Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koningin Elizabeth bedankt voor jubileumfeesten

Koningin Elizabeth bedankt voor jubileumfeesten

LONDEN (ANP) - Koningin Elizabeth heeft zondag bedankt voor de feesten rond haar troonjubileum. "Ik wil jullie hartelijk bedanken voor jullie mooie berichten en voor jullie aandeel in deze leuke feesten", schrijft de vorstin in een bericht.

De afgelopen dagen werd gevierd dat de koningin (96) zeventig jaar op de troon zit. Een zeldzame mijlpaal waarvoor geen "handleiding" bestaat, aldus Elizabeth. "Maar ik voel me nederig en ben diep geraakt dat zoveel mensen de straat op zijn gegaan om mijn platina jubileum te vieren."

Zelf miste de Queen de festiviteiten op vrijdag en zaterdag omdat ze aan het uitrusten was na Trooping the Colour op donderdag. Toch heeft ze alles meegekregen. "Hoewel ik niet bij alle evenementen aanwezig kon zijn, was mijn hart wel bij jullie."

De vieringen van het jubileum zijn nu achter de rug. De koningin verscheen zondag aan het einde van de slotparade als verrassing op het balkon van Buckingham Palace. Ze zwaaide en glimlachte naar de menigte. Prins Charles en diens vrouw Camilla en prins William, diens vrouw en hun drie kinderen stonden naast haar.

Meer uit Buitenland

Russische zaak tegen Amerikaan Gershkovich achter gesloten deuren

JEKATERINENBURG (ANP/RTR) - Het Russische proces tegen de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich zal achter gesloten deuren plaatsvinden, meldt staatspersbureau TASS. De zaak begint op 26 juni.

1 uur geleden
EU-leiders beginnen optimistisch aan verdeling 'topbanen' EU

BRUSSEL (ANP) - De leiders van de EU-landen zijn weleens met meer hoofdbrekens aan de vijfjaarlijkse verdeling van de belangrijkste EU-posten begonnen. De meestal hoogst ingewikkelde puzzel, waar demissionair premier Mark Rutte en zijn collega's zich maandag in Brussel over buigen, kreeg de afgelopen dagen al voorzichtig vorm. Zwaargewichten Duitsland en Frankrijk denken alle stukjes gauw te kunnen leggen.

4 uur geleden
Onderzoeksinstituut: rol van kernwapens steeds prominenter

STOCKHOLM (ANP/AFP) - De rol van kernwapens is prominenter geworden en kernmachten moderniseren hun arsenalen terwijl de geopolitieke betrekkingen verslechteren. Dit hebben onderzoekers van het internationale vredesonderzoeksinstituut Stockholm (SIPRI) maandag gezegd. Ze drongen er bij de wereldleiders op aan "een stap terug te doen en na te denken".

7 uur geleden
Tienduizenden geëvacueerd om overstromingen in zuidoosten China

FUZHOU (ANP/DPA) - Ongeveer 36.000 mensen zijn in de Chinese provincie Fujian, in het zuidoosten van het land, geëvacueerd wegens overstromingen na zware regenval. Dat meldt het Chinese staatspersagentschap Xinhua op basis van de plaatselijke autoriteiten.

9 uur geleden
Netanyahu noemt keuze leger voor gevechtspauzes 'onaanvaardbaar'

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft kritiek geuit op de plannen die het leger zondag heeft aangekondigd om dagelijkse tactische gevechtspauzes in te lassen. Het leger zei dit te willen doen om de levering van humanitaire hulp aan de Palestijnen in de Gazastrook te vergemakkelijken.

12 uur geleden
Mbappé spreekt zich uit tegen extremisme in de Franse politiek

PADERBORN (ANP/AFP) - Kylian Mbappé heeft zich uitgesproken tegen extremisme in de Franse politiek. Ook riep hij Franse jongeren op te gaan stemmen bij de parlementsverkiezingen over twee weken.

12 uur geleden
Hoofdkwartier Vlaams Belang beschadigd tijdens protestmars

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Tijdens een mars tegen extreemrechts in Brussel is het hoofdkwartier van Vlaams Belang beklad en beschadigd. Demonstranten brachten onder meer anarchistische teksten met graffiti aan op het pand.

15 uur geleden