Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koers bitcoin bereikt hoogste niveau sinds begin november

Koers bitcoin bereikt hoogste niveau sinds begin november

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De koers van de bitcoin loopt stevig op en onttrekt zich aan de zorgen op de financiële markten over de verspreiding van het nieuwe coronavirus. Dinsdag steeg de waarde van de cryptomunt tot ongeveer het hoogste niveau sinds begin november.

Aan het einde van de ochtend werd de bitcoin verhandeld voor ongeveer 9000 dollar, blijkt uit gegevens van Coinmarketcap, dat verschillende beurzen waarop de cryptomunt wordt verhandeld in de gaten houdt. Volgens persbureau Bloomberg, dat eveneens koersen bijhoudt, was de bitcoin eerder op de dag zelfs even meer dan 9140 dollar waard.

In het kielzog gingen ook andere crypto's als ether en litecoin in waarde omhoog. Mogelijk zien beleggers cryptomunten nu even als veilige haven. Analisten wijzen erop dat de aandelenmarkten momenteel erg in beweging zijn door de angst voor het coronavirus. De beurzen zijn al dagen in de ban van de uitbraak. In China is het aantal doden door het virus al gestegen naar meer dan 100. In Europa is het virus na Frankrijk ook opgedoken in Duitsland. Rusland heeft de grens met China gesloten vanwege de uitbraak.

Onlangs was al duidelijk dat de bitcoin een goede jaarstart kende. De opleving van de koers hangt samen met de komst van nieuwe opties die zijn gekoppeld aan de digitale valuta. Wat ook meespeelt is dat de bitcoin in de tweede helft van vorig jaar nog flink in waarde omlaag ging. Toen sloeg aanvankelijk optimisme over de verwachte komst van de nieuwe cryptomunt libra van Facebook om in een brede scepsis naar aanleiding van de terughoudende opstelling van toezichthouders.

Meer uit Financieel

Kleine uitslagen Wall Street, softwareconcern Adobe uitblinker

NEW YORK (ANP) - De aandelenmarkten in New York lieten vrijdag kleine uitslagen zien. De aandacht van beleggers ging onder meer uit naar een cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Softwarefabrikant Adobe was verder een uitblinker op Wall Street na bekendmaking van beter dan verwachte kwartaalresultaten en een verhoging van de verwachtingen voor het gehele boekjaar.

10 uur geleden
Onderzoek: minder kennismigranten door versobering expatregeling

DEN HAAG (ANP) - De versobering van de expatregeling zal ertoe leiden dat minder kennismigranten deze kant op komen, meldt SEO Economisch Onderzoek in een rapport dat is opgesteld op verzoek van de Eerste en Tweede Kamer. Onderzoekers schatten dat hierdoor ongeveer 10 tot 15 procent minder hoogopgeleide werknemers naar ons land komen.

12 uur geleden
Facebook-moeder Meta schort Europese AI-plannen op na klachten

DUBLIN (ANP/AFP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, schort plannen op om in Europa gebruikersdata in te zetten voor het trainen van technologie op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Daar waren veel klachten over gekomen bij Europese toezichthouders met zorgen over privacy. Na druk van de toezichthouders pauzeert Meta nu die plannen, aldus de Ierse privacywaakhond.

12 uur geleden
Nog geen paniek bij ECB over onrust Franse beurs, aldus bronnen

FRANKFURT (ANP) - Bij beleidsmakers van de Europese Centrale Bank (ECB) is nog geen paniek over de onrust op de Franse financiële markten door het onverwachte besluit van president Emmanuel Macron om vervroegde parlementsverkiezingen uit te schrijven. Dat meldden bronnen bij de ECB aan persbureau Bloomberg.

14 uur geleden
AEX in het rood, AkzoNobel en Besi grootste dalers

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is vrijdag met verlies het weekend ingegaan, mede onder druk van de lagere koersen op Wall Street. Verfconcern AkzoNobel en chiptoeleverancier Besi waren de grootste dalers in de hoofdindex op het Damrak. Voedings- en gezondheidsbedrijf dsm-firmenich stond bij de koplopers dankzij een koopadvies en een verhoging van het koersdoel door analisten van Deutsche Bank.

15 uur geleden
Consumentenvertrouwen VS zakt naar laagste niveau in 7 maanden

ANN ARBOR (ANP/BLOOMBERG) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is deze maand gedaald naar het laagste niveau in zeven maanden, door zorgen bij huishoudens over de inflatie en de eigen koopkracht. Dat meldt de Universiteit van Michigan op basis van voorlopige cijfers.

15 uur geleden
Duitse economieminister bezoekt China na kritiek importheffing EU

BERLIJN (ANP/AFP) - De Duitse minister van Economische Zaken Robert Habeck gaat volgende week naar China om daar onder meer te praten over de economische banden met het Aziatische land en politieke ontwikkelingen in de Europese Unie. Woensdag kondigde de Europese Commissie fors hogere importheffingen aan op elektrische auto's uit China. Beide landen zijn daar kritisch over.

15 uur geleden