook op de 4300 servicepunten van DHL werd dinsdag een recordaantal van meer dan 300.000 pakketten bezorgd.

22 minuten geleden
Advies aan hoogste rechter: bestelknop bol is duidelijk genoeg

DEN HAAG (ANP) - Webwinkel bol was duidelijk genoeg met de tekst op zijn bestelknop. Een klant koos er bij het bestellen voor om achteraf te betalen, klikte op de knop "bestelling plaatsen" en heeft vervolgens niet betaald. In een advies aan de Hoge Raad noemt de advocaat-generaal de tekst op de bestelknop concreet genoeg, dus moet de klant volgens de juridisch adviseur alsnog aan bol betalen.

58 minuten geleden
Boeing licht hoger op afwachtend Wall Street na koopadvies

NEW YORK (ANP) - Boeing is dinsdag met een kleine winst begonnen aan een nieuwe sessie op de aandelenbeurzen in New York. De vliegtuigfabrikant profiteerde van een koopadvies door analisten van investeringsbank RBC Capital Markets en werd 0,5 procent hoger gezet. De algehele stemming op Wall Street bleef terughoudend. Beleggers wachten vooral op nieuwe inflatiegegevens uit de Verenigde Staten, die donderdag naar buiten komen.

1 uur geleden
Evenveel pinbetalingen tijdens koopjesdagen als vorig jaar

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal pinbetalingen aan de winkelkassa's van Black Friday tot en met Cyber Monday is dit jaar hetzelfde als vorig jaar, meldt Betaalvereniging Nederland. Dit jaar werden tijdens deze vier dagen naar schatting 66,5 miljoen pinbetalingen verwerkt voor een totaalbedrag van ongeveer 1,86 miljard euro.

1 uur geleden
Duits energieconcern RWE steekt 55 miljard in duurzame projecten

ESSEN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Het Duitse energieconcern RWE is van plan tot en met 2030 wereldwijd in totaal 55 miljard euro te investeren in duurzame energiebronnen en andere schone projecten. Dat meldde het bedrijf dinsdag op een beleggersdag in Londen.

3 uur geleden
Delfts biotechbedrijf krijgt miljoenen om te groeien

DELFT (ANP) - Het nieuwe bedrijfje Cradle uit Delft, dat kunstmatige intelligentie (AI) ontwikkelt om sneller enzymen te kunnen bouwen, heeft miljoenen opgehaald bij investeerders om verder te kunnen groeien. De investeringsronde leverde 24 miljoen dollar op, omgerekend bijna 22 miljoen euro.

3 uur geleden