Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB rekent op 15.000 Nederlandse fans in München

KNVB rekent op 15.000 Nederlandse fans in München

MÜNCHEN (ANP) - De KNVB verwacht dat 10.000 tot 15.000 supporters naar München komen voor de achtste finale van het Nederlands elftal tegen Roemenië op het EK. Minimaal 7000 fans hebben een kaartje voor het duel van dinsdag in de Allianz Arena. De drie groepsduels van Oranje op de Europese eindronde trokken ruim 40.000 Nederlandse supporters naar Hamburg, Leipzig en Berlijn.

De KNVB heeft geen kaartjes meer voor de achtste finale van het Nederlands elftal. Alle beschikbare tickets voor wedstrijden van Oranje tot en met de finale zijn toegewezen aan clubcardhouders. Als er extra tickets beschikbaar komen, gaan die naar clubcardhouders die zijn uitgeloot en op de wachtlijst staan. Op internet worden nog wel tickets voor de achtste finale tegen Roemenië aangeboden, vaak voor 350 euro en meer.

Supporters van het Nederlands elftal kunnen dinsdagmiddag terecht in een fanzone bij het Olympiapark. De KNVB onderzoekt nog of fans van Oranje voor de wedstrijd gezamenlijk naar de Allianz Arena kunnen lopen. De afstand vanaf het centrum van de stad naar het stadion is namelijk zo groot dat er op deze Europese eindronde nog geen fanmars in München is geweest.

Alternatieven

Nederlandse fans maakten voor de drie groepsduels op het EK indruk met hun Oranjemars. Tienduizenden supporters liepen in Hamburg, Leipzig en Berlijn achter een oranje dubbeldekker zingend en dansend richting het stadion, waar de ploeg van bondscoach Ronald Koeman tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk speelde. Ze trokken zo de aandacht van veel media uit binnen- en buitenland.

In München is het zo'n twee uur wandelen vanaf het centrum van de stad naar de Allianz Arena. De KNVB bekijkt nu samen met de autoriteiten van München of er nog alternatieven zijn voor een Oranjemars. De wedstrijd tussen Nederland en Roemenië begint dinsdag om 18.00 uur.

Meer uit Binnenland

Celstraffen tot 23 jaar voor mislukte aanslag op 'tattookiller'

ZWOLLE (ANP) - Voor een poging de voortvluchtige 'tattookiller' Cor P. in de Dominicaanse Republiek te liquideren heeft de rechtbank in Zwolle dinsdag vier mannen tot celstraffen veroordeeld. P. werd veertien keer getroffen door een schutter op een scooter, maar overleefde de aanslag.

1 dag geleden
Jaar cel voor bedreigen politicus Frans Timmermans

DEN HAAG (ANP) - Een 54-jarige man is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het bedreigen van Frans Timmermans en voor wapenbezit. De man had de politicus bedreigd op social media. In zijn huis vond de politie diverse wapens en honderden patronen.

1 dag geleden
2,5 jaar cel voor gooien brandbom naar ambassade Israël

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft Osama A. dinsdag veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het gooien van een molotovcocktail naar de Israëlische ambassade in Den Haag. Dat gebeurde op 21 maart van dit jaar. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie

1 dag geleden
Media: Nederlandse motorrijder sterft bij ongeluk in Italië

GENUA (ANP) - Een Nederlandse motorrijder is om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in het noorden van Italië. Hij botste tegen een auto op een weg tussen Piana Crixia en Dego, ten westen van Genua, melden Italiaanse media.

1 dag geleden
Negen jaar cel en tbs in hoger beroep voor doodrijden agent

DEN HAAG (ANP) - De vrachtwagenchauffeur die op 7 juli 2021 een motoragent doodreed in Rotterdam is in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag besloten. Na het uitzitten van zijn straf mag de man (49) bovendien tien jaar lang geen motorvoertuig besturen.

1 dag geleden
Zuid-Holland onderzoekt andere bestemming van vliegveld Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland laat onderzoeken wat het betekent als het vliegveld van Rotterdam wordt omgevormd tot een bedrijventerrein, een recreatie- of natuurgebied of een woningbouwlocatie. Zuid-Holland zoekt hiervoor een gerenommeerd bureau op het gebied van maatschappelijke kosten-batenanalyse. Het onderzoek moet eind dit jaar beginnen en Zuid-Holland hoopt in de winter van 2025 de resultaten te kunnen presenteren.

1 dag geleden
Politieman ontslagen na discriminerende teksten op sociale media

DEN HAAG (ANP) - Een politieman van de eenheid in Den Haag is ontslagen omdat hij "zeer ongepaste" uitlatingen deed via een openbaar profiel op sociale media. "Zijn uitingen konden als stigmatiserend, discriminerend, kwetsend, beledigend en als aanzettend tot geweld worden opgevat", meldt de politie.

1 dag geleden