Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koning Charles belooft zich levenslang in te zetten

Koning Charles belooft zich levenslang in te zetten

LONDEN (ANP) - De Britse koning Charles belooft zich de rest van zijn leven in te zetten voor de inwoners van het Verenigd Koninkrijk en andere landen waarvan hij staatshoofd is, ongeacht hun afkomst. "Ik zal jullie dienen met loyaliteit, respect en liefde", zei de 73-jarige vorst in zijn eerste televisietoespraak als staatshoofd. Zijn moeder Elizabeth overleed donderdag op 96-jarige leeftijd en zal voor hem altijd een inspirerend voorbeeld blijven.

Charles zei dat zijn leven zal veranderen met alle nieuwe verantwoordelijkheden. Daardoor is er minder tijd voor de goede doelen waarvoor hij zich al die jaren als kroonprins heeft ingezet. Die verantwoordelijkheid laat hij met veel "vertrouwen" over aan andere leden van het koningshuis, zei hij.

Opnieuw sprak Charles trots uit voor zijn moeder, die zeventig jaar op de troon zat. "Zoals de koningin zelf deed met onwankelbare toewijding beloof ik mezelf nu ook plechtig, gedurende de resterende tijd die God mij schenkt, om de grondwettelijke principes in het hart van onze natie hoog te houden. En waar je ook woont in het Verenigd Koninkrijk, of in de rijken en territoria over de hele wereld, en wat je achtergrond of overtuigingen ook zijn, ik zal proberen je met loyaliteit, respect en liefde te dienen, zoals ik mijn hele leven heb gedaan."

Meer uit Buitenland

Hoogste temperatuur ooit gemeten in Mexico-Stad

MEXICO-STAD (ANP) - In Mexico-Stad is een meer dan 25 jaar oud temperatuurrecord gebroken. Op maandag werd in de Mexicaanse hoofdstad een temperatuur van 34,2 graden gemeten op het weerstation van Tacubaya. Het vorige record stond op 33,9 graden en werd op 9 mei 1998 gemeten.

15 minuten geleden
VK komt met wetgeving tegen seksuele deepfakes

LONDEN (ANP) - De Britse regering gaat het maken van seksuele deepfakes criminaliseren. Het wordt strafbaar om zo'n expliciete digitale kopie van een persoon te maken zonder dat die toestemming heeft gegeven.

36 minuten geleden
'Held' van dodelijke steekpartij Sydney mag in Australië blijven

SYDNEY (ANP) - Een Fransman die een heldenstatus kreeg na een dodelijke steekpartij in Sydney, mag in Australië blijven. Damien Guerot krijgt volgens zijn advocaat een permanente verblijfsstatus, bericht omroep ABC.

1 uur geleden
Grote brand uitgebroken in historisch beursgebouw in Kopenhagen

KOPENHAGEN (ANP/RTR/DPA) - Het historische beursgebouw in het centrum van Kopenhagen is getroffen door een verwoestende brand. Lokale media delen beelden waarop te zien is dat grote kunstwerken uit het gebouw worden gehaald.

2 uur geleden
President Iran: zware reactie als onze belangen worden geschaad

TEHERAN (ANP/RTR) - De Iraanse president Ebrahim Raisi heeft gewaarschuwd dat zelfs "kleinste actie" om Iraanse belangen te ondermijnen beantwoord zal worden met een "zwaar, grootschalig en pijnlijk optreden" tegen de dader. Hij verklaarde dat volgens Iraanse media in een gesprek met emir Tamim bin Hamad al-Thani van Qatar.

2 uur geleden
Australisch weerbureau meldt einde El Niño

CANBERRA (ANP/RTR) - Het nationale weerbureau van Australië meldt dat El Niño is afgelopen. Dit terugkerende weerfenomeen, dat in de zomer van 2023 begon, zorgt voor een hogere oppervlaktetemperatuur in de Stille Oceaan rond de evenaar.

2 uur geleden
Vierde lichaam gevonden na instorten brug Baltimore

BALTIMORE (ANP/RTR) - Duikers hebben een vierde lichaam gevonden na het instorten van een verkeersbrug in de Amerikaanse stad Baltimore. Na het incident van 26 maart zijn nog twee mensen vermist. De autoriteiten denken dat ook zij om het leven zijn gekomen.

2 uur geleden