Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koolmees: Kamer moet oppassen met taal die kan leiden tot geweld

Koolmees: Kamer moet oppassen met taal die kan leiden tot geweld

DEN HAAG (ANP) - Minister Koolmees (Integratie) vindt dat Kamerleden moeten oppassen met taal die kan leiden tot geweld. Hij is het hierin eens met de Duitse president Steinmeier die zegt dat "taal die mensen uitsluit en kleineert" vaak voorafgaat aan geweld. Dit zei hij naar aanleiding van de schietpartij in Hanau door een man met extreemrechtse ideeën.

Koolmees noemt ook het "nepdebat" van afgelopen week waarin de term 'omvolking' viel. "Je ziet heel vaak dat in dit soort debatten iets wordt geponeerd, het ene extreme standpunt tegenover het andere extreme standpunt." Dat heeft volgens de minister vaak niks met een debat te maken, vandaar de term 'nepdebat'. "En daar moeten we een beetje mee oppassen, ook in het parlement."

In het debat zei FVD-leider Thierry Baudet dat de Europese Unie doelbewust immigranten binnenhaalt om zo de Europese identiteit te verzwakken. Volgens Koolmees is dat de taal waar de Duitse president op doelt. "Dat is taal waar je ook als verantwoordelijk volksvertegenwoordiger voorzichtig mee moet zijn", vindt Koolmees.

Meer uit Politiek

MiGreat over Faber: plannen belangrijker dan de poppetjes

DEN HAAG (ANP) - Hulporganisatie MiGreat maakt zich meer zorgen over de plannen die het kabinet heeft rondom het asielbeleid, dan over de minister die deze plannen moet gaan uitvoeren. "Het probleem is groter dan iemand die ooit bepaalde uitspraken heeft gedaan", zegt een woordvoerster in een reactie op de voordracht van Marjolein Faber als nieuwe minister van Asiel en Migratie.

9 minuten geleden
Le Pen wil bij winst verkiezingen regering van nationale eenheid

PARIJS (ANP/AFP) - Als de Rassemblement National (RN) de verkiezingen in Frankrijk wint, moet er een regering van nationale eenheid worden gevormd. Dat zei fractievoorzitter Marine Le Pen vrijdag.

52 minuten geleden
Ook Ieren weten eindelijk wie ze naar Europees Parlement sturen

BRUSSEL (ANP) - Als laatste EU-land weet ook Ierland hoe de Europese verkiezingen zijn uitgevallen. De stemmen zijn na bijna een week geteld. De Ieren gingen juist als een van de eersten, vorige week vrijdag al, naar de stembus.

1 uur geleden
Jetten (D66): bizar dat Markuszower überhaupt is voorgedragen

DEN HAAG (ANP) - Wat D66-leider Rob Jetten betreft is het "bizar dat deze man überhaupt is voorgedragen". Dat zegt de partijleider over de ingetrokken kandidatuur van Gidi Markuszower als migratieminister en vicepremier namens de PVV in het nieuwe kabinet. Dat gebeurde na onderzoek van de veiligheidsdiensten, maar ook op basis van zijn uitlatingen als parlementariër had de PVV'er nooit kans mogen maken, vindt Jetten.

1 uur geleden
Yeşilgöz: ook zorgen om 'niet onomstreden' PVV-kandidaat Faber

DEN HAAG (ANP) - VVD-leider Dilan Yeşilgöz heeft ook twijfels over de nieuwe kandidaat-minister Marjolein Faber (Asiel en Migratie) die de PVV naar voren heeft geschoven. Faber is "niet onomstreden", aldus Yeşilgöz. Die zorgen heeft ze tegenover PVV-leider Geert Wilders en de formateur geuit, zegt ze vrijdag voor de ministerraad.

1 uur geleden
Van lekken verdachte NCTV'er wil dat Dick Schoof komt getuigen

ROTTERDAM (ANP) - De NCTV-medewerker die verdacht wordt van het lekken van staatsgeheime informatie aan Marokkaanse inlichtingendiensten wil dat zijn voormalige baas en toekomstig premier Dick Schoof gehoord wordt als getuige. De advocaat van Ab el M. bevestigt berichtgeving van NRC dat hij een verzoek daartoe gaat indienen.

14 uur geleden
Blijft Markuszower Kamerlid, vragen oppositiepartijen na screening

DEN HAAG (ANP) - Oppositiepartijen vragen zich af of PVV'er Gidi Markuszower nog Kamerlid kan blijven na het bericht dat hij geen minister en vicepremier wordt na een screening door de AIVD. DENK-leider Stephan van Baarle wil komende dinsdag een debat aanvragen over de gang van zaken en is van plan om hier Kamervragen over in te dienen. Markuszower verliest wat hem betreft ook zijn baan als parlementariër. SP en D66 gaan niet zover, maar laten wel hun ongenoegen en verbazing blijken.

15 uur geleden