Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kohl's onderuit op Wall Street na afbreken overnamegesprekken

Kohl's onderuit op Wall Street na afbreken overnamegesprekken

NEW YORK (ANP) - Kohl's zakte vrijdag bijna 20 procent op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse warenhuisketen bevestigde de gesprekken over een overname door Franchise Group te hebben afgebroken. Volgens het bedrijf vormde de verslechtering van de marktomstandigheden een obstakel voor het bereiken van een akkoord. Ook verlaagde Kohl's zijn verwachtingen doordat consumenten vanwege de hoge inflatie voorzichtiger zijn geworden met hun uitgaven.

De stemming op Wall Street was aan het begin van de nieuwe beursmaand afwachtend na de forse verliezen in de afgelopen maanden. Beleggers maken zich daarnaast op voor een lang weekeinde. De Amerikaanse markten zijn maandag gesloten vanwege de viering van de Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,2 procent op 30.822 punten. De brede S&P 500 steeg ook 0,2 procent tot 3.795 punten en techgraadmeter Nasdaq zakte een fractie tot 11.019 punten.

Micron Technology

Micron Technology zakte 3,8 procent. De chipfabrikant boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst, maar gaf een teleurstellende verwachting af voor het huidige kwartaal.

Meta Platforms verloor 2,9 procent. Het moederbedrijf van Facebook schroeft zijn plannen voor de werving van nieuw personeel met minstens 30 procent terug en zet zich schrap voor een economische neergang. Volgens persbureau Reuters heeft topman Mark Zuckerberg in een vraag-en-antwoordsessie met medewerkers gezegd dat het wellicht "een van de ergste neergang zal zijn die we in de recente geschiedenis hebben gezien".

Boeing

Boeing won 1,2 procent. De vliegtuigfabrikant dreigt flink marktaandeel te verliezen in China, waar rivaal Airbus voor miljarden aan orders heeft binnengehaald van Chinese luchtvaartmaatschappijen.

Apple steeg 0,2 procent na een positief analistenrapport. De marktkenners van JPMorgan handhaafden hun koopadvies voor het aandeel en verklaarden zich niet zo'n zorgen te maken over de vooruitzichten van de iPhonemaker. Pakketbezorger FedEx zakte 1,5 procent na een adviesverlaging door Berenberg.

De euro was 1,0403 dollar waard, tegenover 1,0469 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,2 procent meer op 107,99 dollar. Brentolie werd 2,1 procent duurder op 111,33 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Bloembollenteelt is bezig aan opmars

DEN HAAG (ANP) - De bloembollenteelt is aan een opmars bezig in Nederland. De oppervlakte landbouwgrond die gebruikt wordt voor de bollenteelt is in tien jaar tijd met een vijfde toegenomen tot ruim 28.000 hectare, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

3 uur geleden
Flink meer abonnees Netflix, beste eerste kwartaal sinds 2020

LOS GATOS (ANP/BLOOMBERG) - Netflix heeft de beste start van het jaar achter de rug sinds 2020, toen de coronapandemie uitbrak. De videostreamingdienst kreeg er in het eerste kwartaal meer dan 9 miljoen abonnees bij. In de eerste drie maanden van vorig jaar zwakte de klantenaanwas nog af tot minder dan 2 miljoen.

5 uur geleden
Nieuw AI-model moeder Facebook goed ontvangen op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, heeft donderdag de derde generatie van zijn Llama-model voor kunstmatige intelligentie (AI) gepresenteerd. Beleggers reageerden positief en het aandeel steeg op de beurzen in New York met ongeveer 1,5 procent. Meta streeft ernaar om met deze stap gelijke tred te houden met vergelijkbare technologieën van bedrijven zoals de eigenaar van ChatGPT, OpenAI, en Google.

5 uur geleden
Transavia schrapt meerdere vluchten om problemen met vliegtuigen

SCHIPHOL (ANP) - Transavia zag zich donderdag genoodzaakt om meerdere vluchten te schrappen om problemen met zijn vloot. Volgens de maatschappij konden zes vliegtuigen om uiteenlopende redenen niet worden ingezet. Claimorganisatie EUclaim schat dat door de annuleringen zo'n 1800 passagiers zijn gedupeerd.

7 uur geleden
EU-leiders roepen op tot heffingen op Russische landbouwgoederen

BRUSSEL (ANP) - Er moeten snel importheffingen komen op landbouwproducten die vanuit Rusland of Belarus in de Europese Unie worden ingevoerd. Daartoe roepen de EU-regeringsleiders op na hun tweedaagse top-ontmoeting in Brussel.

7 uur geleden
KLM hervat vrijdag vluchten naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM vliegt vanaf vrijdag weer dagelijks naar de Israëlische stad Tel Aviv. De luchtvaartmaatschappij staakte die vluchten onlangs omdat Iran tientallen drones afvuurde op Israël. Door de vluchten te hervatten onderscheidt KLM zich van bijvoorbeeld easyJet dat onlangs alle vluchten naar Israël opschortte tot eind oktober.

7 uur geleden
EU-leiders nemen 'moeilijke' stap naar gezamenlijke spaarmarkt

BRUSSEL (ANP) - De EU-leiders hebben een "moedige, niet gemakkelijke" stap gezet naar een meer gezamenlijke markt voor spaargeld en investeringen. Ze onderkennen dat zo'n markt "cruciaal is voor de toekomst van de doelstellingen van de Europese Unie" en dat is al heel wat, zegt hun adviseur Enrico Letta.

7 uur geleden