Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koopjesgekte in winkelstraat VS valt wat tegen

Koopjesgekte in winkelstraat VS valt wat tegen

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De koopjesgekte in de winkelstraat tijdens Black Friday in de Verenigde Staten valt ietwat tegen. Marktkenners spreken gekscherend van Blasé Friday, omdat de verwachte drukte uitblijft. Koopjesjagers ruilen door de coronapandemie de winkelstraat nog vaker in voor online shoppen. Onder meer in New York staan geen grote rijen voor de winkels, zoals normaal wel het geval is.

Op Fifth Avenue, een van de bekendste winkelstraten van New York, is het veel rustiger dan normaal. Uiteraard zijn er nauwelijks toeristen omdat reizen door de coronacrisis wordt ontraden. Maar ook New Yorkers zelf begeven zich maar mondjesmaat naar de winkels.

Bij de Apple-store lijken afzettingen voor niets te zijn geplaatst, aangezien er geen mensen in de rij staan. Luxere zaken als Bergdorf Goodman en Louis Vuitton namen al niet de moeite om eerder open te gaan dit jaar.

Online winkelen

De trend van minder winkelen op Black Friday zette al voor de crisis in. Klanten gaan niet meer om middernacht voor de deuren staan om op koopjesjacht te gaan maar gaan steeds vaker voor digitale deals. Dit jaar is de verschuiving naar online winkelen natuurlijk nog groter door de coronamaatregelen.

Eerder werd bekend dat de onlineaankopen die tijdens Thanksgiving zijn gedaan ietwat tegenvielen. Volgens gegevens van Adobe Analytics werd op de feestdag voor 5,1 miljard dollar aan spullen gekocht. Dat is op jaarbasis een stijging met ruim een vijfde, maar evenwel minder dan de 6 miljard dollar waar rekening mee werd gehouden.

Mogelijk dat kopers hun kruit droog houden voor de onlineaanbiedingen op Cyber Monday. Ook de spreiding van het koopjesfestijn over meerder dagen kan een oorzaak zijn van de 'tegenvallende' verkopen. Hoe dan zullen dit jaar weer records worden verbroken door de detailhandel en voor de logistieke bedrijven die de producten leveren, zo verwachten de marktkenners.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Eurolanden tekenen nieuw verdrag noodfonds ESM

BRUSSEL (ANP) - De negentien eurolanden hebben een nieuw verdrag over het ESM, het permanente noodfonds voor eurolanden in financiële problemen, ondertekend. De verdragswijziging is nodig zodat het fonds vanaf 2022 kan worden ingezet als vangnet voor probleembanken in de eurozone.

20 minuten geleden
KPN wint in rode AEX, nieuwkomer InPost schiet omhoog

AMSTERDAM (ANP) - Op het Damrak werden de resultaten van telecomconcern KPN woensdag goed ontvangen. Beleggers verwelkomden ook nieuwkomer InPost met een forse koersstijging. Op de Europese beurzen werd verder vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, dat later op de dag naar buiten komt. Ook zijn de ogen gericht op de technologiesector. Grote Amerikaanse techbedrijven als Apple, Facebook en Tesla openen na de slotbel op Wall Street de boeken.

2 uur geleden
KPN voelt coronacrisis op zakelijke markt

ROTTERDAM (ANP) - KPN had afgelopen jaar op de zakelijke markt last van de coronacrisis. Bedrijven waren door de omstandigheden terughoudender met uitgaven voor telecomdiensten. Maar daar staat tegenover dat er volgens het telecombedrijf in het loop van het jaar wel "bemoedigende ontwikkelingen" waren te zien op de markt voor consumenten.

2 uur geleden
RTL zag advertentiemarkt eind 2020 aantrekken

LUXEMBURG (ANP) - RTL Group, het moederbedrijf van onder meer een aantal Nederlandse tv-zenders, heeft vorig jaar financieel beter gepresteerd dan eerder voorzien. Dat kwam vooral door hogere reclame-inkomsten voor televisie in de laatste maanden van het jaar. Mediaconcerns hadden in de eerste maanden na de uitbraak van de coronapandemie nog te kampen met fors gedaalde uitgaven van adverteerders.

3 uur geleden
Consumentenbond: toezichthouders moeten optreden tegen Nintendo

DEN HAAG (ANP) - Europese toezichthouders moeten Nintendo aanpakken vanwege aanhoudende problemen met de controllers van zijn populaire spelcomputer Switch, zegt de Consumentenbond samen met negen andere Europese consumentenorganisaties. Volgens hen misleidt de Japanse fabrikant consumenten door ze niet te informeren over de beperkte levensduur van de controllers van de Switch.

3 uur geleden
Nikkei licht hoger door optimisme over bedrijfsresultaten

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag licht hoger geëindigd. De verhoging van de groeiverwachting voor de wereldeconomie door het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wakkerde de hoop op betere bedrijfsresultaten aan. Beleggers hielden verder hun kruit droog in afwachting van de uitkomsten van de rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die later op de dag naar buiten komen. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd de 100 miljoen heeft bereikt, zorgde eveneens voor enige terughoudendheid.

4 uur geleden
VVD wil ook coronahulp voor starter die eind 2019 begon

DEN HAAG (ANP) - De VVD wil dat ook starters die eind 2019 hun onderneming hebben opgezet, coronasteun krijgen. De speciale startersregeling wordt flink uitgebreid, als het aan de grootste partij ligt. "Dat er eindelijk zo'n regeling is gekomen, is een goede eerste stap van het kabinet", zegt VVD-Kamerlid Thierry Aartsen. "Maar misschien wel de belangrijkste groep starters valt erbuiten."

5 uur geleden