Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koers bitcoin beweegt richting dieptepunt van eerder dit jaar

Koers bitcoin beweegt richting dieptepunt van eerder dit jaar

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van de bitcoin beweegt richting het dieptepunt van eerder dit jaar. Deze week verloor de belangrijkste digitale munt meer dan 6 procent van zijn waarde, waarmee deze noteert op 18.620 dollar (18.751 euro) per stuk.

Die daling zorgt er mede voor dat de totale marktwaarde van de cryptosector onder de 1 biljoen dollar is gezakt. Ook andere munten naast de bitcoin zakten deze week met zo'n 6 procent.

De stijgende rentetarieven, die worden beschouwd als de echte kosten van lenen, zorgen voor een enorme druk op een reeks risicovolle investeringen waar de cryptomunten deel van uitmaken. Met de daling van de bitcoin deze week beweegt de munt zich richting het dieptepunt van 17.600 dollar dat eerder dit jaar werd aangetikt.

Risicovolle investeringen

"Het macroverhaal is erg moeilijk om los te laten. Het zal risicovolle investeringen in beweging zetten", zei Kevin Loo van vermogensbeheerder IDEG Asset Management tegen Bloomberg. "Bitcoin staat lager dan 20.000 dollar. Hier zijn we eerder geweest. Het is waarschijnlijk dat we zelfs nog iets lager kunnen gaan." Wel wees hij erop dat bitcoin al wel eerder in een dal heeft gezeten, maar zich daar weer kon uit bewegen. "Als je van dal tot dal meet, is de trend dat we op langere termijn weer omhoog gaan."

De brede cryptomarkt verloor dit jaar ongeveer 60 procent van zijn waarde. Bitcoin is hard gevallen ten opzichte van de piek van november vorig jaar, toen de munt nog 69.000 dollar waard was.

Meer uit Financieel

Beurswaarde Vivoryon verdampt na resultaten alzheimermedicijn

AMSTERDAM (ANP) - Biotechnoloog Vivoryon is maandag bijna al zijn waarde op de Amsterdamse beurs verloren na het bekendmaken van teleurstellende uitkomsten van een onderzoek naar een alzheimermedicijn. Een aandeel van het Duitse bedrijf kostte bij het sluiten van de beurs op het Damrak nog maar 80 cent, een daling van meer dan 90 procent. Dat is ook gelijk de laagste beurskoers ooit voor het bedrijf.

1 uur geleden
Spotify juicht boete Apple toe, noemt het 'belangrijk moment'

AMSTERDAM (ANP) - Streamingdienst Spotify noemt de boete voor Apple van 1,8 miljard euro "een belangrijk moment in de strijd voor een opener internet voor consumenten". Geen enkel bedrijf, ook Apple niet, "mag zijn macht misbruiken om te bepalen hoe andere bedrijven met hun klanten interacteren", reageert Spotify nadat het Amerikaanse techbedrijf maandag door de Europese Unie werd bestraft.

2 uur geleden
Chemelot wil voorrang op stroomnet voor verduurzaming complex

GELEEN (ANP) - Chemelot wil voorrang voor een betere aansluiting op het stroomnet, omdat het chemisch industriecomplex fors meer elektriciteit wil gebruiken om te verduurzamen. In 2027 of 2028 moet die verzwaring van de verbinding er zijn, anders haalt Chemelot zijn duurzaamheidsdoelen niet, zegt directeur Loek Radix. "Als dat niet gebeurt, ligt alles stil en kunnen de plannen van Chemelot niet waargemaakt worden. Deze aansluiting moet prioriteit hebben."

2 uur geleden
Apple daalt op Wall Street na Europese miljardenboete

NEW YORK (ANP) - Apple behoorde maandag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse techconcern heeft van de Europese Unie een boete gekregen van ruim 1,8 miljard euro. Apple hindert volgens de Europese Commissie muziekstreamingsdiensten als Spotify om goedkopere abonnementen aan te bieden buiten Apple om. Daarmee misbruikt het bedrijf de macht die het heeft met zijn appwinkel voor iPhones en iPads. De forse boete is de eerste die de EU Apple oplegt. Het aandeel verloor 1,7 procent.

3 uur geleden
Alliander-topman: realiseer dat door vol stroomnet niet alles kan

AMSTERDAM (ANP) - Mensen moeten zich realiseren dat ze door het steeds vollere stroomnet niet alle elektriciteit kunnen gebruiken die ze willen gebruiken, zei topman Maarten Otto van energienetwerkbedrijf Alliander bij het presenteren van de jaarresultaten over 2023. "De situatie waarin we zitten vraagt van consumenten en bedrijven om continu te kijken naar hoe ga ik om met energie, nu en in de toekomst, en welke slimme oplossingen kan ik daarvoor op de korte termijn gebruiken."

5 uur geleden
EU-boete van 1,8 miljard voor Apple om benadelen muziekstreamers

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie legt Apple een boete op van ruim 1,8 miljard euro. Het Amerikaanse techbedrijf hindert muziekstreamingsdiensten als Spotify om goedkopere abonnementen aan te bieden buiten Apple om. Daarmee misbruikt het bedrijf de macht die het heeft met zijn appwinkel voor iPhones en iPads, oordeelt de Europese Commissie.

6 uur geleden
Grondpersoneel Lufthansa gaat opnieuw staken

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het grondpersoneel van luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaat opnieuw staken. Aanstaande donderdag en vrijdag leggen ze het werk neer. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat ongeveer 200.000 passagiers zullen worden getroffen.

6 uur geleden