Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koerssprong truckmaker Nikola op voorzichtig Wall Street

Koerssprong truckmaker Nikola op voorzichtig Wall Street

NEW YORK (ANP) - Nikola maakte donderdag een koerssprong op de beurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat het bedrijf is gestart met de productie van zijn elektrische vrachtwagens in een fabriek in Arizona en stuurden het aandeel ruim 14 procent hoger. De stemming op Wall Street was voorzichtig positief na de verliesbeurt een dag eerder.

Beleggers hielden vooral de ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in de gaten. De Amerikaanse president Joe Biden is donderdag in Europa voor vergaderingen van de NAVO, de G7 en de Europese Unie, die in het teken staan van het conflict. De Verenigde Staten en westerse bondgenoten kondigden daarbij een nieuwe ronde van sancties aan tegen Rusland.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,1 procent hoger op 34.384,77 punten. De brede S&P 500 won 0,2 procent tot 4.466,88 punten en techgraadmeter Nasdaq klom 0,3 procent tot 13.956,82 punten.

Uber

Voorbeurs werd bekendgemaakt dat het aantal wekelijkse aanvragen van werkloosheidsuitkeringen in de VS is gezakt tot het laagste niveau sinds 1969. Daarnaast bleek dat de orders voor duurzame goederen vorige maand sterker dan verwacht zijn gedaald.

Uber steeg 4,5 procent. Zakenkrant The Wall Street Journal meldde dat het bedrijf een deal heeft gesloten om alle taxi's in de stad New York op te nemen in zijn app. De samenwerking biedt mogelijk een oplossing voor het chauffeurstekort waar Uber mee kampt.

Spotify

Spotify klom 3,5 procent. De streamingdienst heeft een overeenkomst gesloten met Google om zijn eigen betaalsysteem aan te bieden in de appwinkel van Google. Volgens Google gaat het om een test. De grote techbedrijven Google en Apple liggen al enige tijd onder vuur omdat ze appmakers dwingen om alleen gebruik te maken van hun eigen betaalsystemen. Alphabet, het moederbedrijf van Google, won 0,4 procent.

Philip Morris International won 0,5 procent. De sigarettenfabrikant verklaarde te werken aan een ordelijk vertrek uit Rusland. Het land was in 2021 goed voor zo'n 6 procent van de omzet van de eigenaar van sigarettenmerk Marlboro.

Logitech

KB Home zakte 6 procent na tegenvallende resultaten van de huizenbouwer. Logitech dikte bijna 5 procent aan. De maker van toetsenborden, muizen, luidsprekers en webcams kreeg een koopadvies van Bank of America.

De euro was 1,0978 dollar waard, tegen 1,1014 dollar een dag eerder. De olieprijzen vielen terug, na een forse stijging op woensdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,8 procent goedkoper op 113,94 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent minder op 120,93 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Techsector stuwt Wall Street met kleinere rentestappen in zicht

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven werden donderdag flink hoger gezet op Wall Street. Beleggers sorteren voort op kleinere rentestappen van de Federal Reserve, onder meer omdat het aantal uitkeringsaanvragen de afgelopen week weer wat toenam. De sterke arbeidsmarkt was een van de redenen voor de Fed om de rente deze maand met 0,5 procentpunt te verhogen. Maar bestuurders van de Amerikaanse centrale bank lieten ook weten dat ze een mogelijkheid zien om de volgende keer maar een kwart procentpunt erbij te doen.

4 uur geleden
Inspectie en Heineken steggelen over statiegeldblikjes

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en bierbrouwer Heineken ruziën over het na 1 april nog op de markt brengen van blikjes zonder statiegeldlogo. Heineken wil die namelijk blijven maken totdat het de laatste van zijn merken begin mei aanpast, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving in het AD. Maar de inspectie zegt dat vanaf zaterdag alleen nog maar statiegeldblikjes mogen worden verkocht die voor 1 april zijn gemaakt.

4 uur geleden
NCSC waarschuwt voor aanval hackers op softwarepakket 3CX

DEN HAAG (ANP) - Gebruikers van het softwarepakket 3CX dienen dat volledig van hun systemen te verwijderen. Dat adviseert het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) nadat cybersecuritybedrijf CrowdStrike donderdag gemeld had dat er een digitale aanval plaatsvond. Het softwarepakket waarmee via internet gebeld kan worden, wordt onder meer gebruikt in telefooncentrales.

5 uur geleden
Pensioenfonds PME mogelijk getroffen door datalek onderzoeksbureau

DEN HAAG (ANP) - Ook pensioenfonds PME is mogelijk getroffen door een datalek bij een onderzoeksbureau, meldt het fonds donderdag. Van hoeveel mensen mogelijk gegevens zijn buitgemaakt, meldt PME niet. Het pensioenfonds zegt daar nog onderzoek naar te doen en meer te melden zodra dat duidelijk is. PME beheert de pensioenen van bijna 350.000 werknemers en oud-werknemers uit de metaal- en technologische industrie.

5 uur geleden
Uitgeverij WPG wil af van Vrij Nederland en uitgever lesboeken

AMSTERDAM (ANP) - Uitgeverij WPG wil verder zonder tijdschrift Vrij Nederland en lesboekentak Uitgeverij Zwijsen. Die laatste wil het Amsterdamse bedrijf verkopen aan het Duitse Klett Group. Vrij Nederland onderzoekt of het zelfstandig verder kan gaan.

5 uur geleden
TenneT steekt 23 miljard euro in aansluiting windparken op zee

ARNHEM (ANP) - Hoogspanningsnetbeheerder TenneT heeft zo'n 23 miljard euro aan contracten vergeven voor het aansluiten van windparken op zee op het stroomnet. In totaal worden er elf zogeheten converterstations in de Noordzee geplaatst. Acht daarvan zijn bedoeld om windstroom te ontsluiten voor het Nederlandse stroomnet. De andere drie zijn voor het Duitse stroomnet. TenneT heeft ook een deel van het Duitse net in handen.

7 uur geleden
Beleggers enthousiaster over Philips na uitlatingen topman

AMSTERDAM (ANP) - Philips is donderdag flink vooruitgegaan op de beurs in Amsterdam. Beleggers reageerden enthousiast op opmerkingen van topman Roy Jakobs. Hij verklaarde dit jaar waarschijnlijk een akkoord te kunnen sluiten met patiënten die economische schade hebben geleden door de apneu-affaire.

8 uur geleden