Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koerssprong softwarebedrijf Oracle op afwachtend Wall Street

Koerssprong softwarebedrijf Oracle op afwachtend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Oracle maakte dinsdag een koerssprong van dik 10 procent op de aandelenbeurzen in New York, die voorzichtig opveerden na de verkoopgolf een dag eerder. Beleggers reageerden verheugd op de kwartaalresultaten van het softwareconcern, die afgelopen kwartaal meer winst boekte dan verwacht dankzij een sterke vraag naar zijn clouddiensten.

De aandacht gaat echter vooral uit naar de Federal Reserve, die dinsdag is begonnen aan zijn tweedaagse rentevergadering. De vrees dat de Amerikaanse centrale bank harder moet gaan ingrijpen om de inflatie te bestrijden zorgden de afgelopen twee handelsdagen al voor zware verliezen op de beurzen. Marktpartijen verwachten dat de Fed woensdag de rente met 0,75 procentpunt gaat verhogen, terwijl eerder werd gerekend op een rentestap van 0,5 procentpunt.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,1 procent op 30.546 punten. De S&P 500 0,4 procent tot 3763 punten. De brede index zakte maandag 3,9 procent tot het laagste niveau sinds januari vorig jaar. Techgraadmeter Nasdaq 0,7 procent tot 10.883 punten, na de koersval van 4,7 procent een dag eerder.

Twitter

Twitter won 4,2 procent. Elon Musk gaat deze week voor het eerst in gesprek met medewerkers van het socialemediabedrijf, dat hij in april besloot over te nemen voor 44 miljard dollar. Twittermedewerkers maken zich zorgen om de overname door de topman van de fabrikant van elektrische auto's Tesla, die publiekelijk veel kritiek heeft geuit op het bedrijf.

Alphabet steeg 0,5 procent. Dochterbedrijf Google is volgens persbureau Reuters bereid om andere bedrijven advertenties te laten verkopen op videodienst YouTube. Met de stap zou Google een boete van de Europese Commissie wegens machtsmisbruik willen voorkomen.

Cryptofondsen

De cryptofondsen bleven in de belangstelling staan door de problemen in de sector en de aanhoudende waardedaling van cryptomunten. Bitcoin, de grootste digitale munt ter wereld, zakte tot onder de 22.000 dollar en bereikte daarmee het laagste niveau in anderhalf jaar tijd. Cryptobeurs Coinbase zakte 3,3 procent na een adviesverlaging door JPMorgan. Maandag verloor Coinbase al ruim 11 procent.

Continental Resources steeg 15 procent. Voorzitter Harold Hamm en zijn familie hebben een bod gedaan op de olie- en gasproducent en willen het bedrijf van de beurs halen.

De euro was 1,0447 dollar waard, tegen 1,0431 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,5 procent meer op 122,77 dollar. Brentolie werd ook 1,6 procent duurder, op 124,06 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Patagonia-directeur Matthijs Visch wordt topman van de Bijenkorf

AMSTERDAM (ANP) - Matthijs Visch wordt de nieuwe topman van warenhuisketen de Bijenkorf. Hij neemt vanaf vrijdag de taken over van Giovanni Colauto, die sinds 2012 de hoogste leidinggevende was van het winkelbedrijf. Visch was de afgelopen twee jaar directeur voor de Europese activiteiten van het buitenkledingmerk Patagonia.

4 minuten geleden
Onrust onder cabinepersoneel Transavia om geannuleerde vluchten

SCHIPHOL (ANP) - Het "grote aantal geannuleerde vluchten" bij Transavia draagt bij aan onrust onder cabinepersoneel, schrijft de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) op haar website. Volgens de vakbond hebben medewerkers aan boord van Transavia-vluchten hierdoor geregeld te maken met boze passagiers.

1 uur geleden
Werkgevers: flink deel transitieplannen pensioenstelsel klaar

DEN HAAG (ANP) - Pensioenfondsen hebben al een flink deel van hun transitieplannen opgesteld, zegt werkgeversvereniging AWVN. Die plannen moeten duidelijk maken wat de overgang van het oude naar het nieuwe stelsel betekent voor mensen die pensioen opbouwen. Tot nu toe zijn 31 van de ruim honderd verwachte transitieplannen gepubliceerd, meldt AWVN in zijn eerste voortgangsrapportage over de plannen.

1 uur geleden
Luchtvaartautoriteit VS vindt eigen toezicht op Boeing te laks

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het hoofd van de Amerikaanse toezichthouder voor de luchtvaart (FAA) heeft gezegd dat het toezicht op Boeing te laks is geweest. In januari verloor een toestel van de vliegtuigfabrikant vlak na het opstijgen een deurpaneel. In de aanloop naar dat incident is de luchtvaartautoriteit "te weinig betrokken" geweest bij het toezicht op Boeing, zei FAA-directeur Mike Whitaker in een hoorzitting in de Senaat.

2 uur geleden
Amsterdamse beurs sluit lager na Amerikaans rentebesluit

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs heeft de handelsdag lager afgesloten, na de sterke koerswinsten een dag eerder. Beleggers op het Damrak reageerden donderdag terughoudend op het Amerikaanse rentebesluit en de toelichting van de Federal Reserve, die woensdag na sluiting van de Europese beurzen naar buiten kwamen.

3 uur geleden
VK komt met sancties tegen schepen uit Russische 'schaduwvloot'

LONDEN (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk heeft nieuwe sancties tegen Rusland aangekondigd die voor het eerst gericht zijn op schepen uit de zogenaamde schaduwvloot. Deze olietankers helpen de Russen om beperkingen op de export van olie te omzeilen. De oliehandel is een belangrijke inkomstenbron voor het Kremlin, dat daarmee de oorlog tegen Oekraïne financiert.

4 uur geleden
Tesla stijgt op Wall Street door hoop goedkeuring megabonus Musk

NEW YORK (ANP) - Tesla behoorde donderdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York met een koerswinst van ruim 5 procent. De fabrikant van elektrische auto's houdt donderdag zijn aandeelhoudersvergadering, waarop opnieuw zal worden gestemd over de megabeloning voor topman Elon Musk. Hij liet voorafgaand aan die vergadering weten dat een meerderheid van de aandeelhouders lijkt in te stemmen met zijn beloningspakket van 56 miljard dollar (zo'n 52 miljard euro).

5 uur geleden