Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koolmees: regeling voor loonkosten bedrijven met paar dagen klaar

Koolmees: regeling voor loonkosten bedrijven met paar dagen klaar

DEN HAAG (ANP) - De regeling om bedrijven tegemoet te komen in hun loonkosten is over een paar dagen klaar. Dat verwacht minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken).

Met de regeling kunnen bedrijven die zijn getroffen door de coronacrisis tot 90 procent van hun loonkosten vergoed krijgen. "Over een paar dagen is de regeling klaar. Als de regeling is gepubliceerd kan het loket open, en kunnen bedrijven hun aanvraag indienen."

Wanneer bedrijven hun aanvraag precies kunnen indienen bij het UWV, dat wilde Koolmees nog niet zeggen. "Daar ga ik nog geen uitspraken over doen, we moeten het eerst netjes geregeld hebben."

De Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud vervangt de werktijdverkorting, waar bedrijven sinds dinsdag 17 maart geen aanvragen meer voor kunnen indienen. Sinds de uitbraak van de coronacrisis hebben tienduizenden bedrijven een beroep gedaan op de regeling.

Meer uit Politiek

Hermans roept premier op over asielaanpak: 'Mark schiet op'

APELDOORN (ANP) - VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans heeft tijdens het VVD-congres premier en VVD-leider Mark Rutte opgeroepen haast te maken met een pakket aan maatregelen om de asielinstroom in te perken. "Mark, schiet op." Ze vindt dat het kabinet pas op vakantie kan, als dat pakket er ligt. Onder meer gemeenten en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moeten snel perspectief krijgen, vindt Hermans.

27 minuten geleden
Mirjam Bikker: nieuw asielbeleid moet houdbaar en uitvoerbaar zijn

APELDOORN (ANP) - Er valt met de ChristenUnie te praten over migratie, maar dan moeten die plannen wel "juridisch houdbaar en uitvoerbaar" zijn, benadrukte ChristenUnie-leider Mirjam Bikker op het congres van haar partij in Apeldoorn.

3 uur geleden
Brabant wil 8 miljard euro voor landelijk gebied

DEN BOSCH (ANP) - De provincie Noord-Brabant denkt 8 miljard euro nodig te hebben om te kunnen voldoen aan de doelstellingen voor stikstof en natuurherstel. Daarmee zou de provincie een belangrijke hap opeisen uit het landelijk transitiefonds, waarin 24,3 miljard euro zit.

1 dag geleden
Wiersma: afschaffen ouderbijdrage op scholen

DEN HAAG (ANP) - Het is het overwegen waard om de vrijwillige ouderbijdrage op basisscholen af te schaffen, vindt onderwijsminister Dennis Wiersma. Verschillende onderwijs-, leerling- en ouderorganisaties hebben dit verzoek vrijdag neergelegd bij de Tweede Kamer, die hier volgende week over in debat gaat met de minister. Zij vinden dat de bijdrage ongelijkheid in de hand werkt. Daarnaast vinden de organisaties het oneerlijk dat ouders extra bij moeten leggen voor digitale leermiddelen als laptops en tablets.

1 dag geleden
Ombudsman en Kinderombudsman: maatregelen Groningen verwarrend

GRONINGEN (ANP) - De Nationale ombudsman en Kinderombudsman zien dat de aangekondigde kabinetsmaatregelen voor gedupeerde Groningers leiden tot verwarring. Dit schrijven Reinier van Zutphen en Margrite Kalverboer in een brief aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp, naar aanleiding van onlangs gepresenteerde maatregelen voor Groningers in aardbevingsgebied.

1 dag geleden
Vijlbrief bereid meer te doen voor Groningers met veel schade

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet is bereid te kijken of de Groningers met de grootste schades als gevolg van door gaswinning veroorzaakte aardbevingen, beter kunnen worden geholpen. Dat zegt staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) voorafgaand aan de ministerraad. Hij wil samen met de Tweede Kamer kijken hoe het "anders en beter" kan.

1 dag geleden
Van der Wal: uitkoopregeling piekbelasters half juni van start

DEN HAAG (ANP) - De uitkoopregeling voor 3000 boeren die veel stikstof uitstoten gaat uiterlijk half juni van start, zegt stikstofminister Christianne van der Wal. Dan wordt ook meteen de algemene stoppersregeling voor 10.000 agrarische bedrijven opengezet. Boeren kunnen tegen die tijd terecht op een website om erachter te komen welke regeling op ze van toepassing is.

1 dag geleden