Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Koele Verstappen denkt niet aan mogelijke crash met Hamilton

Koele Verstappen denkt niet aan mogelijke crash met Hamilton

DJEDDA (ANP) - Formule 1-coureur Max Verstappen wil zich in de voorbereiding op de Grand Prix van Saudi-Arabië, zondag op het gloednieuwe stratencircuit in Djedda, zo weinig mogelijk laten afleiden. Op vragen over een aanstaande wereldtitel of over een eventuele aanrijding met zijn Britse rivaal Lewis Hamilton (Mercedes) gaat de kopman van Red Bull niet uitgebreid in. "Ik ben altijd vrij neutraal geweest", verzekert hij. "Ik bereid me voor op komend weekeinde zoals ik het hele seizoen heb gedaan."

Verstappen geeft nog wel aan dat hij en zijn team zeer gelukkig zijn met de huidige uitgangspositie. "We zijn ook zeer gemotiveerd", betoogt de WK-leider. Praten over een mogelijke botsing met Hamilton vindt hij naar eigen zeggen niet interessant. "Daar denk ik niet over na."

Verstappen en Hamilton zijn verwikkeld in een verbeten gevecht om de wereldtitel. De langdurige strijd leidde al twee keer tot een crash tussen de rivalen. In Silverstone ramde Hamilton Verstappen hard in de vangrails en in Monza reed de Limburger de Engelsman van de baan, waarbij de bolide van Verstappen zelfs bovenop de auto van Hamilton belandde.

8 punten voorsprong

In het wereldkampioenschap heeft Verstappen 8 punten voorsprong op Hamilton, met nog twee races te gaan. Als Verstappen zondag in Saudi-Arabië de race wint én de snelste ronde rijdt, goed voor 26 punten, is hij wereldkampioen als Hamilton niet verder komt dan de zesde plaats (8 punten). Wanneer de Brit buiten de punten eindigt, heeft Verstappen aan de tweede plek genoeg om de titel te pakken. De kans is echter groot dat de wereldtitelstrijd pas wordt beslist in de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi, op 12 december.

Op de gebruikelijke persdag in de aanloop naar de Grand Prix is ook Hamilton (36) de rust zelve. "Ik ben meer ontspannen dan ooit in het duel met Max Verstappen", laat de zevenvoudige wereldkampioen weten. "We bevinden ons met Mercedes weliswaar op onbekend terrein, omdat nog nooit een team of een coureur acht wereldtitels heeft gewonnen. Dus dat is nieuw en best wel fris. Maar ik zit er al zolang in. Daarom ben ik ook zo relaxed. Dit gevecht om de wereldtitel is echter wel anders, omdat de twee teams extreem dicht bij elkaar zitten."

Hamilton wil desgevraagd nog wel een beetje speculeren over een mogelijke achtste WK-triomf. "Dat zou voor mij zeker de wereldtitel zijn met de meeste waarde. Omdat ik hem dan heb gewonnen in de langste en zwaarste strijd die de Formule 1 in lange tijd heeft gezien."

Meer uit Sport

Olympische vlam voor Spelen in Parijs ontstoken in Griekenland

OLYMPIA (ANP) - In Griekenland is de olympische vlam traditioneel ontstoken voor de Olympische Spelen van Parijs komende zomer. Dat gebeurde zoals altijd in Olympia, de plaats waar de Olympische Spelen zijn ontstaan.

14 minuten geleden
Olympische basketbalselectie VS gevuld met NBA-sterren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse basketbalselectie voor de Olympische Spelen is zo goed als rond, schrijven onder meer The Athletic en CBS Sports. Het mannenteam bestaat uit NBA-sterren zoals LeBron James, Kevin Durant en Stephen Curry.

1 uur geleden
Tennisser Murray hoeft geen operatie te ondergaan

LONDEN (ANP/Belga) - Tennisser Andy Murray hoeft geen operatie te ondergaan voor zijn enkelblessure. Het is nog wel onduidelijk wanneer hij zijn rentree kan maken op de baan.

14 uur geleden
Nadal bevestigt deelname aan tennistoernooi van Barcelona

BARCELONA (ANP/RTR) - Rafael Nadal heeft bevestigd dat hij deze week zijn rentree maakt tijdens het tennistoernooi van Barcelona. "Dinsdag sta ik op de baan", zei de 37-jarige Spanjaard, die aangaf dat hij niet wist of hij kon spelen toen hij in Barcelona arriveerde.

15 uur geleden
Tennisser Alcaraz hoopt op deelname aan masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP/AFP) - Carlos Alcaraz hoopt dat hij zijn titel op het masterstoernooi van Madrid kan verdedigen. De Spaanse nummer 3 van de wereldranglijst zegt echter dat het onzeker is of hij fit genoeg is om dat te kunnen doen.

16 uur geleden
Ethiopiër Lemma wint marathon Boston na lange solo

BOSTON (ANP) - De Ethiopische atleet Sisay Lemma heeft de marathon van Boston op zijn naam geschreven. De 33-jarige marathonloper won in een tijd van 2.06.17 en bleef daarmee zijn landgenoot Mohamed Esa en de Keniaan Evans Chebet voor. Chebet had de marathon de afgelopen twee jaar gewonnen.

17 uur geleden
Dopingschorsing van 3 jaar voor oud-winnaar marathon Rotterdam

MONACO (ANP) - Marathonloper Marius Kimutai is voor drie jaar geschorst omdat hij is betrapt op doping. Dat meldt de onafhankelijke dopingautoriteit in de atletiek AIU. Kimutai, van oorsprong Keniaan, won in 2017 de marathon van Rotterdam. Vorig jaar was de atleet namens Bahrein de beste in de marathon van Barcelona.

21 uur geleden