Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koepelorganisatie verwacht grotere drukte op Europese luchthavens

Koepelorganisatie verwacht grotere drukte op Europese luchthavens

BRUSSEL (ANP) - Het wordt nog drukker op Europese luchthavens dan eerder voorspeld. Brancheorganisatie ACI Europe verwachtte al dat het aantal passagiers dit jaar licht hoger zou zijn dan in 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie. Maar nu rekent de koepelorganisatie voor Europese vliegvelden op nog sterkere groei, dankzij de toenemende populariteit van goedkope vakantievluchten.

Volgens ACI Europe verwelkomen luchthavens in Europa dit jaar 3,4 procent meer passagiers dan in het laatste jaar voordat het coronavirus het internationale reisverkeer lamlegde. Eerder voorspelde de belangenorganisatie nog een toename van 1,4 procent ten opzichte van 2019.

"Dit laat de positieve vooruitzichten voor het zomerseizoen zien, waarin consumenten ondanks hogere ticketprijzen reizen belangrijk blijven vinden", zei Olivier Jankovec, algemeen directeur van ACI Europe. Budgetmaatschappijen breiden daarom het aantal vluchten uit, ziet Jankovec.

Het herstel is niet gelijk verdeeld over alle vliegvelden, benadrukte hij ook. Bij iets meer dan vier op de tien Europese luchthavens vertrekken en arriveren nu meer passagiers dan voor corona. Maar op bijvoorbeeld Schiphol lag het aantal reizigers vorig jaar nog lager dan in recordjaar 2019, ondanks een aanzienlijke toename in vergelijking met 2022.

In de eerste drie maanden van het jaar waren er 10 procent meer passagiers dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee was het net iets rustiger op de Europese vliegvelden dan voor de coronacrisis.

Meer uit Financieel

ING rekent op 40 miljoen hotelovernachtingen in 2030

AMSTERDAM (ANP) - Nederland wordt een steeds populairdere bestemming voor reizigers en daar profiteren hotels van. Onderzoekers van ING voorspellen dat het aantal jaarlijkse hotelovernachtingen stijgt tot 40 miljoen in 2030, een kwart meer dan in 2023. Onder andere het gematigde klimaat zou ervoor zorgen dat meer toeristen een hotel pakken in Nederland.

5 minuten geleden
Enexis wil netbeheerkosten verhogen voor grote stroomverbruikers

DEN BOSCH (ANP) - Gezinnen die veel van het stroomnet vragen moeten het dubbele aan netbeheerkosten gaan betalen. En voor gezinnen met een normaal of laag verbruik moet het standaardtarief worden gehalveerd. Daarvoor pleit operationeel directeur Han Slootweg van netbeheerder Enexis in het AD.

14 minuten geleden
American Airlines onderuit op lager Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met verliezen geƫindigd. Oplopend rendement op Amerikaanse staatsobligaties zorgde voor een verkoopgolf op de aandelenmarkten. American Airlines ging onderuit na een tegenvallend bericht over de verwachte omzet.

7 uur geleden
Bloomberg: ECB legt banken boetes op om late klimaatanalyses

FRANKFURT (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) staat op het punt om boetes uit te delen aan banken die de risico's rond klimaatverandering niet goed genoeg in kaart hebben gebracht. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Vier kredietverstrekkers zouden financiƫle straffen riskeren omdat ze een deadline hebben gemist.

7 uur geleden
Ondanks verzet staan meeste aandeelhouders achter bestuur Exxon

HOUSTON (ANP/RTR) - Een ruime meerderheid van de aandeelhouders van ExxonMobil heeft voor de herbenoeming van topman Darren Woods en bestuurslid Joseph Hooley gestemd. Enkele grote beleggers kondigden aan tegen hun herbenoeming te stemmen uit onvrede over de rechtszaak die het olie- en gasconcern voert tegen groene aandeelhouders.

9 uur geleden
Zakenkrant: Trump bespreekt adviseursrol voor Elon Musk

NEW YORK (ANP) - Donald Trump heeft met Elon Musk gesproken over een mogelijke adviseursrol voor de Tesla-baas als de Republikein de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het is volgens de bronnen van de zakenkrant nog niet zeker dat de miljardair daadwerkelijk een adviseursrol krijgt.

10 uur geleden
Socialemediaplatform en kledingmerk Rumag failliet

AMSTERDAM (ANP) - Het socialemediaplatform en kledingmerk Rumag is failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. Het bedrijf is bekend van grappig bedoelde teksten waarbij tussen ieder woord een punt staat. Uit een rechtszaak uit maart vorig jaar komt naar voren dat extra investeringen nodig waren om schulden en lopende kosten van Rumag te kunnen betalen.

10 uur geleden