Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koerssprong Rivian op Wall Street na deal met Volkswagen

Koerssprong Rivian op Wall Street na deal met Volkswagen

NEW YORK (ANP) - Rivian werd woensdag 32 procent meer waard op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op de aankondiging dat Volkswagen gaat samenwerken met de Amerikaanse elektrische autofabrikant. Het Duitse autoconcern investeert in eerste instantie 1 miljard dollar in Rivian om nieuwe technologie voor elektrische auto's te ontwikkelen. Op termijn kunnen de investeringen oplopen tot 5 miljard dollar. De investering is goed nieuws voor Rivian, dat al langere tijd verlies lijdt en eerder dit jaar nog honderden banen schrapte.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,3 procent lager op 39.007 punten. De brede S&P 500-index kromp 0,2 procent tot 5457 punten. De Nasdaq verloor 0,1 procent tot 17.697 punten. De techgraadmeter steeg dinsdag 1,2 procent, dankzij het koersherstel van het belangrijke AI-chipbedrijf Nvidia.

Nvidia zette het herstel niet voort en daalde 0,1 procent. Een dag eerder wist de verkoper van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) 6,8 procent te winnen, waarmee het zware koersverlies van maandag deels werd goedgemaakt. Het aandeel Nvidia kwam vorige week onder verkoopdruk te staan, nadat het bedrijf kortstondig Microsoft inhaalde als waardevolste onderneming ter wereld en beleggers besloten winst te nemen.

Whirlpool in de plus

Whirlpool werd 14 procent meer waard. Volgens persbureau Reuters overweegt de Duitse technologiegroep Bosch een bod uit te brengen op de Amerikaanse fabrikant van huishoudelijke apparaten. Bosch zou met financiƫle adviseurs hebben gesproken over een mogelijke deal, maar volgens ingewijden is het nog niet zeker dat het bedrijf daadwerkelijk een bod zal doen.

Ook in de maaltijdbezorgingssector was sprake van overnamespeculatie. Reuters meldde dat de Amerikaanse maaltijdbezorger DoorDash zijn Britse branchegenoot Deliveroo zou hebben benaderd over een overname. De partijen konden het volgens bronnen echter niet eens worden over de prijs en de gesprekken zijn gestaakt. DoorDash verloor 0,6 procent in New York en Deliveroo steeg 3,2 procent in Londen.

Ook FedEx bij stijgers

FedEx maakte een koerssprong van 12,7 procent. De post- en pakketbezorger profiteerde van de eerder aangekondigde reorganisatie en kostenbesparingen en presteerde afgelopen kwartaal beter dan verwacht. Ook de vooruitzichten voor het gehele boekjaar werden goed ontvangen. Daarnaast gaat het bedrijf voor 2,5 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen.

Meer uit Financieel

UMG verdient meer aan muziek van onder anderen Taylor Swift

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG) heeft het afgelopen half jaar meer verdiend aan de muziek van populaire artiesten. De omzet is in januari tot en met juni gestegen, vooral dankzij flink hogere inkomsten uit de verkoop van merchandise. Onder anderen Taylor Swift, Billie Eilish, Noah Kahan en Ariana Grande behoorden tot de bestverkopende artiesten van UMG.

4 minuten geleden
Modebedrijf Esprit Europe krijgt uitstel van betaling

AMSTERDAM (ANP) - Modebedrijf Esprit Europe, gevestigd in Amsterdam, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter, staat in het Centraal Insolventieregister. Op 2 oktober volgt een vergadering van schuldeisers.

1 uur geleden
Chipbedrijven duwen AEX diep in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven op het Damrak gingen woensdag hard onderuit. ASMI, dat systemen voor de bewerking van wafers levert, de dunne schijfjes waaruit halfgeleiders worden gemaakt, verloor 9,4 procent en eindigde daarmee onderaan de AEX. Het concern maakte dinsdag na het slot van de beurs meevallende kwartaalcijfers bekend, dankzij een sterke vraag naar AI-gerelateerde producten.

1 uur geleden
Tesla onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Tesla ging woensdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto's zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen van kenners. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

3 uur geleden
Zeer sterke stijging winkeldiefstallen in Engeland en Wales

LONDEN (ANP/RTR) - De winkeldiefstallen in Engeland en Wales zijn enorm gestegen, met grote verliezen voor winkeliers tot gevolg. Volgens het Britse nationale statistiekbureau ONS steeg het aantal door de politie geregistreerde diefstallen in het verslagjaar, dat eind maart afliep, met 30 procent tot bijna 444.000.

4 uur geleden
Europese betaaloptie Ferrari: sportauto afrekenen met crypto's

MARANELLO (ANP) - De Europese dealers van Ferrari accepteren voortaan ook cryptogeld zoals bitcoins om de Italiaanse sportwagens af te rekenen. In de Verenigde Staten was dit al mogelijk.

4 uur geleden
Rusland negeert zwarte lijst en zet olietankers weer in

PRIMORSK (ANP/BLOOMBERG) - De Russische olietanker Viktor Bakaev is vanuit de havenstad Primorsk op weg naar China met een lading van 730.000 vaten ruwe olie. De Russische staatsrederij Sovcomflot negeert daarmee de blokkade van westerse landen die het schip op de zwarte lijst hebben gezet.

4 uur geleden