Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB: snel weren uitsupporters nog niet aan de orde

KNVB: snel weren uitsupporters nog niet aan de orde

ZEIST (ANP) - De KNVB verwacht niet dat op heel korte termijn maatregelen om wangedrag van supporters in te dammen worden aangescherpt. "In ieder geval dit weekeinde niet", zegt een woordvoerder. Het weren van uitsupporters is dan ook nog niet aan de orde. "Sowieso niet bij de wedstrijden in het betaald voetbal die dit weekeinde worden gespeeld."

De bond veroordeelde vrijdag het supportersgeweld in Maastricht bij de Limburgse derby tussen MVV en Roda JC. De mobiele eenheid moest daarbij zelfs ingrijpen. Op last van de burgemeester van Maastricht staakte scheidsrechter Joey Kooij de wedstrijd uit de eerste divisie na 42 minuten. Het stond toen nog 0-0. "We staan achter die beslissing om de wedstrijd te staken. Uiteraard vinden wij het heel erg vervelend dat deze stap noodzakelijk was", liet de bond weten.

De KNVB kondigde kortgeleden al wel extra maatregelen aan om de ongeregeldheden in het betaald voetbal aan te pakken. Sinds de start van de competitie zijn al herhaaldelijk wedstrijden tijdelijk stilgelegd om met vuurwerk, bier en andere voorwerpen gooiende fans tot bedaren te brengen. De bond gaat over tot hogere straffen, het weren van uitsupporters en het staken van wedstrijden als het aantal incidenten niet minder wordt.

"Ik verwijs op dit moment ook naar die aanpak. Er is nu één wedstrijd gestaakt, maar het is nog te vroeg om nu al iets te kunnen zeggen over nadere maatregelen zoals het weren van uitsupporters. Ik verwacht daar in ieder geval dit weekeinde geen besluit over", aldus de woordvoerder.

Meer uit Voetbal

Ronaldo wedstrijd geschorst voor maken obsceen gebaar

RIYAD (ANP/RTR) - Cristiano Ronaldo is in de competitie van Saudi-Arabië voor één wedstrijd geschorst om het maken van een obsceen gebaar in het duel tussen Al-Nassr en Al-Shabab (3-2-zege). Dat heeft de disciplinaire en ethische commissie van de Saudische voetbalbond (SAFF) besloten.

22 minuten geleden
Oranjevrouwen zien einde van 'unieke' generatie naderen

HEERENVEEN (ANP) - Met het mislopen van de Olympische Spelen komt ook langzamerhand een einde aan een ongekend succesvolle generatie Nederlandse voetbalsters. Lieke Martens, Sherida Spitse, Daniëlle van de Donk en Shanice van de Sanden droegen in 2017 met de EK-winst bij aan het eerste internationale Nederlands succes in het vrouwenvoetbal, maar zijn inmiddels de 30 gepasseerd.

2 uur geleden
Voetbalster Van de Donk (32) wil EK nog spelen, maar stopt voor WK

HEERENVEEN (ANP) - Oranje-routinier Daniëlle van de Donk heeft na het mislopen van de Olympische Spelen haar laatste hoop op deelname aan nog een mondiaal eindtoernooi laten varen. "Dat is nu wel over. Het EK ga ik denk ik nog wel voor. Als ik me nog goed voel, waarom niet", blikte de tegen tranen vechtende middenveldster (32) alvast vooruit op het eindtoernooi van volgende zomer. Het volgende WK is pas over drie jaar.

7 uur geleden
Vooral gemis topspeelsters brak Oranje op in jacht op Spelen

HEERENVEEN (ANP) - De voetbalsters van Oranje vinden dat ze de Olympische Spelen vooral hebben misgelopen door het ontbreken van meerdere topspeelsters. Jill Roord haakte vorige maand door een gescheurde kruisband voor langere tijd af, terwijl Vivianne Miedema en Victoria Pelova op het laatste moment niet fit genoeg bleken voor het allesbeslissende duel van woensdag met Duitsland (0-2). "Dat doet ons pijn. Wij hebben in topwedstrijden al onze topspeelsters nodig", zei bondscoach Andries Jonker op zijn persconferentie.

7 uur geleden
Casemiro helpt Manchester United in slotfase naar kwartfinales FA Cup

NOTTINGHAM (ANP) - Trainer Erik ten Hag houdt dit seizoen kans op het winnen van een prijs met Manchester United. Dankzij Casemiro plaatste de club zich voor de kwartfinales van de FA Cup. In de uitwedstrijd tegen Nottingham Forest kopte de Braziliaan in de 89e minuut raak na een indraaiende voorzet: 0-1.

10 uur geleden
Internazionale blijft winnen en boekt ruime zege op Atalanta

MILAAN (ANP) - Internazionale heeft ook tegen Atalanta geen fout gemaakt. De dominante koploper van de Serie A versloeg in het eigen stadion de ploeg uit Bergamo met 4-0.

10 uur geleden
Union plaatst zich voor finale Belgische beker na zege op Club

BRUSSEL (ANP) - Union heeft zich met een 2-0-overwinning ten koste van Club Brugge geplaatst voor de finale van de Belgische beker. De koploper van de competitie poetste in de return de 2-1-nederlaag uit de eerste wedstrijd in Brugge weg.

10 uur geleden