Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koningspaar mest stallen uit en snoeit bomen tijdens NLdoet

Koningspaar mest stallen uit en snoeit bomen tijdens NLdoet

BRIELLE (ANP) - Vooral koningin Máxima heeft zich zaterdag fysiek flink ingespannen op Zorgboerderij Op Aarde in Brielle. De koningin pakte voor NLdoet de mestvork en begon fanatiek aan het uitmesten van de schapen- en geitenhokken. Een heuse work-out, zo noemde ze het. Koning Willem-Alexander begon zijn dag als vrijwilliger met het snoeien van de perenbomen op de boerderij.

Bij aankomst werd het koningspaar ontvangen door de organisatie van de dag en door hond Ella. Die rende blaffend op koning Willem-Alexander af, maar met drie honden thuis is hij zeker niet bang. "Kom maar", aldus de koning, die zijn hand naar het dier uitstak en haar een aai gaf.

Tijdens het snoeien van de bomen kon Willem-Alexander zich helemaal "uitleven", zo zei hij. De koning wilde graag even een momentje alleen met zijn medesnoeiers, waarop hij de pers vroeg te vertrekken. Ondertussen was Máxima begonnen met het schuren van tuinbankjes. Daar vertelde ze enorm uit te kijken naar het lekkere weer en buiten zijn. "Het was gisteren bijna mogelijk", zei ze. Hond Ella kwispelde vrolijk om het gezelschap heen, waarop Máxima vertelde dat ze zeker een hondenmens is. Katten liggen haar niet zo.

Op Zorgboerderij Op Aarde komen thuiswonende ouderen met beginnende dementie voor dagbesteding, zodat mantelzorgers enigszins ontlast worden. De ouderen verzorgen de dieren, doen klusjes in de werkplaats, houden de moestuin bij en helpen met koken. Koning Willem-Alexander maakte een praatje met de vrijwilligers en mensen van de dagbesteding terwijl hij hielp bij het schoonmaken van de meubels in de zitkamer. Hij benadrukte het enorm leuk te vinden om op de boerderij te zijn.

Op vrijdag en zaterdag zetten vrijwilligers door het hele land zich in voor anderen. Het helpen tijdens NLdoet is een jaarlijkse traditie voor het koningspaar, dat beschermpaar is van organisator Oranje Fonds. Prinses Beatrix ging vrijdag al aan de slag als vrijwilliger. Op kinderboerderij De Schaapskooi in Bilthoven plantte de 84-jarige prinses viooltjes en narcissen, voerde ze een pony en zette ze de schuur in de verf.

Meer uit Binnenland

Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

4 uur geleden
Henny Huisman: overlijden Jacques d'Ancona is een koud idee

DEN HAAG (ANP) - Henny Huisman en Jacques d'Ancona kenden elkaar al zo'n veertig jaar en vrijdag overleed d'Ancona plots op 86-jarige leeftijd. "Ik ben heel erg geschrokken, ik ben echt van streek", reageert zijn goede vriend en collega Henny Huisman tegenover het ANP. "Ik vind het een heel koud idee."

4 uur geleden
Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

4 uur geleden
Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona (86) overleden

PATERSWOLDE (ANP) - Journalist en Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn Dagblad van het Noorden, waarvoor D'Ancona begin deze maand zijn laatste stuk schreef.

6 uur geleden
ADO Den Haag geeft voorlopig geen interviews aan Omroep West

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag honoreert voorlopig geen interviewverzoeken van Omroep West, zo meldt de voetbalclub op haar website. De aanleiding is een stuk van de omroep van 31 mei over het afgelopen seizoen van ADO, waarin volgens de club "meerdere feitelijke onjuistheden" zouden staan. De omroep mag wel aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden om daar verslag van te doen.

8 uur geleden
Man opgepakt voor vernielen van graven in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 21-jarige man wordt ervan verdacht dat hij tot twee keer toe graven heeft vernield op een begraafplaats in Utrecht. De man uit Vleuten zou in de nacht van 4 of 5 mei hebben toegeslagen op begraafplaats Daelwijck in de wijk Overvecht, en op 12 mei weer.

11 uur geleden
Schneiders blijft betrokken bij verandering politie-eenheden

DEN HAAG (ANP) - Oud-burgemeester Bernt Schneiders blijft toezien op de omvorming van de Landelijke Eenheid van de politie in twee eenheden. Onder zijn leiding heeft een commissie de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar de problemen op de werkvloer en allerlei voorstellen gedaan om de werkcultuur en het leiderschap binnen dit cruciale onderdeel van de politieorganisatie te verbeteren. De commissie stopt, maar Schneiders blijft adviseren over de voortgang van de wijzigingen, schrijft justitieminister David van Weel in een Kamerbrief.

11 uur geleden