Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koningin Elizabeth wordt opgebaard in de kathedraal St. Giles

Koningin Elizabeth wordt opgebaard in de kathedraal St. Giles

EDINBURGH (ANP) - De Britse koningin Elizabeth wordt maandag opgebaard in de kathedraal St. Giles in Edinburgh, voordat ze dinsdag wordt overgevlogen naar Londen. Koning Charles is bij de processie naar de kathedraal en woont de dienst bij die er wordt gehouden. Vroeger op de dag wordt hij in de Britse hoofdstad toegesproken door het parlement.

De voorzitters van het Lager- en Hogerhuis spreken de vorst om 10.00 uur lokale tijd toe in Westminster Hall. Zij zullen hem namens beide kamers van het parlement condoleren. Koning Charles, die wordt bijgestaan door koningin-gemalin Camilla, zal op de condoleanceberichten reageren. Er zullen ook vertegenwoordigers van Noord-Ierland, Schotland en Wales aanwezig zijn.

Het koningspaar reist daarna door naar Schotland. Het lichaam van Elizabeth wordt om 14.35 uur uur van de koninklijke residentie Holyroodhouse naar de nabijgelegen kathedraal St. Giles gebracht. Charles, Camilla en andere leden van de koninklijke familie maken deel uit van de processie.

In St. Giles wordt om 15.00 uur een dienst gehouden voor onder anderen familie, vrienden en vertegenwoordigers van goede doelen en organisaties die door Elizabeth werden gesteund. Het publiek kan na de dienst, vanaf ongeveer 17.00 uur, langs de kist lopen om afscheid te nemen. De Schotse autoriteiten verwachten grote drukte.

Meer uit Buitenland

Trump wint ook voorverkiezing in North Dakota

BISMARCK (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft ook de Republikeinse voorverkiezingen gewonnen in de staat North Dakota, voorspellen Edison Research en verschillende nieuwszenders.

1 uur geleden
China schroeft defensiebudget verder op en mikt op 5 procent groei

BEIJING (ANP/AFP) - De Chinese regering gaat zijn defensiebudget dit jaar met 7,2 procent opschroeven. Ook mikt Beijing op een economische groei van 5 procent. Dat heeft de regerende communistische partij bekendgemaakt bij de start van de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres dinsdag.

1 uur geleden
Super Tuesday laatste kans voor Haley om het Trump lastig te maken

WASHINGTON (ANP) - Het is 'Super Tuesday' in de Verenigde Staten, traditioneel de belangrijkste dag in de voorverkiezingen van de presidentsverkiezingen. Amerikanen uit vijftien staten en een overzees gebied mogen dinsdag naar de stembus voor de voorverkiezingen, die dit jaar bij beide partijen nog weinig spanning hebben opgeleverd. Dinsdag wordt gezien als de laatste kans voor de Republikein Nikki Haley om het partijgenoot Donald Trump nog moeilijk te maken in de race om de nominatie.

1 uur geleden
EU en VK gaan samenwerken om migrantenbootjes te stoppen

LONDEN (ANP) - De douaneautoriteiten van een groep EU-landen, waaronder Nederland, en die van het Verenigd Koninkrijk gaan nauwer samenwerken om de oversteek van migrantenbootjes te verstoren. Dat heeft het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken maandagavond bekendgemaakt.

4 uur geleden
UNRWA: Israëli's hebben gedetineerd personeel gemarteld

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Volgens het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) hebben Israëlische autoriteiten enkele UNRWA-medewerkers tijdens ondervragingen gemarteld. De medewerkers werden vastgehouden op verdenking van medewerking aan de Hamas-aanval van 7 oktober.

8 uur geleden
VN-onderzoek: waarschijnlijk groepsverkrachting bij Hamas-aanval

NEW YORK (ANP/RTR) - Een team deskundigen van de Verenigde Naties heeft bekendgemaakt dat er "redelijke gronden zijn om aan te nemen" dat seksueel geweld, waaronder verkrachting en groepsverkrachting, op verschillende locaties heeft plaatsgevonden tijdens de aanval van 7 oktober op Israël door Hamas-militanten. Eerder maandag had Israël zich beklaagd dat de VN nog geen actie hebben ondernomen op basis van de conclusies in het nieuwe rapport.

8 uur geleden
UNRWA zoekt steun Algemene Vergadering VN na verlies financiering

GAZA-STAD/NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - Het hoofd van het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) verdedigt maandag het werk van zijn organisatie in de Algemene Vergadering van de VN. De organisatie verloor een aanzienlijk deel van haar financiering nadat Israël beweerd had dat UNRWA-medewerkers betrokken waren bij de Hamas-aanval op Israël van 7 oktober.

9 uur geleden