Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB openbaart richtlijnen voor uitstellen duels om corona

KNVB openbaart richtlijnen voor uitstellen duels om corona

ZEIST (ANP) - De KNVB heeft de richtlijnen openbaar gemaakt voor het uitstellen van duels in het geval van een groot aantal coronabesmettingen bij een club. De Eredivisie wordt vrijdag hervat en veel clubs op het hoogste niveau hebben de afgelopen weken te maken gehad met uitbraken.

"Het voornaamste uitgangspunt is dat het uitspelen van de competitie niet in gevaar mag komen door het onnodig uitstellen van wedstrijden. Er zijn namelijk niet veel inhaalmogelijkheden. Wedstrijden moeten dus gespeeld worden zolang dat mogelijk is", benadrukt de KNVB. De bond heeft de clubs daarom nadrukkelijk verzocht om de 1,5 meterregel in acht te nemen, vooral in kleedkamers, bij de lunch, bij wedstrijdbesprekingen en in het vervoer.

Volgens de KNVB zijn er twee redenen om een wedstrijd uit te stellen: als clubs niet over dertien spelers, waarvan één keeper, beschikken óf in het geval van 'een medische ongecontroleerde uitbraak'. In het tweede geval worden in zeer korte tijd steeds meer spelers positief getest. "Bij een dergelijke snelle stijging van het aantal positief geteste spelers kan worden besloten om een wedstrijd uit te stellen, om verdere besmettingen te voorkomen. De aantallen positief geteste spelers bij een ongecontroleerde uitbraak zijn arbitrair en ter beoordeling van de bondsarts van de KNVB", aldus de bond in een verklaring.

Het bestuur betaald voetbal bepaalt in alle gevallen of uitstel van een wedstrijd wordt verleend. Voor het volgende duel geldt dat, na een gesprek tussen de arts van de club en de bondsarts, wordt afgewogen of kan worden verwacht dat spelers voldoende zijn hersteld om weer een wedstrijd te spelen.

De clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie werden dinsdagmiddag bijgepraat door de KNVB.

Meer uit Voetbal

Ajax - Feyenoord definitief gestaakt na tweemaal vuurwerk op veld

AMSTERDAM (ANP) - De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord is zondag definitief gestaakt. Dat gebeurde nadat scheidsrechter Serdar Gözübüyük beide ploegen na een klein uur voor de tweede keer naar de kleedkamers had gestuurd omdat er opnieuw vuurwerk op het veld werd gegooid.

30 minuten geleden
Blessure De Ligt valt volgens Bayern mee

MÜNCHEN (ANP) - Matthijs de Ligt heeft volgens zijn club Bayern München zaterdag geen ernstige blessure opgelopen in de wedstrijd tegen VfL Bochum. Naar verwachting is De Ligt slechts een paar dagen uitgeschakeld, zo meldt de Duitse club op de website. De Ligt mist daardoor de bekerwedstrijd tegen Preussen Münster van dinsdag.

34 minuten geleden
Ajax - Feyenoord bij stand van 0-3 10 minuten stilgelegd

AMSTERDAM (ANP) - De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord is zondag tijdelijk gestaakt. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük dirigeerde beide ploegen vlak voor rust naar de kleedkamers nadat er vuurwerk op het veld was gegooid. Eerder lag het spel al even stil omdat er een drinkbeker op het veld lag. Feyenoord leidt met 0-3.

1 uur geleden
Real Madrid-aanvaller Vinícius mist alsnog duel met Atlético

MADRID (ANP) - Real Madrid neemt het zondagavond op tegen stadgenoot Atlético zonder Vinícius Júnior. Trainer Carlo Ancelotti had de Braziliaanse aanvaller zaterdag voor het eerst weer opgenomen in zijn wedstrijdselectie sinds hij eind augustus een hamstringblessure had opgelopen. Vinícius was fit, beweerde de trainer, maar een dag later meldt Real Madrid dat de aanvaller toch ontbreekt.

1 uur geleden
Ajax - Feyenoord even stilgelegd na drinkbeker op het veld

AMSTERDAM (ANP) - De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord werd zondag tijdelijk onderbroken. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük legde het spel een paar minuten stil omdat er een drinkbeker op het veld lag. Daarna werd het spel weer hervat.

1 uur geleden
Internazionale blijft zonder puntenverlies in Serie A

EMPOLI (ANP) - Internazionale heeft bij Empoli de vijfde zege van het seizoen geboekt in de Serie A. De ploeg van coach Simone Inzaghi zegevierde met 1-0 dankzij een doelpunt van Federico Dimarco. Inter is koploper met het maximum aantal van 15 punten uit vijf duels.

2 uur geleden
Sparta laat vele kansen onbenut maar wint wel van Vitesse

ROTTERDAM (ANP) - Sparta heeft in eigen huis met 1-0 gewonnen van Vitesse. De Rotterdammers kwamen al in de zesde minuut op voorsprong dankzij een treffer van Arno Verschueren, die na goed voorbereidend werk van Pelle Clement en Koki Saito raak schoot. Bij dat ene doelpunt bleef het in Rotterdam, hoewel Sparta duidelijk de bovenliggende ploeg was en volop kansen kreeg. In de tweede helft werden er twee doelpunten afgekeurd wegens buitenspel.

2 uur geleden