Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kökcü ziet woorden van Slot uitkomen in aanloop naar Klassieker

Kökcü ziet woorden van Slot uitkomen in aanloop naar Klassieker

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord leeft vol vertrouwen toe naar de Klassieker van zondag in De Kuip. De ploeg van trainer Arne Slot voert de Eredivisie aan en kan titelverdediger Ajax in het rechtstreekse duel op 8 punten achterstand zetten. Niemand die daar afgelopen zomer in Rotterdam aan had durven denken.

Zeker Orkun Kökcü niet, de huidige aanvoerder van Feyenoord. Na een lang en succesvol seizoen, afgesloten met de verloren finale van de Conference League, werd de ploeg van Slot ontmanteld. Maar liefst vijftien spelers vertrokken, onder wie de sterkhouders Marcos Senesi, Luis Sinisterra, Tyrell Malacia, Cyriel Dessers, Guus Til en Fredrik Aursnes.

"Toen ik hoorde dat bijna iedereen weg ging, dacht ik wel: als dat maar goed gaat", zei Kökcü tijdens de nieuwjaarsreceptie. "Je weet niet wie ervoor in de plaats komen en hoeveel tijd we nodig zouden hebben om op elkaar ingespeeld te raken." Kökcü zag zelf een transfer uitblijven en uitte zijn zorgen bij Slot. "Ik wil namelijk wel met Feyenoord voor de prijzen gaan. De trainer zei: ik kan niets beloven, maar ik kan wel garanderen dat we een competitief team gaan neerzetten. Nu staan we bovenaan in de Eredivisie en zijn we door in Europa."

Metamorfose

Slot had lovende woorden voor zijn aanvoerder. "Het is geen geheim dat ik Orkun een fantastische voetballer vind. En ook zonder bal is hij met enige regelmaat een voorbeeld voor zijn medespelers. Ik weet niet of hij dat zelf 1,5 jaar geleden ook had verwacht. Hij probeert elke dag het maximale uit zichzelf te halen op het trainingsveld. Hij heeft me nog geen dag teleurgesteld."

De 22-jarige middenvelder erkent dat hij onder Slot een metamorfose heeft ondergaan. "Ik kwam helemaal niet fit binnen op het eerste trainingskamp met deze trainer. Van Dick Advocaat naar Arne Slot: ik merkte gelijk dat het tempo op de trainingen veel hoger lag. Daar had ik in het begin wel moeite mee. Uiteindelijk heb ik de knop omgezet, ik ben in mezelf gaan investeren en dat heeft zich uitbetaald."

Terwijl bij tegenstander Ajax een crisis op uitbreken staat, werkt Feyenoord in alle rust toe naar de topper. Tijdens de nieuwjaarsreceptie viel zelfs het woord 'Coolsingel' al. "Onze clubarts Joost van der Hoek stuurt mij bijna wekelijks een berichtje met de tekst: 'trainer, Coolsingel!"', zei Slot, die benadrukte dat zijn ploeg vooral met overtuiging moet blijven voetballen. "Onze ambitie is dat we de mensen trots willen maken en met heel veel plezier naar ons stadion willen laten komen door de manier waarop we spelen. Dat leidt negen van de tien keer tot resultaat. En dat gaat ook bepalen waar we op de ranglijst eindigen."

Meer uit Voetbal

Zorgen bij Bayern om De Ligt voor duel met Real

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Bayern München moet het dinsdag in de halve finales van de Champions League tegen Real Madrid mogelijk doen zonder Matthijs de Ligt. De Nederlandse verdediger bleef in het duel met Eintracht Frankfurt (2-1) na de rust achter in de kleedkamer nadat hij eerder op het veld was behandeld aan een knie. Ook het meespelen van Konrad Laimer, Jamal Musiala en Leroy Sané in het eerste van twee duels met de Spanjaarden is onzeker.

36 minuten geleden
Tennisser Nadal toont glimp van oude vorm bij zege op De Minaur

MADRID (ANP) - Rafael Nadal heeft de derde ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard versloeg de Australiër Alex de Minaur in twee sets: 7-6 (6) 6-3. De Minaur was eerder deze maand in het toernooi van Barcelona nog te sterk voor de 22-voudig grandslamwinnaar.

1 uur geleden
Sheffield United gedegradeerd na nederlaag bij Newcastle

NEWCASTLE (ANP) - Newcastle United heeft met een 5-1-zege het lot van Sheffield United bezegeld. De bezoekers kwamen nog op voorsprong in Newcastle, maar gingen na een 1-1-ruststand in de tweede helft ten onder. Door de nederlaag is de degradatie na één jaar Premier League een feit.

2 uur geleden
RB Leipzig neemt afstand van Dortmund in strijd om CL-ticket

LEIPZIG (ANP) - Vier dagen voordat Borussia Dortmund het in de halve finales van de Champions League opneemt tegen Paris Saint-Germain heeft de ploeg een gevoelige nederlaag geleden bij RB Leipzig: 4-1. De thuisploeg nam daarmee afstand van Dortmund in de strijd om de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan het belangrijkste clubtoernooi voor volgend seizoen.

2 uur geleden
Ontstemde Liverpool-trainer Klopp wil niet meer over titel praten

LONDEN (ANP) - Trainer Jürgen Klopp van Liverpool was zeer ontstemd over het gelijkspel (2-2) bij West Ham United. De titel raakt daardoor verder uit zicht voor de club, waar zo goed als zeker Arne Slot volgend jaar trainer is. "Ik wil niet eens meer over de titel praten, ik ben er niet voor in de stemming", zei de Duitse coach na afloop op TNT Sports.

3 uur geleden
Champions League lonkt voor Girona na zege op Las Palmas

LAS PALMAS (ANP) - Girona is FC Barcelona weer voorbij in de Spaanse La Liga en klom naar de tweede plaats. De ploeg van Oranje-international Daley Blind won op Gran Canaria van Las Palmas met 2-0.

3 uur geleden
Titel uit zicht voor Liverpool door 2-2 bij West Ham United

LONDEN (ANP) - Liverpool heeft in de uitwedstrijd bij West Ham United twee punten verspeeld. De ploeg van Jürgen Klopp bleef in Londen steken op 2-2. De titel in de Premier League raakt door het puntenverlies verder uit zicht.

4 uur geleden