Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koers Volta Limburg Classic strikt recordaantal WorldTour-teams

Koers Volta Limburg Classic strikt recordaantal WorldTour-teams

MAASTRICHT (ANP) - Wielerkoers Volta Limburg Classic gaat zaterdag 1 april van start met een recordaantal van vier ploegen van het hoogste niveau. Volgens koersdirecteur Roy Packbier is de op een na hoogste wielerwedstrijd van Nederland populair voor renners die geen kans maken op de eindzege in de Ronde van Vlaanderen, die een dag later is. De eendagskoers Volta Limburg Classic geldt ook als voorbereidingswedstrijd op de Amstel Gold Race van 16 april.

De WorldTour-teams die zich hebben aangemeld zijn het Nederlandse Jumbo-Visma en Team DSM en de Belgische ploegen Alpecin-Deceuninck en Intermarché - Circus - Wanty. In 2017 deed nog geen een ploeg van het hoogste niveau mee. Een jaar later volgde de eerste, maar door de coronapandemie stagneerde de groei. In 2020 ging de koers niet door vanwege het virus, een jaar later moest de wedstrijd worden geschrapt door overvloedige regenval en overstromingen. Vorig jaar werd het deelnemersveld weer sterker, maar volgens Packbier nog niet zo sterk als dit jaar.

De Belg Arnaud De Lie won de afgelopen editie. De koers gaat vanuit Eijsden over bijna 200 kilometer door het Zuid-Limburgse heuvelland en de Belgische Voerstreek. De vrouwen rijden hun een eigen versie de Volta Limburg Classic.

Meer uit Sport

Rusland: criteria toelating atleten zijn onaanvaardbaar

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De criteria die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft geformuleerd voor de deelname van individuele atleten uit Rusland en Belarus aan internationale wedstrijden zijn onaanvaardbaar. Dat zegt Stanizlav Pozdniakov, de voorzitter van het Russisch olympisch comité.

50 minuten geleden
IOC verhoogt steun aan Oekraïense sport naar 7 miljoen euro

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de financiële steun aan Oekraïne verdrievoudigd. Het zogeheten solidariteitsfonds waar Oekraïense sporters uit kunnen putten, bestaat nu uit 7,5 miljoen dollar (omgerekend bijna 7 miljoen euro). Volgens het IOC hebben in de afgelopen twaalf maanden zo'n 3000 atleten en andere leden van de olympische gemeenschap in Oekraïne daarvan geprofiteerd.

2 uur geleden
IOC roept sportbonden op om Russen en Belarussen toe te laten

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) roept sportbonden op om Russen en Belarussen weer te laten meedoen aan internationale competities. Het gaat dan alleen om individuele sporten. In teamsporten zijn Rusland en Belarus sowieso niet welkom.

3 uur geleden
Wielrenner Van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen

ROESELARE (ANP/BELGA) - Dylan van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen. De 30-jarige renner is door zijn team Jumbo-Visma niet in de ploeg opgenomen na zijn valpartij vorige week in de E3 Saxo Classic. Het team zegt met Van Baarle geen risico te willen nemen met het oog op de Ronde van Vlaanderen, die zondag op het programma staat.

3 uur geleden
IOC schuift besluit over deelname Russen aan Spelen voor zich uit

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) schuift een beslissing over de deelname van sporters uit Rusland en Belarus aan de Olympische Spelen voor zich uit. Voorzitter Thomas Bach zei na een bestuursvergadering van het IOC in Lausanne dat de sancties tegen beide landen voorlopig van kracht blijven.

3 uur geleden
IOC-baas Bach ziet geen probleem in Russische sportdeelname

LAUSANNE (ANP) - Volgens de hoogste sportbaas Thomas Bach levert deelname van sporters uit Rusland en Belarus geen problemen op. "Het werkt", zei de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité bij het begin van een driedaagse vergadersessie van het IOC in Lausanne waar het heikele onderwerp op de agenda staat.

5 uur geleden
Schaatsster Hersman krijgt kans bij Team IKO

GRONINGEN (ANP) - Schaatsster Pien Hersman heeft een contract getekend voor drie jaar bij Team IKO. De 19-jarige sprintster komt over van het KNSB Talent Team Noordwest. Ze is de dochter van oud-schaatsers Martin Hersman en Colette Zee.

8 uur geleden