Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koningsdag in Maastricht duurder dan geraamd

Koningsdag in Maastricht duurder dan geraamd

MAASTRICHT (ANP) - Koningsdag gaat Maastricht meer kosten dan aanvankelijk geraamd. De recente begroting beslaat anderhalf miljoen euro, dat is een kleine twee ton meer dan in 2020 voorzien, melden Maastricht en de provincie Limburg woensdag. De meerkosten worden betaald door gemeente en provincie, die elk 96.000 euro bijbetalen.

Maastricht zou eigenlijk in 2020 Koningsdag organiseren, maar door corona ging dat niet door. Voor die feestelijke dag waren echter al kosten gemaakt, en die drukken ook op de nieuwe begroting. Ook moest de gemeente varianten ontwikkelen mocht het programma door Covid-19 alsnog wijzigingen ondergaan. Dat leverde extra kosten op. Daarnaast waren er prijsstijgingen ten opzichte van twee jaar terug, waardoor er een verschil van bijna twee ton is ontstaan, aldus de gemeente.

Behalve de koninklijke familie en tienduizenden bezoekers verwacht de gemeente 2,5 miljoen tv-kijkers via NPO1.

Meer uit Binnenland

ANWB aangedaan door ongeval Eindhoven, werkt mee aan onderzoek

DEN HAAG (ANP) - De ANWB zal volledig meewerken aan het onderzoek naar de fatale aanrijding tussen een bestelbus van de Wegenwacht en een fietser in Eindhoven, afgelopen donderdagmiddag. Dat laat de vereniging maandag weten. Volgens de politie was mogelijk opzet in het spel.

1 uur geleden
Code geel om onweer op pinkstermaandag, ook dinsdag hevige buien

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien die maandagmiddag in het noorden en westen van het land kunnen leiden tot wateroverlast. Volgens het weerinstituut kan er maandag plaatselijk veel regen vallen in korte tijd en kunnen de buien gepaard gaan met hagelstenen tot 1 centimeter groot. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe geldt daarom gedurende een deel van de middag en avond code geel.

5 uur geleden
Joost Klein bedankt publiek Freshtival voor liefde

ENSCHEDE (ANP) - Joost Klein heeft zondag in Enschede de bezoekers van het festival Freshtival bedankt voor hun "liefde". Hij deed dat ongeveer vijftien minuten nadat hij zijn show op het muziekevenement was begonnen. Het was zijn eerste optreden na zijn diskwalificatie bij het Eurovisie Songfestival in Zweden.

17 uur geleden
Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN (ANP) - Op verschillende plekken hebben blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor gezorgd. Zo werd een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen getroffen door de bliksem. Dit zorgde volgens spoorbeheerder ProRail voor een "onveilige situatie".

20 uur geleden
Waterschap verwacht geen problemen Limburgse beken en rivieren

MAASTRICHT (ANP) - Het Waterschap Limburg voorziet voorlopig geen problemen in de zuidelijke wateren. "De Limburgse beken en rivieren hebben de afgelopen dagen veel water verwerkt. De afvoeren van onze beken en rivieren zijn weer normaal."

22 uur geleden
Buitenlandse militair zwaargewond geraakt bij parachutesprong

DE KOOG (ANP) - Een militair uit het buitenland is zondagmiddag zwaargewond geraakt tijdens een verkeerd afgelopen parachutesprong op Texel, meldt de Koninklijke Marechaussee. Onbekend is nog uit welk land de militair precies komt en of het hier ging om een oefening of een recreatieve sprong.

23 uur geleden
Code geel in oosten en zuiden om onweersbuien met veel regen

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk leiden tot wateroverlast.

1 dag geleden