Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Koning' dringt paleis van Versailles binnen

'Koning' dringt paleis van Versailles binnen

VERSAILLES (ANP) - Een 31-jarige man die zich koning van Frankrijk waande, is met een taxi naar het paleis van Versailles gegaan en is er in een kleed gehuld binnengedrongen. De taxichauffeur was zaterdagavond echter achterdochtig over de onbekende vorst en belde de politie. Die vond de zelf verklaarde monarch in het pand en hield hem aan. Hij was over hekken geklommen en had een raam ingeslagen. Volgens de politie had hij binnen geen schade aangericht, aldus Franse media.

De laatste keer dat een Franse koning uit het paleis is gehaald was in oktober 1789. Een woedende menigte drong het pand binnen en dwong de vorst (Lodewijk XVI) en zijn gezin het paleis te verlaten en naar Parijs te gaan. Er heeft sindsdien nooit meer een koning gewoond.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

VS zien voor het eerst meer dan 90.000 nieuwe besmettingen

BALTIMORE (ANP) - In de Verenigde Staten zijn in de afgelopen 24 uur voor het eerst meer dan 90.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat blijkt uit tellingen van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore.

44 minuten geleden
Recordaantal handtekeningen voor onderzoek naar Murdoch-imperium

MELBOURNE (ANP) - Een Australische online petitie die oproept tot een onderzoek naar het "monopolie" van mediamagnaat Rupert Murdoch, heeft ruim 410.000 handtekeningen opgehaald. Daarmee is het de de meest ondertekende petitie in de geschiedenis van het Australische parlement. Media die in het bezit zijn van Murdoch zijn verweten ten gunste van de conservatieve Australische regering te berichten.

1 uur geleden
Walmart haalt wapens uit de schappen richting verkiezingen

BENTONVILLE (ANP) - De Amerikaanse supermarkgigant Walmart heeft in aanloop naar de presidentsverkiezingen vuurwapens en munitie uit voorzorg uit de schappen gehaald. De keten doet dat vanwege mogelijke met de verkiezingen gepaard gaande plunderingen of onrust, stelt Walmart in een verklaring.

2 uur geleden
Hof van beroep oordeelt tegen verlengen briefstemmen in Minnesota

SAINT PAUL (ANP) - Een federaal hof van beroep in de Verenigde Staten heeft geoordeeld dat briefstemmen die in de swingstate Minnesota na de verkiezingsdag op 3 november binnenkomen, niet meer meegeteld mogen worden. Daarmee schaart het hof zich achter de Republikeinen in de staat.

2 uur geleden
EU-president: Turkije kiest nog niet de positieve weg

BRUSSEL (ANP) - Turkije toont met zijn "eenzijdige acties" in de Middellandse Zee nog weinig animo om tot een oplossing te komen in het conflict over gas- en olieboringen in de wateren rond EU-landen Cyprus en Griekenland. Dat zei EU-president Charles Michel na afloop van een videotop met de EU-leiders. Het overleg ging over de coronapandemie maar Turkije kwam wel even aan de orde, zei hij.

2 uur geleden
Fransen moeten vooral binnenblijven

PARIJS (ANP) - Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, geldt in Frankrijk vanaf vrijdag een landelijke lockdown. Fransen mogen alleen nog het huis verlaten als het noodzakelijk is en het reizen wordt beperkt. De maatregelen duren op z'n minst tot december.

3 uur geleden
Reisadvies Frankrijk verder aangescherpt door virus en aanslagen

DEN HAAG (ANP) - Het reisadvies naar Frankrijk wordt met ingang van vrijdag verder aangescherpt, niet alleen vanwege het coronavirus maar ook vanwege het verhoogde dreigingsniveau wegens de aanslagen in Parijs en Nice.

5 uur geleden