Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koning vraagt aandacht voor Week tegen Eenzaamheid

Koning vraagt aandacht voor Week tegen Eenzaamheid

LEIDERDORP (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft maandagmiddag in Leiderdorp aan de biljarttafel gepraat over het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen. Hij deed dat tijdens een werkbezoek aan het project 'Tijd voor Krijt'.

Dat is in het leven is geroepen door de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) om mensen vanaf 55 jaar met elkaar in contact te brengen en maakt onderdeel uit van 'De Derde Helft' van het Ouderenfonds. Met zijn bezoek wilde de koning de aandacht vestigen op de Week tegen Eenzaamheid die nog tot donderdag 8 oktober loopt.

De koning, die bij het bezoek deels een mondkapje ophield, pakte de keu niet zelf op. Biljarten had hij sinds zijn diensttijd bij de Koninklijke Marine niet meer gedaan, zo verontschuldigde hij zich bij de 70-plussers die bijeen waren gekomen om op een aangepast en mobiel biljart te spelen. Het gaat daarbij niet om het biljarten per se maar om de gezelligheid en het onderling contact. "Het is geen doel, maar een middel om mensen bij elkaar te brengen", aldus directeur Willem La Rivière van de KNBB.

Willem-Alexander praatte ook met vertegenwoordigers van onder meer het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Nationaal Ouderenfonds over de verschillende wijzen waarop eenzaamheid bij met name ouderen kan worden tegengegaan.

De coronacrisis heeft de bestaande eenzaamheid nog meer aan het licht gebracht, zoals de koning zelf al had aangegeven in zijn tv-toespraak. Daarin sprak hij over het 'eenzaamheidsvirus'. Volgens het ministerie zou een andere blik op wonen kunnen helpen, waarbij ouderen wel thuis blijven wonen maar met meer voorzieningen in de directe omgeving.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Aantal coronagevallen rond Grand Prix in Zandvoort iets opgelopen

HAARLEM (ANP) - Zeker 95 bezoekers van de Dutch Grand Prix op Zandvoort zijn positief getest op het coronavirus. Het aantal bevestigde besmettingen is iets opgelopen sinds eind vorige week, toen de GGD Kennemerland 91 gevallen meldde.

14 minuten geleden
Julio Poch krijgt zeven ton voor jaren onterecht in de cel

DEN HAAG (ANP) - Julio Poch krijgt een tegemoetkoming van 700.000 euro voor de tijd dat hij in een Argentijnse cel heeft gezeten. Het bedrag is gebaseerd op de tijd dat de oud-piloot onterecht heeft vastgezeten met daarbovenop een vergoeding voor zijn advocaatkosten, schrijft minister Ferd Grapperhaus aan de Tweede Kamer.

25 minuten geleden
Advocaat kroongetuige Marengo: OM blundert met veiligheid

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft tegen de afspraken in persoonlijke informatie van en over de kroongetuige in het omvangrijke liquidatieproces Marengo aan het strafdossier toegevoegd. Dat bevestigt advocaat Peter Schouten na berichtgeving in De Telegraaf.

40 minuten geleden
Minder dan 1400 coronagevallen, laagste aantal sinds 4 juli

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen blijft dalen. Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn slechts 1370 positieve tests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is het laagste aantal sinds 4 juli, ongeveer 2,5 maand geleden.

1 uur geleden
Urker jongeren zeggen sorry tegen Holocaust-overlevende

URK (ANP) - Elf Urker jongeren die zich in nazikleding hadden gestoken, hebben excuses aangeboden aan de 80-jarige Lous Steenhuis-Hoepelman, een overlevende van de Holocaust. De gemeente Urk en het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) melden dat de jongeren zaterdag in gesprek gingen met de Joodse vrouw die meerdere concentratiekampen heeft overleefd. Ook gaven de jongeren de vrouw een bos bloemen.

2 uur geleden
Hogescholen hekelen trage kabinetsformatie

DEN HAAG (ANP) - Hogescholen vinden dat de politiek "de arbeidsmarkt schaadt" doordat de kabinetsformatie niet opschiet. In een verklaring uit de Vereniging Hogescholen het ongenoegen van de sector. "We missen urgentie bij de formatie van een nieuw kabinet", aldus voorzitter Maurice Limmen.

3 uur geleden
Ruim 15 jaar cel voor 'Balie-Syriër' voor terreurdeelname

ROTTERDAM (ANP) - 'Balie-Syriër' Aziz A. is maandag veroordeeld tot vijftien jaar en negen maanden cel voor onder meer leidinggeven aan een terroristische organisatie in Syrië en het voorbereiden van terroristische misdrijven. A., die in 2017 ineens opdook in debatcentrum De Balie in Amsterdam, zou in de periode 2011-2014 hebben verkeerd in de hoogste regionen van terreurorganisatie Jabhat al-Nusra. Er was een celstraf van 23 jaar tegen de 35-jarige A. geëist.

3 uur geleden