Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koning over proefevenement: went bij elkaar staan weer snel?

Koning over proefevenement: went bij elkaar staan weer snel?

UTRECHT (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft aan het einde van het eerste proefevenement van Fieldlab gesproken met de organisatoren en andere betrokkenen. Hij was erg benieuwd naar "de bijzondere dag". "Ik kan me voorstellen dat het voelt als een film als mensen geen afstand houden. Went het snel om weer bij elkaar te staan?"

Vijfhonderd mensen kwamen maandag in het Beatrixtheater in Utrecht bijeen tijdens het eerste proefevenement van Fieldlab. In een reeks van dit soort proeven wordt onderzocht hoe grote evenementen veilig kunnen plaatsvinden in coronatijd. Het eerste evenement was een zakelijk evenement voor de evenementenbranche. Er volgen nog concerten, festivals en voetbalwedstrijden.

De koning sprak, via een videoverbinding, onder anderen met Pieter Lubberts van Fieldlab Evenementen. "Het was wat onwennig, omdat een aantal maatregelen niet van toepassing waren zoals de anderhalve-meter-maatregel. Maar het geroezemoes zorgde bij mij voor kippenvel", zei Lubberts. De koning noemde het evenement "het begin van een van de vele wegen uit deze donkere tijden"."Het zou mooi zijn als deze gegevens van 15 februari, op het moment van de dooi, meegenomen worden." Hij vindt dat iedereen gebaat is bij het onderzoek. "Het zou fantastisch zijn als er weer iets mogelijk wordt."

Meer uit Binnenland

Opnieuw drie AZ-supporters aangehouden wegens ongeregeldheden

ALKMAAR (ANP) - De politie heeft nog eens drie AZ-supporters aangehouden vanwege hun mogelijke betrokkenheid bij de rellen in het voetbalstadion van de Alkmaarse club eerder deze maand. Dat brengt het totaal aantal arrestaties in de zaak op achttien, laat de politie weten.

6 minuten geleden
Nederland wil niet langer EU-geld naar Oeganda sturen

BRUSSEL (ANP) - Nederland wil dat de Europese Unie stopt met het jaarlijks overmaken van tientallen miljoenen euro's aan onder meer ontwikkelingshulp aan Oeganda. Buitenlandminister Wopke Hoekstra gaat daarop aandringen nu het Oost-Afrikaanse land een rabiate anti-homowet invoert.

19 minuten geleden
OM eist 12 jaar cel tegen vermeende vertrouwensman van Taghi

ROTTERDAM (ANP) - Tegen de 42-jarige Najim Z. heeft het Openbaar Ministerie dinsdag een celstraf van twaalf jaar geëist voor twee cocaïnetransporten. Z. werd eind maart vorig jaar in Libanon opgepakt, samen met zijn schoonvader Mink K. De mannen zijn in juni vorig jaar uitgeleverd aan Nederland.

26 minuten geleden
XR demonstreert in Den Haag tegen aanhouding man die agent beet

DEN HAAG (ANP) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) demonstreren dinsdag bij de rechtbank in Den Haag tegen de aanhouding van een man zaterdag bij het klimaatprotest op de A12. De activisten zeggen bij het gerechtsgebouw te staan "in solidariteit met de rebel die afgelopen zaterdag met disproportioneel geweld gearresteerd is door de politie en nog steeds wordt vastgehouden". De verdachte zou zich bij zijn aanhouding hebben verzet. Daarbij zou hij een agent hebben gebeten, meldde de politie zondag.

1 uur geleden
Brand in Efteling, theater ontruimd

KAATSHEUVEL (ANP) - In pretpark de Efteling woedt dinsdag een brand, bevestigt een woordvoerster van de veiligheidsregio berichtgeving door Omroep Brabant. "We zijn gealarmeerd." Volgens haar gaat het om een pand in de buurt van theater Ravelijn.

1 uur geleden
OM eist voorwaardelijke celstraf voor GHB-drama in Heerenveen

LEEUWARDEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie eist een voorwaardelijke celstraf van vier maanden tegen een 30-jarige vrouw uit Heerenveen voor nalatigheid rond de dood van 26-jarige Lisette Elzinga. Het slachtoffer overleed in oktober 2021 na het drinken van een flesje water met pure GHB.

1 uur geleden
Verdachte Fries GHB-drama 'overtuigde zichzelf' van goed handelen

LEEUWARDEN (ANP) - Een 30-jarige vrouw die dood door schuld wordt verweten in een fataal GHB-drama in Heerenveen vindt achteraf dat ze de situatie destijds verkeerd heeft ingeschat. Dit zei ze dinsdag bij de rechtbank in Leeuwarden. De 26-jarige Lisette Elzinga overleed in oktober 2021 nadat ze in een woning uit een flesje water met pure GHB had gedronken.

2 uur geleden