Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koeman: blessure Depay streep door rekening

Koeman: blessure Depay streep door rekening

ZEIST (ANP) - De zware blessure van international Memphis Depay is een zware tegenvaller voor bondscoach Ronald Koeman. "Bij een zware blessure staat er normaal gesproken altijd een bepaalde tijd voor en dan zou dat eventueel met het EK van de zomer een probleem kunnen zijn", zei Koeman maandag tegen de NOS. "Dus zijn blessure was absoluut een streep door de rekening."

Depay scheurde in het competitieduel van zijn club Olympique Lyon een kruisband in zijn linkerknie. Hij zal zo'n zes maanden niet inzetbaar zijn. Voor Oranje had hij een groot aandeel in de kwalificatie voor het EK met zes doelpunten en acht assists. De kans lijkt echter klein dat hij op tijd fit is voor het eerste doel van Oranje voor het EK 2020 op 14 juni tegen Oekraïne.

Volgens Koeman is het ook voor Depay zwaar. "Ik weet hoe sterk en hoe bezig hij was met het EK om daar bij te kunnen zijn. Voor hem is dit natuurlijk een geweldige klap."

Meer uit Voetbal

Courtois staat na zware knieblessure voor rentree bij Real Madrid

MADRID (ANP) - Thibaut Courtois staat voor een rentree bij Real Madrid. Volgens trainer Carlo Ancelotti kan de Belgische doelman volgende week zaterdag tijdens een competitieduel met Cádiz zijn rentree maken.

13 minuten geleden
FC Barcelona bevestigt langer aanblijven 'ambitieuze' coach Xavi

BARCELONA (ANP) - Xavi blijft toch hoofdtrainer van FC Barcelona. Voorzitter Joan Laporta heeft op een persconferentie bevestigd dat de oefenmeester zijn tot medio 2025 lopende contract wil uitdienen. Veel Spaanse media wisten woensdagavond laat al dat de oud-middenvelder door de leiding van de Catalaanse club op andere gedachten is gebracht.

34 minuten geleden
FC Barcelona was 'unaniem' in wens Xavi aan te houden als coach

BARCELONA (ANP/DPA/RTR) - Het bestuur van FC Barcelona was "unaniem" in de overtuiging om Xavi over te halen toch nog een jaar door te gaan als trainer. Dat zei vicevoorzitter Rafa Yuste woensdagavond laat na gesprekken bij voorzitter Joan Laporta thuis, waar het nieuws uiteindelijk rondkwam. "Xavi heeft er veel zin in. We zijn ervan overtuigd dat we grootste dingen kunnen bereiken", aldus Yuste.

5 uur geleden
Aanvoerder Van Dijk denkt dat Slot 'een Liverpool-coach kan zijn'

LIVERPOOL (ANP) - Verdediger Virgil van Dijk ziet in Arne Slot wel een trainer voor Liverpool. "Ik denk dat Arne misschien wel een van de betere Nederlandse coaches is op dit moment. Met zijn manier van spelen en filosofie kan hij een Liverpool-coach zijn", zei de 32-jarige aanvoerder van de 'Reds' en Oranje voor de camera van Viaplay.

6 uur geleden
Oud-voetballer Tévez verlaat ziekenhuis en hervat snel training

AVELLANEDA (ANP) - Oud-voetballer Carlos Tévez heeft het ziekenhuis weer verlaten na onderzoeken om pijn aan zijn borst. De trainer van het Argentijnse Independiente zou volgens zijn club eerst nog even thuis gaan rusten en dan donderdag de training alweer leiden, aldus de nummer 6 van de competitie op X.

6 uur geleden
Liverpool-trainer Klopp zegt sorry tegen fans na verlies in derby

LIVERPOOL (ANP/RTR) - Trainer Jürgen Klopp heeft zijn excuses aangeboden aan de fans van Liverpool, na de gevoelige en kostbare nederlaag in de stadsderby tegen Everton (2-0). De Duitser zag de 'Reds' hun titelkansen zo goed als weggooien. "Wij hebben een crisis nodig bij Manchester City en Arsenal en moeten zelf weer eens gaan winnen", aldus de na dit seizoen vertrekkende trainer, die kan worden opgevolgd door Feyenoord-coach Arne Slot.

6 uur geleden
Eerste mogelijkheid op 25e landstitel voor PSV

HEERENVEEN (ANP) - PSV krijgt de eerste mogelijkheid om de 25e landstitel uit de clubgeschiedenis binnen te halen. Als de Eindhovenaren de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen winnen en Feyenoord laat aansluitend punten liggen bij Go Ahead Eagles, is het kampioenschap een feit. De aftrap bij PSV is om 18.45 uur en bij Feyenoord om 21.00 uur. De spelers van PSV vieren de titel dus mogelijk als ze in de bus terug naar Brabant zitten.

9 uur geleden