Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB wil in 5 jaar naar 200.000 voetballende vrouwen

KNVB wil in 5 jaar naar 200.000 voetballende vrouwen

ZEIST (ANP) - De KNVB wil het aantal voetballende meisjes en vrouwen in vijf jaar tijd met 25 procent vergroten. Het doel is om in 2025 zo'n 200.000 vrouwelijke KNVB-leden te hebben. Op dit moment heeft de bond zo'n 1,2 miljoen leden, van wie ruim 160.000 vrouwen. Tien jaar geleden lag dat aantal op 120.000.

Sarina Wiegman, de bondscoach van de Nederlandse vrouwenploeg die in 2017 het EK won en vorig jaar de finale van het WK haalde, gaat zich als ambassadeur inzetten voor de beoogde groei. "Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt", zegt Wiegman. "Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. De volgende stap die we willen zetten is dat er voor ieder meisje, voor iedere vrouw, een plek is in het voetbal. Binnen of buiten het veld."

Als hoofdsponsor van de KNVB wil ING daaraan bijdragen. De financiële instelling sponsort ook meer dan vijfhonderd amateurvoetbalclubs. In augustus worden die contracten verlengd met als nieuwe voorwaarde dat minimaal 25 procent van het sponsorbedrag wordt besteed aan meiden- en vrouwenvoetbal. "De amateurverenigingen hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en de plek te geven die het verdient", zegt Steven Sedee namens ING.

Campagne

De KNVB mikt niet alleen op 25 procent meer voetballende meisjes en vrouwen, maar wil ook dat het aantal vrouwelijke kaderleden bij amateurclubs met 25 procent omhooggaat. In 2018 waren er iets meer dan 1100 vrouwelijke voorzitters, penningmeesters en secretarissen bij de KNVB geregistreerd, tegenover bijna 8000 mannen.

De voetbalbond en ING gaan een campagne opzetten om gemengd voetbal bij amateurclubs te stimuleren. Volgens de KNVB is het goed voor de voetbaltechnische en sociale ontwikkeling als jongens en meisjes in de jeugd samenspelen.

De bond heeft zich met Eindhoven kandidaat gesteld om de finale van de Champions League voor vrouwen in 2023 te organiseren. Daarnaast is de ambitie om het WK voor vrouwen in 2027 te organiseren, mogelijk in combinatie met andere landen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Voetbal

Hertha BSC komt spectaculair terug bij Düsseldorf

DÜSSELDORF (ANP) - Hertha BSC heeft op spectaculaire wijze een punt overgehouden aan de degradatiewedstrijd in de Bundesliga bij Fortuna Düsseldorf. Halverwege leidde de thuisclub met 3-0, na de hervatting trok de club uit Berlijn de zaken alsnog gelijk: 3-3.

1 uur geleden
Willem II verstevigt vijfde positie met winst op FC Groningen

TILBURG (ANP) - Willem II weet weer wat winnen is. De club uit Tilburg vierde voor eigen publiek tegen FC Groningen de eerste zege na drie competitiewedstrijden (3-1).

2 uur geleden
De Graafschap rolt Jong AZ op en pakt periodetitel

DOETINCHEM (ANP) - De Graafschap heeft vrijdag in de eerste divisie de derde periodetitel gepakt. De formatie van coach Mike Snoei won op overtuigende wijze van Jong AZ, nota bene de enige die de Doetinchemmers dit seizoen in de competitie had verslagen. Op de Vijverberg werd het 5-1.

2 uur geleden
Doelman Leeds United zwaar bestraft voor racisme

LEEDS (ANP) - Doelman Kiko Casilla is voor acht wedstrijden geschorst en moet een boete van bijna 70.000 euro betalen. De Spanjaard zou vorig jaar tijdens een competitiewedstrijd tegen Charlton Athletic aanvaller Jonathan Leko racistisch hebben uitgescholden.

3 uur geleden
Eintracht Frankfurt bij Salzburg niet in problemen

SALZBURG (ANP) - Eintracht Frankfurt heeft zich als verwacht ten koste van Red Bull Salzburg geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. Na de overwinning van 4-1 in eigen huis vorige week kwamen de Duitsers in Oostenrijk niet meer echt in de problemen: 2-2. De ontmoeting was donderdag vanwege extreme wind in de omgeving van het stadion uitgesteld.

4 uur geleden
Sadílek maakt rentree bij Jong PSV

LEEUWARDEN (ANP) - Michal Sadílek maakt vrijdagavond zijn rentree bij PSV in het jeugdelftal in de wedstrijd in de eerste divisie bij Cambuur Leeuwarden. De middenvelder, eerder in het seizoen onder de vertrokken trainer Mark van Bommel ook als linksachter ingezet, stond ruim twee maanden langs de kant met een buikspierblessure. De Tsjech had enkele weken geleden de training hervat.

4 uur geleden
Voetbalwedstrijd Ludogorets uitgesteld na duel bij Inter

SOFIA (ANP) - De wedstrijd van Ludogorets in de Bulgaarse competitie tegen Arda Kardzhali van komend weekeinde is uitgesteld tot half maart. De maatregel is genomen uit vrees dat de spelers afgelopen donderdag in het duel in de Europa League bij Inter in Italië besmet zijn geraakt met het coronavirus.

6 uur geleden