Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koningin Elizabeth herdacht in Amsterdamse kerk

Koningin Elizabeth herdacht in Amsterdamse kerk

AMSTERDAM (ANP) - De Britse koningin Elizabeth is zaterdag herdacht met een speciale kerkdienst in de Basiliek van de Heilige Nicolaas in Amsterdam. Onder anderen de Britse ambassadeur Joanna Roper blikte terug op de regeerperiode van de vorstin en noemde Elizabeth "naast onze koningin, ook onze favoriete oma".

De Britse ambassadeur sprak over de hechte band tussen de koninklijke families, waarbij ze verwees naar het verblijf van koningin Wilhelmina in het Verenigd Koninkrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Elizabeth, die op 8 september op 96-jarige leeftijd overleed, was volgens haar "onze grootste diplomaat".

In de kerk zaten zo'n vierhonderd mensen. Volgens pastoor Eric Fennis was Roper geëmotioneerd en blij dat er zoveel aandacht in Nederland is voor het overlijden van de koningin. De dienst werd rechtstreeks op tv op NPO 2 uitgezonden. In de kerk lag de afgelopen dagen een condoleanceregister. Een kleine zevenhonderd mensen hebben hier een boodschap in achtergelaten. Het condoleanceregister is overhandigd aan de ambassadeur.

De dienst werd geleid door de bisschop van Haarlem-Amsterdam en een predikant van de Protestantse Kerk. De Britse dirigent Giles Brightwell verzorgde de muziek. Onder anderen Kamervoorzitter Vera Bergkamp was aanwezig.

Meer uit Binnenland

Tweede verdachte van moord op adjudant op Curaçao opgepakt

WILLEMSTAD (ANP) - Op Curaçao heeft een 22-jarige man zich woensdagavond bij een politiebureau op het eiland aangegeven. Hij wordt verdacht van moord op de Nederlandse adjudant van de Koninklijke Marechaussee Toon Brood, meldt de politie donderdag.

2 uur geleden
Roompot betaalde 1,4 miljoen euro te weinig toeristenbelasting

WISSENKERKE (ANP) - Roompot moet aan de Zeeuwse gemeente Noord-Beveland 1,4 miljoen euro extra toeristenbelasting betalen voor de jaren 2019 tot en met 2022. Het vakantiepark had in die periode te weinig afgedragen aan de gemeente.

4 uur geleden
Politie bevrijdt gegijzelde Hagenaar (25), vier aanhoudingen

DEN HAAG (ANP) - Een 25-jarige man uit Den Haag is zondag en maandag in een woning in Moerwijk gegijzeld, mishandeld en bedreigd. De politie wist de locatie van de man te achterhalen en bevrijdde hem maandagochtend. Ter plaatse hield de politie drie verdachten aan. Een vierde verdachte is later die dag in Rotterdam aangehouden. Het Openbaar Ministerie maakte dit pas donderdag bekend, nadat de vier voor de rechter-commissaris waren verschenen.

5 uur geleden
Ali B was bang dat zedenzaak maanden vertraging zou oplopen

HAARLEM (ANP) - Ali B vreesde na de komst van een nieuwe getuige dat de behandeling van zijn zedenzaak misschien nog maanden zou duren. "Die gedachte was heel moeilijk te dragen", zei hij tegen de media na afloop van de tweede zittingsdag in de rechtbank in Haarlem.

6 uur geleden
Behandeling van zedenzaak Ali B duurt dag langer

HAARLEM (ANP) - De inhoudelijke behandeling van de zedenzaak tegen Ali B wordt met een dag verlengd. Het Openbaar Ministerie komt vrijdagochtend met een strafeis.

7 uur geleden
Ingelast getuigenverhoor in zedenzaak Ali B afgelopen

HAARLEM (ANP) - Het ingelaste getuigenverhoor in de zedenzaak tegen Ali B is afgelopen. Het verhoor vond plaats achter gesloten deuren. De vrouw heeft grotendeels hetzelfde verklaard als wat ze woensdagavond laat bij de politie heeft verklaard, gaf de rechter aan.

7 uur geleden
Weinig steun voor lijsttrekkers bij Europese verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - De twintig lijsttrekkers hebben vorige week opvallend weinig stemmen gekregen bij de Europese verkiezingen. Kandidaten die lager op de lijsten stonden, kregen naar verhouding veel stemmen. Dat heeft de Verkiezingsdienst van het ANP berekend aan de hand van de officiële uitslagen van vijftien van de twintig kieskringen. De Kiesraad stelt de uitslag volgende week definitief vast.

7 uur geleden