Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koning Albert erkent dat Delphine Boël zijn dochter is

Koning Albert erkent dat Delphine Boël zijn dochter is

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Koning Albert betwist niet langer dat kunstenares Delphine Boël zijn dochter is. De gepensioneerde vorst geeft dat toe naar aanleiding van de DNA-test die op last van het hoogste rechtscollege van België werd afgenomen. Albert, vader van de huidige koning Filip, ontkende jarenlang dat Boël zijn buitenechtelijke dochter was.

Albert liet maandagavond via zijn advocaat weten te erkennen dat Boël zijn dochter is, meldt Belga. De 51-jarige kunstenares stapte in 2013 naar de rechter omdat ze vermoedde dat niet Jacques Boël maar koning Albert haar biologische vader was. In een later stadium dwong ze erkenning door Albert af, hij wist de rechtszaak jarenlang te rekken.

Vorig jaar oordeelde het Hof van Cassatie van België, het hoogste rechtscollege van het land, dat het voormalig staatshoofd van onze zuiderburen DNA moest afstaan. Albert leverde pas in mei wangslijm in, nadat hem een dwangsom van 5000 euro per dag was opgelegd indien hij geen DNA-materiaal af zou staan.

Uit het onderzoek blijkt nu dat Boël zijn dochter is. Nu de koning kennis heeft genomen van de resultaten, is hij bereid te erkennen dat Delphine zijn dochter is. Dat liet zijn advocaat weten aan De Standaard. Albert zal niet langer juridisch betwisten dat hij de wettelijke vader is. "Zelfs al zijn er juridische argumenten en bezwaren die aantonen dat legaal vaderschap niet noodzakelijk een weerspiegelijk is van biologisch vaderschap en dat de gevolgde procedure betwist kan worden, heeft koning Albert besloten om in eer en geweten een einde te maken aan deze pijnlijke procedure."

Meer uit Buitenland

NAVO vergoot aanwezigheid in Kosovo met 600 Britse militairen

BRUSSEL/LONDEN (ANP/DPA) - Ongeveer 600 Britse soldaten zullen worden ingezet in Kosovo, meldt de NAVO. Ze zijn afkomstig van een reservetroepenmacht die het Verenigd Koninkrijk beschikbaar stelt aan KFOR, de strijdmacht die de NAVO in Kosovo inzet om het hoofd te bieden aan de gespannen situatie in de regio. In het noorden van Kosovo vielen zondag zwaarbewapende Serviërs de Kosovaarse politie aan, waarbij een agent omkwam.

3 uur geleden
Turkije voert vergeldingsaanvallen uit op PKK-doelen in Irak

ANKARA (ANP/RTR) - Turkije heeft tientallen luchtaanvallen uitgevoerd in Noord-Irak, meldt het Turkse ministerie van Defensie. Bij die aanvallen werden twintig doelen van de Koerdische Arbeiderspartij PKK vernietigd, waaronder bunkers en opslagplaatsen. Er zijn "meerdere terroristen" bij de aanvallen omgekomen, aldus het ministerie, dat tevens verklaarde: "Terroristen kunnen niet ontsnappen aan het einde dat hen te wachten staat."

3 uur geleden
Oekraïne rekent ook tijdens noodfinanciering overheid VS op steun

KYIV (ANP/AFP) - Oekraïne zegt in gesprek te zijn met de Amerikaanse regering om nieuwe hulp in oorlogstijd veilig te stellen, nu het Huis van Afgevaardigden zaterdag heeft ingestemd met noodfinanciering om een overheidssluiting te voorkomen. Die 45 dagen geldende regeling betekent onder meer dat hulp aan Oekraïne wordt bevroren.

7 uur geleden
PKK eist verantwoordelijkheid zelfmoordaanslag in Ankara op

ANKARA (ANP/AFP/RTR) - De Koerdische Arbeiderspartij (PKK) heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de zelfmoordaanslag zondag in de Turkse hoofdstad Ankara, waarbij twee agenten gewond raakten. "Er is een opofferingsactie gepleegd tegen het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken door een team dat onderdeel is van onze Brigade van Onsterfelijken", laat de PKK weten aan persbureau ANF, dat dicht bij de Koerdische beweging staat.

8 uur geleden
Miljoen mensen demonstreren tegen regering in Warschau

WARSCHAU (ANP/AFP/RTR) - Ongeveer een miljoen mensen zijn op de been in de Poolse hoofdstad Warschau om te demonstreren tegen de conservatieve overheid, zegt een woordvoerder van de gemeente. "Dit is absoluut de grootste demonstratie in de geschiedenis van Warschau."

11 uur geleden
Winnaar Slowaakse verkiezingen: grotere problemen dan Oekraïne

BRATISLAVA (ANP/AFP/RTR) - Robert Fico, die met zijn partij Smer-SD de Slowaakse verkiezingen heeft gewonnen, zegt in een eerste reactie dat zijn land "grotere problemen heeft" dan hulp bieden aan Oekraïne. Ook zegt Fico dat als zijn partij een kabinet mag vormen, "hij zijn best zal doen om zo snel mogelijk vredesgesprekken op te starten".

11 uur geleden
Meer dan tien doden door brand Spaanse nachtclub

MURCIA (ANP/AFP/RTR) - Het aantal dodelijke slachtoffers door een brand in een nachtclub in het Spaanse Murcia is opgelopen tot zeker dertien. De politie waarschuwt dat reddingswerkers zich nog steeds door het puin aan het werken zijn en dat het dodental daarom nog niet definitief is.

12 uur geleden