Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koerssprong Target op hoger Wall Street na resultaten

Koerssprong Target op hoger Wall Street na resultaten

NEW YORK (ANP) - Target maakte woensdag een koerssprong van ruim 13 procent op de aandelenbeurzen in New York. De warenhuisketen boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht. Ook viel de omzetdaling van het bedrijf mee. Target kampte dit jaar met hoge voorraden die tegen kortingen moesten worden verkocht.

Volgens topman Brain Cornell doen consumenten alleen noodzakelijke boodschappen en wordt er weinig uitgegeven aan extra's als elektronica en kleding. Ook zijn ze vooral op zoek naar aanbiedingen. Dankzij sterke verkopen van voedingsmiddelen en schoonheidsproducten hield Target de omzetdaling beperkt.

Beleggers verwerkten daarnaast nieuwe gegevens over de algehele Amerikaanse winkelverkopen. Die namen in oktober met 0,1 procent af.

Meevallend inflatiecijfer

Daarnaast bleek dat de prijzen die producenten voor hun producten vragen in oktober met 0,5 procent zijn gedaald op maandbasis. Dinsdag werd al bekendgemaakt dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten vorige maand minder hard zijn gestegen dan verwacht. Het meevallende inflatiecijfer voedde de hoop dat de Federal Reserve klaar is met het verhogen van de rente en dat zorgde voor stevige koerswinsten op Wall Street.

De Dow-Jonesindex noteerde woensdag kort na aanvang van de handel 0,3 procent hoger op 34.947 punten. De brede S&P 500 won 0,4 procent op 4514 punten en techgraadmeter Nasdaq klom 0,5 procent tot 14.158 punten. De S&P 500 en de Nasdaq stegen een dag eerder al 1,9 en 2,4 procent en kenden daarmee de beste beursdag sinds april dit jaar.

Biden en Xi

Ook wordt gelet op de ontmoeting tussen president Joe Biden en zijn Chinese collega Xi Jinping in San Francisco. Het is de eerste keer sinds 2017 dat Xi de VS aandoet en het was een jaar geleden dat Xi en Biden elkaar voor het laatst ontmoetten.

Sirius XM kreeg er bijna 10 procent bij. Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van miljardair Warren Buffett, heeft een belang genomen in het internet- en satellietradiobedrijf.

Meer uit Financieel

Aantal vliegtuigpassagiers in Nederland gestegen met 15 procent

DEN HAAG (ANP) - Ruim 16 miljoen mensen reisden in het eerste kwartaal van dit jaar van of naar een Nederlands vliegveld, 15 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

56 minuten geleden
Gemeenten gaven begin dit jaar meer nieuwbouwvergunningen af

DEN HAAG (ANP) - Gemeenten hebben in het eerste kwartaal 15 procent meer vergunningen afgegeven voor de bouw van nieuwe huizen dan vorig jaar. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kunnen daarmee zo'n 16.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Toch kan het volgens het statistiekbureau nog even duren voordat die woningen er staan: gemiddeld duurt dat vanaf de vergunningverlening ongeveer twee jaar.

56 minuten geleden
Inflatiecijfers zorgen voor recordstanden op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben een opkikker gekregen van meevallende inflatiecijfers. De brede graadmeter S&P 500 en techbeurs Nasdaq vestigden een nieuw record nu beleggers hopen op meer renteverlagingen dit jaar. De zogeheten meme-aandelen van gamewinkelketen GameStop en bioscoopexploitant AMC gingen hard onderuit.

2 uur geleden
Rechtszaak om misleiding rond rijhulp Tesla in VS mag doorgaan

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - De problemen rond zelfsturende functies in auto's van Tesla stapelen zich op. Een groep boze klanten wil het bedrijf aanklagen omdat topman Elon Musk hen zou hebben misleid over de mogelijkheden om de elektrische auto's van het merk geautomatiseerd te laten rijden. Een rechtbank in San Francisco oordeelde dat die zaak mag doorgaan.

3 uur geleden
Esprit vraagt in Duitsland uitstel van betaling aan

HONGKONG (ANP) - Modewinkelketen Esprit heeft in Duitsland voor zes bedrijfsonderdelen een vorm van uitstel van betaling aangevraagd. De kosten waren te sterk gestegen voor veel winkels, laat het Hongkongse moederbedrijf weten.

5 uur geleden
Lege schappen in sommige winkels Aldi na computerupdate

DEN HAAG (ANP) - Supermarktketen Aldi heeft in sommige winkels te kampen met lege schappen na een update van een computersysteem. Dat heeft een woordvoerder laten weten na berichtgeving van vakwebsite Distrifood.

6 uur geleden
AEX hoger ondanks koersval ABN AMRO, InPost winnaar in MidKap

AMSTERDAM (ANP) - De AEX, de index van de 25 meest verhandelde aandelen op het Damrak, is woensdag hoger gesloten, ondanks een koersval van zwaargewicht ABN AMRO. Het bankconcern verloor 6,1 procent na de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal.

7 uur geleden