Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koerssprong SoftBank helpt Nikkei vooruit

Koerssprong SoftBank helpt Nikkei vooruit

TOKIO (ANP) - De effectenbeurs in Japan is maandag met winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. Zwaargewicht SoftBank was in trek dankzij een grote overnamedeal van de Japanse techinvesteerder. Daarnaast werd uitgekeken naar de uitslag van de verkiezing door de regeringspartij van Japan van de opvolger van premier Shinzo Abe. De andere beursgraadmeters in de Aziatische regio gingen eveneens vooruit.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde 0,7 procent hoger op 23.559,30 punten. SoftBank dikte 9 procent aan. Het Japanse technologieconcern verkoopt de Britse chipontwerper ARM Holdings aan de Amerikaanse producent van chips en grafische kaarten Nvidia. Met een prijskaartje van maximaal 40 miljard dollar is het een van de grootste overnames in de chipsector ooit.

De huidige kabinetssecretaris Yoshihide Suga zal naar verwachting later op de dag door de Japanse Liberaal-Democratische Partij (LDP) worden verkozen tot de nieuwe partijleider en opvolger van premier Shinzo Abe, die om gezondheidsredenen aftreedt. Suga, de rechterhand van Abe, heeft al aangegeven het beleid van zijn voorganger voort te zetten. Op macro-economisch vlak bleek daarnaast dat de productie in de omvangrijke Japanse industrie in juli met 8,7 procent op maandbasis is toegenomen. Dat was sterker dan de stijging van 8 procent die eerder werd gemeld.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,4 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong steeg 0,7 procent. De Kospi in Seoul won 1,2 procent en de Australische All Ordinaries in Sydney klom 0,5 procent. De Australische investeringsbank Macquarie Group zakte bijna 5 procent na een winstdaling van 35 procent in de eerste jaarhelft.

Meer uit Financieel

WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

1 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

2 uur geleden
AEX buigt verlies om in winst, Duitse DAX naar recordhoogte

AMSTERDAM (ANP) - Het Damrak wist de openingsverliezen dinsdag tijdens de middaghandel om te buigen in winst, geholpen door hogere standen op Wall Street. In Duitsland klom de toonaangevende DAX-index gedurende de handel tot recordhoogte, mede door speculaties over een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) volgend jaar.

2 uur geleden
EU eens over verbod op vernietiging onverkochte kleding

BRUSSEL (ANP) - Onverkochte kleding en schoenen mogen in de Europese Unie binnenkort niet meer zomaar worden vernietigd. Ook tal van andere producten moeten duurzamer worden ontworpen en minder vaak op de vuilnisbelt of in de verbrandingsoven belanden, hebben de EU-landen en het Europees Parlement afgesproken.

4 uur geleden
Uitgever videogame Grand Theft Auto lager op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Computergamebedrijf Take-Two Interactive Software, de uitgever van het zeer populaire spel Grand Theft Auto, stond dinsdag bij de verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Dochteronderdeel Rockstar Games heeft maandag een eerste trailer vrijgegeven van de langverwachte game Grand Theft Auto VI. Het spel verschijnt in 2025.

4 uur geleden
Storing Rabobank verholpen

UTRECHT (ANP) - De storing bij de Rabobank waardoor klanten dinsdag onder meer geen onlinebetalingen konden doen, is verholpen. Alle systemen werken weer, laat een woordvoerder weten.

4 uur geleden
Meer geshopt in week voor pakjesavond dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Het winkelend publiek in Nederland rekende in de week voor pakjesavond vaker af dan een jaar eerder, zowel in de winkels als online. Zaterdag was in winkels de drukste dag, zegt Betaalvereniging Nederland. Naar schatting rekenden mensen die dag ruim 20 miljoen keer iets aan de kassa in de winkel af voor een totaalbedrag van 579 miljoen euro, aldus de organisatie.

5 uur geleden