Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kookadvies verlengd voor Goor, ook waarschuwing voor IJhorst

Kookadvies verlengd voor Goor, ook waarschuwing voor IJhorst

N i e u w bericht, ook kookadvies voor IJhorst in kop en 2e alinea

GOOR (ANP) - Het kookadvies voor drinkwater in Goor en omgeving blijft voorlopig van kracht, meldt waterbedrijf Vitens. In het water werd eerder een lichte verontreiniging met de darmbacterie enterokokken gevonden. Daarom krijgen inwoners van delen van de Overijsselse plaats sinds zondagavond het advies om hun kraanwater voor gebruik preventief te koken, "omdat Vitens geen risico wil nemen met de gezondheid van klanten".

Ook voor de plaats IJhorst en omgeving, tevens in Overijssel, geldt sinds donderdagavond een kookadvies. Vitens meldt dat daar na werkzaamheden aan het waterleidingnet een lichte verontreiniging in het drinkwater is aangetroffen. Het is niet duidelijk om wat voor verontreiniging het gaat. Ook hier wordt inwoners aangeraden drinkwater voor consumptie drie minuten te koken.

Volgens het waterbedrijf wordt de kwaliteit van het water in Goor volop getest, maar zijn nog niet alle testresultaten goed.

De verwachting was dat het kookadvies tot donderdag zou gelden, maar die prognose is aan het begin van de avond bijgesteld. Op X meldt Vitens dat het bedrijf uiterlijk maandagavond met een nieuwe update komt.

Enterokokken komen van nature voor in de darmen van mensen en dieren. Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen de bacteriën ziekmakend zijn.

Meer uit Binnenland

Hinder door anderhalve maand werk aan A10 bij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Van zaterdag 20 juli tot maandag 9 september voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de A10 Noord bij Amsterdam. Dat levert hinder op voor de weggebruikers, want de extra reistijd kan op drukke momenten oplopen van een half uur tot een uur.

18 minuten geleden
Deelnemers Pride Walk lopen route door Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt de jaarlijkse Pride Walk gehouden. Met deze feestelijke demonstratie, die wordt gezien als de aftrap van de pride in Amsterdam, wordt elk jaar aandacht gevraagd voor gelijke rechten van lhbtiq+'ers wereldwijd.

2 uur geleden
Halsema wil investeringen in geestelijke gezondheidszorg

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema roept het kabinet op te investeren in de geestelijke gezondheidszorg. Ze zegt in een interview in De Telegraaf dat er verhoudingsgewijs meer geld gaat "naar yogamoeders met een lichte depressie, dan naar mensen met echt heel ernstige psychiatrische aandoeningen die dringend hulp nodig hebben".

2 uur geleden
Zwemmer overleden in Lathumse Plas bij Giesbeek

GIESBEEK (ANP) - In de Lathumse Plas bij het Gelderse Giesbeek is vrijdagavond een zwemmer overleden, meldt de brandweer. De hulpdiensten rukten rond 19.50 uur uit voor een vermist persoon in het water van de recreatieplas. Duikers van de brandweer voerden "een snelle redding" uit, maar de hulp kwam toch te laat.

9 uur geleden
Jonge bultrug gestrand bij Terschelling

ANNA PAULOWNA (ANP) - De bultrug die eerder deze week werd waargenomen in de Waddenzee, is daar vrijdag in de buurt van Terschelling gestrand. Dat meldt SOS Dolfijn. Volgens de stichting is de walvis niet in goede conditie.

11 uur geleden
Meer dan 41.500 wandelaars krijgen Vierdaagsekruisje

NIJMEGEN (ANP) - Op de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse zijn 41.552 deelnemers gefinisht, zo laat de organisatie van het wandelevenement weten. Zij krijgen allen het felbegeerde Vierdaagsekruisje. Ondanks de hitte vielen vrijdag slechts 317 wandelaars uit.

12 uur geleden
Celstraf voor man die school Oisterwijk binnendrong

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda heeft vrijdag de 20-jarige Sofian T. veroordeeld tot een celstraf van 1,5 jaar, waarvan negen maanden voorwaardelijk, voor het dreigen met een terroristisch misdrijf tijdens het binnendringen van een basisschool in het Brabantse Oisterwijk. De rechtbank legt de man geen tbs met voorwaarden op, zoals door het Openbaar Ministerie wel was geëist.

14 uur geleden