Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koning Willem-Alexander bezoekt legerkorps in Duitsland

Koning Willem-Alexander bezoekt legerkorps in Duitsland

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander brengt eind deze maand zijn eerste officiële bezoek aan het buitenland sinds het begin van de coronacrisis in maart. Hij bezoekt samen met de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier in Münster het Duits-Nederlandse legerkorps. Dat vierde eind vorige maand zijn 25-jarig bestaan. Koning en bondspresident gaan op 29 september ook naar het universitair medisch centrum van Münster. Daar werden eerder dit jaar Nederlandse coronapatiënten opgenomen en behandeld op de intensivecareafdeling.

Dat de koning buurland Duitsland kiest voor zijn eerste buitenlands bezoek sluit aan bij het eerdere voornemen een staatsbezoek te brengen aan bondspresident Steinmeier. Vanwege de coronacrisis kon dat voor begin juni geplande bezoek niet doorgaan. Een nieuwe datum is niet vastgesteld, mede omdat de coronaregels zo'n in principe grootschalig evenement nog niet mogelijk maken.

Koning Willem-Alexander was in 2015 ook in Münster, voor de twintigste verjaardag van het op 30 augustus 1995 opgerichte 1 German-Netherlands Corps (1GNC) dat in de Westfaalse stad zijn hoofdkwartier heeft. Tijdens het bezoek informeren stafleden koning en bondspresident over de verschillende ontwikkelingen binnen 1GNC en vertellen ze over de operaties die vanuit Münster zijn aangestuurd. Daarnaast komt de algemene Duits-Nederlandse samenwerking op het gebied van defensie ter sprake.

Medische samenwerking

In het universitair ziekenhuis krijgen de bezoekers informatie over de Duits-Nederlandse medische samenwerking tijdens de coronapandemie en praten ze met enkele zorgverleners die betrokken waren bij de behandeling van Nederlandse coronapatiënten.

Koning Willem-Alexander was begin maart voor het laatst voor werk in het buitenland. Van 9 tot 13 maart bracht hij met koningin Máxima een staatsbezoek aan Indonesië.

Meer uit Binnenland

Burgemeester Halsema wil dat clubs en KNVB maatregelen treffen

AMSTERDAM (ANP) - Het is hoog tijd dat de KNVB en voetbalclubs maatregelen treffen. Dat vindt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Ze reageert zondagavond laat op de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA.

7 minuten geleden
Politievakbond ACP: tijd dat clubs en KNVB hard optreden

DEN HAAG (ANP) - Politiebonden ACP en de Nederlandse Politiebond (NPB) roepen op tot maatregelen na de ongeregeldheden zondag bij de Johan Cruijff ArenA. Na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en voerde de ME charges uit.

3 uur geleden
Drie aanhoudingen na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA zondagmiddag na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zijn drie mensen aangehouden. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

4 uur geleden
Politie: orde is hersteld rond Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zondagmiddag zijn ongeregeldheden uitgebroken en zijn aanhangers van Ajax de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA binnengedrongen. De politie meldt dat inmiddels "de orde is hersteld".

5 uur geleden
Politie zet traangas in bij ongeregeldheden rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zondag traangas gebruikt om supporters die zich rond de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben verzameld uiteen te drijven. Na de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord verzamelden aanhangers van Ajax zich bij de hoofdingang. Ze riepen leuzen aan het adres van het bestuur en eisten het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse.

6 uur geleden
ME grijpt in buiten ArenA na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Nadat de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord definitief werd gestaakt, heeft de Mobiele Eenheid zondagmiddag ingegrepen. Buiten de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hadden teleurgestelde supporters zich verzameld bij de hoofdingang. Ze riepen onder meer leuzen als "Kankerbestuur" en "Wij willen Ajax zien". Ook werd om het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat gevraagd.

7 uur geleden
Man (73) en vrouw (71) in Amsterdam zwaargewond door mishandeling

AMSTERDAM (ANP) - Een 73-jarige man en een 71-jarige vrouw uit Amsterdam zijn zaterdagavond zwaargewond op straat gevonden. Een 44-jarige buurman is opgepakt en wordt ervan verdacht het stel zwaar te hebben mishandeld in de Geertruida van Lierstraat in Amsterdam Nieuw-West. Ook wordt hij verdacht van poging tot doodslag.

8 uur geleden