Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koning Charles voor het eerst gastheer bij staatsbezoek

Koning Charles voor het eerst gastheer bij staatsbezoek

LONDEN (ANP) - De Britse koning Charles is voor het eerst gastheer bij een staatsbezoek. Hij ontving de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa bij Horse Guards Parade in Londen.

Ramaphosa arriveerde samen met William en Catherine, de prins en prinses van Wales. Na de ontmoeting met Charles en koningin-gemalin Camilla inspecteerden de president en de koning de erewacht. Vervolgens trok het gezelschap per koets verder naar Buckingham Palace. Later op de dag volgen Westminster Abbey en een staatsbanket op Buckingham Palace.

Het bezoek van de Zuid-Afrikaanse president is het eerste staatsbezoek dat plaatsvindt in het Verenigd Koninkrijk in meer dan drie jaar tijd. In 2019 waren toenmalig president van de Verenigde Staten Donald Trump en zijn vrouw Melania te gast. Vanwege de coronapandemie vonden er de afgelopen jaren geen staatsbezoeken plaats.

Charles is nu ruim twee maanden het staatshoofd van het VK. Hij volgde automatisch zijn moeder Elizabeth op toen zij in september op 96-jarige leeftijd overleed.

Meer uit Buitenland

Europol meldt aanhouding belangrijke gijzelsoftware-verdachte

DEN HAAG (ANP) - Europol zegt dat in Oekraïne verdachten zijn opgepakt die verantwoordelijk worden gehouden voor wereldwijde aanvallen met gijzelsoftware. Die hebben geleid tot honderden miljoenen euro's aan schade, meldt het Europese samenwerkingsverband van de politiediensten.

21 minuten geleden
Hevig winterweer in Oekraïne, strijd gaat wel door

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïne wordt al enkele dagen getroffen door hevig winterweer. Gouverneur Oleh Kiper van Odesa meldt dat 313 plaatsen in zijn regio zonder stroom zitten door sneeuwstormen. De strijd in Oekraïne gaat volgens waarnemers wel door.

1 uur geleden
Noord-Korea: onze nieuwe spionagesatelliet nam al foto Witte Huis

PYONGYANG (ANP/BLOOMBERG) - Noord-Korea zegt dat het met de eerste eigen spionagesatelliet foto's heeft genomen van het Witte Huis en het Pentagon. Leider Kim Jong-un zou de beelden volgens staatsmedia al hebben bekeken.

2 uur geleden
Reddingswerkers zijn nog vijf meter van mannen in tunnel India

UTTARKASHI (ANP/AFP) - Reddingswerkers in India zijn de 41 werkers die al ruim twee weken vastzitten in een tunnel tot op vijf meter genaderd. Het graven gaat met de hand verder. De autoriteiten laten weten dat een ontsnappingsgang inmiddels 52 meter lang is, bij 57 meter worden de vastzittende mannen bereikt. Er wordt "spoedig" een doorbraak verwacht, zei een minister van de staat Uttarakhand, zonder verder met details te komen.

3 uur geleden
Twee mannen vrijgesproken die decennia vastzaten in New York

NEW YORK (ANP/AFP) - Twee Amerikanen die al decennia vastzaten, zijn maandag vrijgesproken door rechtbanken in New York. Het gaat om Wayne Gardine (49), die meer dan achttien jaar vastzat voor een moord in 1994, en Jabar Walker (49), die werd veroordeeld voor de moord op twee mannen in 1995. Na herziening, aangevraagd door twee verschillende stichtingen, houden de veroordelingen juridisch niet stand. Zo waren er gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten, erkennen de openbaar aanklagers.

3 uur geleden
Haaretz: bekende Palestijnse activiste Tamimi op lijst vrijlating

JERUZALEM (ANP) - De bekende Palestijnse activiste Ahed Tamimi staat volgens de Israëlische krant Haaretz op de lijst van Palestijnse gevangenen die dinsdag worden vrijgelaten in ruil voor Israëlische gijzelaars. De 22-jarige Tamimi zit sinds 6 november vast. Ze ging in 2017 viral toen ze een Israëlische militair sloeg.

3 uur geleden
Duitse deelstaat Hessen worstelt met winterse 'sneeuwchaos'

BAD SCHWALBACH (ANP/DPA) - Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen hebben maandag te maken gehad met zware sneeuwval die plaatselijk voor grote problemen zorgde. Een brandweercommandant liet aan de Süddeutsche Zeitung weten dat "bomen als lucifers afbraken". Tientallen mensen moesten de nacht door het winterse weer doorbrengen op een school in Wiesbaden.

3 uur geleden