Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koeman: eerdere afspraak cardioloog wegens corona uitgesteld

Koeman: eerdere afspraak cardioloog wegens corona uitgesteld

HILVERSUM (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman had voordat hij werd getroffen door ernstige hartproblemen al een afspraak met de cardioloog gemaakt. In zekere zin uit voorzorg. "Maar vanwege de coronacrisis werd die uitgesteld", zo verklaarde hij donderdag bij het RTL4-programma Beau. "Nu vraag ik mij af hoeveel mensen nu niet meer leven van wie ook zo'n afspraak is uitgesteld."

"Het is een probleem dat de laatste weken veel is besproken", vervolgde Koeman. "Alles was in verband met corona gefixeerd op de ic's. In de familie Koeman zijn vaker hartproblemen voorgekomen. Daarom had ik op 19 maart een afspraak gemaakt. Die ging niet door. Ja, met de nodige gevolgen."

De 57-jarige Koeman kreeg ongeveer 3 weken geleden na een rondje fietsen pijn op de borst. Per ambulance werd hij naar het AMC in Amsterdam gebracht, waar hij gedotterd werd. "Misschien had ik iets te ver gefietst, 96 kilometer. Ik kwam kapot thuis, kreeg pijn op de borst, werd helemaal wit en begon te zweten. Ik dacht: dit is niet goed. Het was kwart voor vier, om iets na half vijf werd ik al geholpen in het ziekenhuis."

De bondscoach zei de hele tijd 'bij' te zijn geweest. "In de ziekenwagen, maar ook in het ziekenhuis. Ik kon op een scherm zien wat men aan het doen was. Ik voel me weer goed. Vanochtend ben ik bij de cardioloog geweest en alles was ook goed. We gaan vrolijk verder. Achteraf realiseer ik me natuurlijk wel dat ik geluk heb gehad."

Meer uit Voetbal

Riquelme helpt Atlético met fraaie treffer langs Mallorca

MALLORCA (ANP) - Atlético Madrid heeft de vierde plaats in de Spaanse voetbalcompetitie verstevigd. Rodrigo Riquelme bezorgde zijn elftal de zege bij Real Mallorca: 0-1.

2 uur geleden
Sassuolo bezorgt kampioen Inter tweede nederlaag

REGGIO EMILIA (ANP) - Internazionale heeft voor de tweede keer dit seizoen een competitiewedstrijd verloren. Sassuolo was met 1-0 te sterk voor de kampioen van de Serie A. In september bezorgde Sassuolo Inter ook al de eerste verliespartij (1-2).

2 uur geleden
Real na nederlaag Barcelona bij Girona zeker van 36e landstitel

GIRONA (ANP) - Real Madrid heeft zich voor de 36e keer verzekerd van de Spaanse voetbaltitel. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti kan de eerste plaats niet meer ontgaan na de nederlaag die FC Barcelona bij Girona FC leed: 4-2. Real was eerder op zaterdag met 3-0 te sterk voor Cádiz.

4 uur geleden
Oranje-opponent Oostenrijk op EK zonder Schlager

LEIPZIG (ANP/DPA) - Oostenrijk kan op het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland niet beschikken over Xaver Schlager. De 26-jarige middenvelder van RB Leipzig heeft een scheur in een knieband en staat na een operatie zeker een half jaar aan de kant.

6 uur geleden
Real Madrid na zege op Cádiz bijna zeker van 36e landstitel

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft de 36e landstitel uit de clubgeschiedenis bijna binnen. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti won met 3-0 van Cádiz. Als FC Barcelona later op zaterdag punten verspeelt bij Girona, is het kampioenschap al een feit.

6 uur geleden
Burnley na nederlaag dichterbij degradatie uit Premier League

BURNLEY (ANP) - Het wordt voor Burnley steeds lastiger om zich in de Premier League te handhaven. De ploeg van trainer Vincent Kompany ging kansloos onderuit in het thuisduel met Newcastle United (1-4).

6 uur geleden
Malen draagt met treffer bij aan zege van tweede keus Dortmund

DORTMUND (ANP) - Donyell Malen heeft met een doelpunt bijgedragen aan een thuiszege van Borussia Dortmund op FC Augsburg (5-1). De aanvaller maakte de tweede treffer van zijn ploeg.

7 uur geleden