Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB-werkgroep buigt zich over spelregels bij nieuwe crisis

KNVB-werkgroep buigt zich over spelregels bij nieuwe crisis

ZEIST (ANP) - De algemene vergadering betaald voetbal van de KNVB is akkoord gegaan met de vorming van een werkgroep die nieuwe regelgeving moet opstellen voor crisistijden. Door de uitbraak van het coronavirus en de daarmee samenhangende maatregelen van het kabinet moest de KNVB het seizoen vroegtijdig beëindigen.

Daarna besloot het bestuur betaald voetbal van de KNVB onder meer geen kampioen aan te wijzen en geen promotie en degradatie toe te passen. Op basis van de ranglijst werden de Europese tickets verdeeld. Dat crisisbeleid leidde tot veel kritiek en verdeeldheid in het Nederlandse profvoetbal.

"Stel dat het nog een keer gebeurt, zo'n pandemie, wat zijn dan de spelregels?", vroeg KNVB-directeur Eric Gudde zich af. "Nu moest het bestuur betaald voetbal beslissen, omdat er geen reglement is. Dat gaan we de komende maanden formuleren. Voor de start van de competities in het komende seizoen zal hierover besluitvorming moeten plaatsvinden. Hopelijk zal dat reglement nooit nodig zijn."

Licentiesysteem

Het licentiesysteem wordt tijdelijk aangepast, waarbij de nadruk ligt op het komende seizoen. Uiterlijk 1 oktober dienen alle clubs de jaarcijfers over het afgelopen seizoen en de prognose voor 2020-2021 te overleggen. De clubs krijgen komend seizoen in elk geval meer ruimte op de spelersshirts voor sponsoruitingen. Hierdoor kan er meer geld worden gegenereerd.

De begroting van de KNVB voor het komende seizoen is door de clubs goedgekeurd. In het afgelopen seizoen en het komende seizoen houdt de voetbalbond rekening met een verlies van 1 miljoen euro. "Dit tekort is acceptabel in de gegeven omstandigheden en wordt gedekt met de aanwezige reserves", aldus de KNVB.

BeNeLiga

Over het financiële vangnet voor de clubs die door de coronacrisis in de problemen zijn geraakt, hoopt de KNVB komende week duidelijkheid te krijgen van het kabinet. Het Nederlandse profvoetbal heeft maximaal 140 miljoen euro nodig als komend seizoen volledig achter gesloten deuren moet worden afgewerkt.

Tijdens de vergadering in Zeist werd ook nog gesproken over de stand van zaken ten aanzien van de BeNeLiga. Bij het initiatief van zes Nederlandse en vijf Belgische profclubs hebben de Belgische bond, de KNVB en de brancheorganisatie ECV zich aangesloten. Adviesbureau Deloitte onderzoekt de haalbaarheid van zo'n gecombineerde profcompetitie.

Meer uit Voetbal

Voetballer Brobbey maakt gebaar op Instagram richting Berghuis

AMSTERDAM (ANP) - Voetballer Brian Brobbey lijkt zondagavond met een foto op zijn Instagramaccount zijn steun te hebben betuigd aan Steven Berghuis. De speler van Ajax plaatste een foto van hem samen met Berghuis met daarbij een hartje en en de naam van Berghuis. Hij heeft er verder geen tekst bij gezet.

2 uur geleden
Mbappé voor de vierde keer beste speler in Frankrijk

PARIJS (ANP) - De Franse vereniging van profvoetballers UNFP heeft voor de vierde keer Kylian Mbappé verkozen tot beste speler van het seizoen in de hoogste competitie Ligue 1.

4 uur geleden
AC Milan zeker van Champions League na winst op Juventus

TURIJN (ANP) - AC Milan heeft zich verzekerd van deelname aan de Champions League van komend seizoen. In Turijn won de ploeg uit Milaan met 1-0 van Juventus.

5 uur geleden
Play-offs om Europees voetbal beginnen donderdag in Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - De play-offs om Europees voetbal beginnen donderdagavond in het Abe Lenstra-stadion, waar sc Heerenveen het opneemt tegen FC Twente. Dat duel begint om 18.45 uur. Seizoenkaarthouders van Heerenveen kunnen gratis naar binnen. Om 21.00 uur is in De Galgenwaard de aftrap bij de eerste confrontatie tussen FC Utrecht en Sparta Rotterdam.

6 uur geleden
Ajax geeft Berghuis boete na slaan van fan bij spelersbus

ENSCHEDE (ANP) - Steven Berghuis heeft van Ajax een boete gekregen, omdat hij na de nederlaag bij FC Twente (3-1) een klap uitdeelde aan een fan. Dat liet de club weten na een gesprek met de voetballer, die inmiddels spijt heeft betuigd.

6 uur geleden
FC Barcelona neemt met klinkende zege afscheid van Camp Nou

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft met een klinkende zege op Real Mallorca tijdelijk afscheid genomen van Camp Nou, het stadion dat flink verbouwd gaat worden. De Spaanse kampioen speelt komend seizoen zijn thuiswedstrijden in het Olympisch Stadion op de berg Montjuïc. Met Frenkie de Jong in de basis won Barcelona met 3-0 van Mallorca.

6 uur geleden
Mannen- en vrouwenploeg Bayern München vieren samen kampioenschap

MÜNCHEN (ANP) - De mannen- en vrouwenploeg van Bayern München hebben zondag gezamenlijk hun kampioenschap gevierd. Beide selecties werden tegelijkertijd gehuldigd op de Mariënplatz in München. Het plein in het centrum van de stad stond vol met duizenden veelal in het rood geklede supporters van Bayern.

7 uur geleden