Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB wijst Alkmaarse claim af, AZ blijft tweede in eindstand

KNVB wijst Alkmaarse claim af, AZ blijft tweede in eindstand

ZEIST (ANP) - AZ heeft van de KNVB te horen gekregen dat er niets verandert aan de verdeling van de Europese tickets. De club uit Alkmaar blijft tweede in de competitie en zal uitkomen in de tweede voorronde van de Champions League. AZ heeft daarmee geen succes gehad in een poging om door de UEFA alsnog als kampioen te worden aangewezen.

Een woordvoerder van de KNVB bevestigde tegen het ANP dat het door de Europese voetbalbond UEFA op de hoogte is gesteld van de correspondentie tussen de advocaat van AZ en de UEFA. In die brief, waar zakenblad Quote de hand op wist te leggen, claimt AZ dat het de virtuele kampioen van de eredivisie is op basis van een beter onderling resultaat in de duels met Ajax.

"De UEFA heeft ons geattendeerd op die brief en AZ doorverwezen naar de KNVB. Wij hebben de club laten weten dat er niets verandert. De rangschikking en verdeling van de Europese tickets blijft zoals die eerder is vastgesteld", aldus de woordvoerder. Bij het besluit om de eredivisie voortijdig te beëindigen vanwege de coronacrisis is Ajax als nummer één aangewezen en AZ als nummer twee, ook al hadden beide ploegen evenveel punten. Ajax had wel een beter doelsaldo.

Onderling resultaat

AZ liet eind april, na het besluit om de competitie niet meer uit te spelen, meteen weten dat het niet akkoord was met de verdeling van de Europese tickets door de KNVB. De club zei toen zich te beraden. Het resulteerde in een schriftelijk verzoek aan de Europese bond om de uitslag van de competitie te veranderen. Uit de brief blijkt volgens Quote dat AZ het doelsaldo geen objectieve maatstaf vindt bij het bepalen van de eindstand en dat het onderlinge resultaat een betere afspiegeling is van de krachtsverhoudingen. AZ won het afgelopen seizoen twee keer van Ajax: 1-0 thuis en 2-0 uit.

De Alkmaarders hoopten dat de UEFA gehoor zou geven aan hun verzoek en AZ als 'virtuele kampioen' het beste startbewijs voor de Champions League zou geven. Dat is mogelijk zelfs een plek direct in de groepsfase. De UEFA legde het besluit hierover echter bij de nationale bond en die was onverbiddelijk: Ajax blijft de nummer één en krijgt het beste Europese ticket, AZ moet genoegen nemen met plek twee en stroomt in de tweede voorronde van de Champions League in.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Voetbal

Steijn opvolger van Hyballa bij NAC

BREDA (ANP) - NAC heeft Maurice Steijn (46) aangetrokken als opvolger van de vorige week vertrokken Peter Hyballa. De Hagenaar heeft in Breda een contract getekend voor drie jaar.

6 uur geleden
Boete voor Heidenheim wegens spelersvrouwen op tribune

FRANKFURT (ANP) - Voetbalclub Heidenheim heeft van de Duitse voetbalbond een boete gekregen omdat tijdens het promotie/degradatieduel met Werder Bremen spelersvrouwen op de tribune zijn verschenen. Dit is in strijd met de vanwege de coronacrisis geldende regels. Hoe hoog de straf is werd niet gezegd. Heidenheim miste de promotie naar de Bundesliga ook nog eens.

7 uur geleden
CAS doet maandag uitspraak over schorsing Manchester City

LAUSANNE (ANP) - Internationaal sporttribunaal CAS doet maandag 13 juli een uitspraak over het beroep van Manchester City tegen de schorsing van 2 jaar voor internationaal voetbal. De UEFA legde de Engelse topclub de straf op wegens financiële malversaties. City tekende onmiddellijk beroep aan bij het CAS.

8 uur geleden
Real Madrid zonder Marcelo op jacht naar titel

MADRID (ANP) - Real Madrid kan de rest van de competitie in Spanje waarschijnlijk niet meer beschikken over Marcelo. De 32-jarige Braziliaan heeft een spierblessure in een bovenbeen. Hoewel de club in een verklaring van de medische staf verder geen details gaf, melden Spaanse media dat het seizoen in La Liga voor de linksachter voorbij is.

9 uur geleden
Kluivert mogelijk snel terug bij AS Roma

ROME (ANP) - Mogelijk keert Justin Kluivert bij de komende wedstrijd tegen Brescia terug in de selectie van AS Roma. Trainer Paulo Fonseca zei dat de instelling van de Nederlandse aanvaller de laatste dagen was verbeterd. "Daar ben ik tevreden over."

10 uur geleden
Voetbalvrouwen in eredivisie beginnen op 4 september

ZEIST (ANP) - Het seizoen voor de voetbalvrouwen in de eredivisie begint op vrijdag 4 september, zo heeft de KNVB laten weten. Op vrijdag 25 september vindt de eerste ronde van de Eredivisie Cup plaats. Uiterlijk 7 augustus publiceert de KNVB het competitieprogramma.

11 uur geleden
Chelsea komende maanden zonder Gilmour

LONDEN (ANP) - Chelsea kan de rest van dit seizoen niet meer beschikken over Billy Gilmour. De jeugdige speler, die dit seizoen debuteerde in de Premier League, heeft een operatie aan een knie moeten ondergaan. Volgens coach Frank Lampard gaat de revalidatie ongeveer vier maanden duren.

12 uur geleden