Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koeman trots op 'buitengewone' prestatie FC Barcelona

Koeman trots op 'buitengewone' prestatie FC Barcelona

BARCELONA (ANP) - Trainer Ronald Koeman is trots op het bereiken van de Spaanse bekerfinale met FC Barcelona. Zijn ploeg werkte in de return tegen Sevilla de 2-0-nederlaag uit de eerste wedstrijd weg en besliste het tweeluik in de verlenging. "We hebben hier iets buitengewoons gepresteerd", zei Koeman.

De trainer sprak van een "heel belangrijk" resultaat. "Voor de club, voor de spelers en natuurlijk ook voor mij. Want als je zulke wedstrijden wint, word je gezien als een goede trainer. Als je verliest, dan ben je een heel slechte trainer."

Ousmane Dembélé schoot Barcelona in de return al vroeg op voorsprong, maar de benodigde tweede treffer bleef lang uit. Pas in de blessuretijd, nadat Sevilla een strafschop had gemist en met tien man was komen te staan, kopte Gerard Piqué de 2-0 binnen. Aan het begin van de verlenging zorgde Martin Braithwaite op aangeven van Jordi Alba voor de 3-0. "Dit was een magische avond, het is lang geleden dat ik zó blij ben geweest", zei Alba.

Enorm ontwikkeld

"We verdienden het om de finale te halen", aldus Koeman. "We waren agressiever, we zijn kansen blijven creëren en de spelers hebben keihard gewerkt, omdat ze er in bleven geloven dat het zou lukken. Ze hebben mentaliteit getoond. Tot de laatste minuut bleven ze gaan. Als trainer kan je niet meer vragen van je ploeg. Dit team heeft zich enorm ontwikkeld. We spelen niet altijd geweldig voetbal, maar zolang je de bal hebt, kan je altijd kansen creëren. En dat doen we ook. We hebben een grote stap gezet richting een belangrijke prijs."

Barcelona neemt het op zaterdag 17 april in de finale van het toernooi om de Copa del Rey op tegen Levante of Athletic. Het eerste duel tussen die clubs in Bilbao eindigde in 1-1, donderdagavond is de return in Valencia.

De Catalaanse ploeg staat voor de 42e keer in de bekerfinale. Met dertig overwinningen is Barcelona recordhouder in Spanje.

Meer uit Voetbal

Voetbalsters Chelsea winnen eerste halve finale van FC Barcelona

BARCELONA (ANP) - De voetbalsters van Chelsea hebben de eerste wedstrijd in de halve finale van de Champions League met 1-0 gewonnen van FC Barcelona. De returnwedstrijd is over een week in Londen.

32 minuten geleden
Ajax-AZ definitief gestaakt, AZ-keepster Liefting bij kennis

AMSTERDAM (ANP) - De wedstrijd tussen de voetbalsters van Ajax en AZ is definitief gestaakt na een zware botsing waarbij AZ-keepster Femke Liefting het grootste slachtoffer is. AZ meldt dat de 19-jarige keepster weer bij kennis is.

1 uur geleden
Duel Ajax - AZ gestaakt na zware botsing AZ-keepster Liefting

AMSTERDAM (ANP) - De wedstrijd tussen de voetbalsters van Ajax en AZ is gestaakt na een botsing tussen AZ-keepster Femke Liefting en voetbalster Chasity Grant van Ajax.

1 uur geleden
Juve pakt na achterstand door twee penalty's punt in Cagliari

CAGLIARI (ANP) - Juventus heeft ondanks een 2-0-achterstand bij rust een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Cagliari. Het werd 2-2. De eindstand werd vlak voor tijd bepaald door Cagliari-verdediger Alberto Dossena, die de bal in eigen doel werkte.

17 uur geleden
Dender van trainer Timmy Simons naar hoogste niveau in België

BOUSSU (ANP) - De Belgische voetbalclub Dender is gepromoveerd naar het hoogste niveau. De club wordt getraind door oud-PSV'er Timmy Simons (47), die 94 interlands speelde voor België.

17 uur geleden
Roda JC verspeelt tegen De Graafschap punten in promotiestrijd

KERKRADE (ANP) - Roda JC heeft in de strijd om promotie dure punten verspeeld. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie speelde thuis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap en kan koploper Willem II nu zien uitlopen en achtervolger FC Groningen dichterbij zien komen.

17 uur geleden
Manier degradatie komt hard aan bij supportersvereniging Vitesse

ARNHEM (ANP) - De manier waarop Vitesse uit de Eredivisie verdwijnt is hard aangekomen bij de supporters van Vitesse. Dat zegt Susanne Wichhart, de voorzitter dan de Supportersvereniging Vitesse. De Arnhemse club kreeg vrijdagmiddag 18 punten in mindering van de licentiecommissie van de KNVB.

19 uur geleden