Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koning Willem-Alexander bezoekt legerkorps in Duitsland

Koning Willem-Alexander bezoekt legerkorps in Duitsland

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander brengt eind deze maand zijn eerste officiële bezoek aan het buitenland sinds het begin van de coronacrisis in maart. Hij bezoekt samen met de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier in Münster het Duits-Nederlandse legerkorps. Dat vierde eind vorige maand zijn 25-jarig bestaan. Koning en bondspresident gaan op 29 september ook naar het universitair medisch centrum van Münster. Daar werden eerder dit jaar Nederlandse coronapatiënten opgenomen en behandeld op de intensivecareafdeling.

Dat de koning buurland Duitsland kiest voor zijn eerste buitenlands bezoek sluit aan bij het eerdere voornemen een staatsbezoek te brengen aan bondspresident Steinmeier. Vanwege de coronacrisis kon dat voor begin juni geplande bezoek niet doorgaan. Een nieuwe datum is niet vastgesteld, mede omdat de coronaregels zo'n in principe grootschalig evenement nog niet mogelijk maken.

Koning Willem-Alexander was in 2015 ook in Münster, voor de twintigste verjaardag van het op 30 augustus 1995 opgerichte 1 German-Netherlands Corps (1GNC) dat in de Westfaalse stad zijn hoofdkwartier heeft. Tijdens het bezoek informeren stafleden koning en bondspresident over de verschillende ontwikkelingen binnen 1GNC en vertellen ze over de operaties die vanuit Münster zijn aangestuurd. Daarnaast komt de algemene Duits-Nederlandse samenwerking op het gebied van defensie ter sprake.

Medische samenwerking

In het universitair ziekenhuis krijgen de bezoekers informatie over de Duits-Nederlandse medische samenwerking tijdens de coronapandemie en praten ze met enkele zorgverleners die betrokken waren bij de behandeling van Nederlandse coronapatiënten.

Koning Willem-Alexander was begin maart voor het laatst voor werk in het buitenland. Van 9 tot 13 maart bracht hij met koningin Máxima een staatsbezoek aan Indonesië.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Politiechef Jannine van den Berg stopt bij Landelijke Eenheid

DRIEBERGEN (ANP) - Politiechef Jannine van den Berg verlaat eind dit jaar de Landelijke Eenheid, waar ze sinds 2016 de baas was. In een persbericht van de politie noemt de hoogste baas van de Landelijke Eenheid haar vertrek na bijna zes jaar een natuurlijk moment, maar ze wil ook plaatsmaken voor een nieuwe politiechef. Haar opvolger zal aan de slag moeten met de nieuwe positie en opdracht van de eenheid binnen het politiebestel. Een commissie onder leiding van Bernt Schneiders komt eind dit jaar met een rapport hierover.

27 minuten geleden
Wie in 1997 is geboren, kan afspraak voor coronaprik maken

DEN HAAG (ANP) - Een nieuwe dag, een nieuw geboortejaar. Mensen uit 1997 kunnen vanaf woensdag een afspraak maken voor vaccinatie tegen het coronavirus. Deze mensen zijn nog 23 jaar oud of hebben net hun 24e verjaardag gevierd. Zij krijgen, net als andere twintigers en dertigers, het coronavaccin van Pfizer/BioNTech of dat van Moderna.

1 uur geleden
Reisadvies Cyprus, Kroatië, Zwitserland, Kos en Rhodos weer geel

DEN HAAG (ANP) - Meer Europese landen en gebieden springen donderdag van een oranje reisadvies naar geel. Dat betekent dat vakantiereizen naar die landen niet langer worden afgeraden, maar er gelden nog wel veiligheidsrisco's. Reizigers hoeven bij terugkomst naar Nederland in ieder geval geen negatieve test meer te laten zien en niet in quarantaine, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

1 uur geleden
'Top VWS wist dat Van Lienden loog over distributiedeal met KLM'

DEN HAAG (ANP) - De top van het ministerie van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ging met de stichting Hulptroepen van Sywert van Lienden in zee, terwijl men wist dat er was gelogen over een distributieketen zonder winstoogmerk die Van Lienden had opgezet met KLM voor het invliegen van mondkapjes. Dat meldt onderzoeksplatform Follow the Money.

3 uur geleden
Komende dagen tropisch warm en kans op eerste hittegolf

DEN HAAG (ANP) - Het wordt flink zweten de komende dagen. De temperaturen schieten omhoog naar 30 tot 33 graden en in het zuiden is het mogelijk nog warmer. Donderdag kan het kwik zelfs oplopen naar 36 graden. De hoge temperaturen kunnen tot begin volgende week aanhouden, waardoor mogelijk ook de eerste regionale hittegolf van het jaar in de boeken komt.

7 uur geleden
Engel: had me genuanceerder uit kunnen laten over Eriksen

AMSTERDAM (ANP) - Willem Engel heeft in een nieuwsbrief aan zijn volgers gezegd dat zijn tweet over Christian Eriksen scherp is geschreven en dat hij zich genuanceerder uit had kunnen laten. "Gelukkig is de getroffen Deense speler gereanimeerd en gaat het naar omstandigheden goed met hem. Het was voor iedereen schrikken. Ik wens hem alle goeds van de wereld. Op geen enkele manier heb ik dit als disrespect naar hem of zijn familie bedoeld. Jammer als dat zo is overgekomen, dat is niet de bedoeling geweest."

9 uur geleden
Milieuclub en kleine vissers eisen actie NVWA tegen overbevissing

UTRECHT (ANP) - Milieuorganisatie ClientEarth en een groep kleinschalige vissers eisen een betere handhaving van de visserijregels door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Die controleert volgens hen veel te weinig hoeveel vis Nederlandse vissers aan wal brengen. Daarmee zet de toezichthouder "de deur wagenwijd open voor het verkeerd rapporteren van visvangsten en overbevissing", stellen ClientEarth en de organisatie Low Impact Fishers of Europe (LIFE).

10 uur geleden