Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB maakt plan van aanpak voor veiligheid van voetbalstadions

KNVB maakt plan van aanpak voor veiligheid van voetbalstadions

ZEIST (ANP) - De KNVB stelt samen met clubs en externe specialisten een plan van aanpak op om de veiligheid van voetbalstadions te verbeteren. Daarbij gaat om de veiligheid van de constructie van het stadion en de infrastructuur. Vorig jaar stortte een deel van de tribune in het Goffert-stadion van NEC in; bij AZ en ADO Den Haag ging in stormen het dak van hun stadion kapot.

De betaaldvoetbalclubs hebben in Zeist overleg gevoerd over de veiligheid van hun onderkomens. Een werkgroep - bestaande uit de KNVB, de organisaties van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisies, een aantal clubs en externe specialisten - kreeg het mandaat om een langetermijnstrategie uit te werken voor de hele sector. Het plan van aanpak wordt komende zomer gepresenteerd op de Algemene Vergadering Betaald Voetbal.

De eigenaren van de stadions zijn nu verantwoordelijk voor periodieke keuringen. De KNVB wil de stadions centraal laten keuren via een daarvoor gespecialiseerd bureau, net als in Groot-Brittannië. "Een stadion is een uitzonderlijk open gebouw waarin duizenden bezoekers worden ontvangen. Dat vraagt om specialistische kennis", aldus de bond. "Veiligheid is een belangrijk item. Daarom zijn normen belangrijk."

Ingenieursbureau RoyalHaskoningDHV, dat onderzoek deed naar het instorten van een betonnen tribunedeel in Nijmegen, adviseerde vorige maand dat alle voetbalclubs moeten laten nakijken hoeveel belasting hun tribunes aan kunnen. Volgens de onderzoekers is de vastgestelde norm voor piekbelasting nu te laag.

Meer uit Voetbal

Botbreuken in gezicht en hersenschudding Hongaarse speler Varga

STUTTGART (ANP/DPA) - De Hongaarse aanvaller Barnabás Varga heeft diverse botbreuken in zijn gezicht en een hersenschudding overgehouden aan zijn botsing met de Schotse keeper Angus Gunn in het EK-duel van zondagavond. De speler moet zeer waarschijnlijk een operatie ondergaan, meldde de Hongaarse voetbalbond MLSZ op X. Varga verblijft in een ziekenhuis in Stuttgart.

15 minuten geleden
Oranje won de laatste zeven duels met Oostenrijk

BERLIJN (ANP) - Het Nederlands elftal is bezig aan een goede reeks tegen Oostenrijk, dinsdag in het Olympiastadion van Berlijn de laatste tegenstander in de groepsfase van het EK. Oranje heeft de laatste zeven ontmoetingen met de nummer 25 van de wereldranglijst gewonnen.

1 uur geleden
Energiek Oostenrijk maakte indruk tegen Fransen en Polen

BERLIJN (ANP) - Bondscoach Ralf Rangnick en zijn voetballers van Oostenrijk droegen rode T-shirts met de tekst 'alles is mogelijk bij onze buurman' toen ze zich vorig jaar op 16 oktober met een uitzege op Azerbeidzjan (0-1) in de lastige poule met België en Zweden voor de derde keer op rij voor een EK kwalificeerden. In het Olympiastadion van Berlijn strijden ze dinsdagavond tegen Oranje om een plek in de achtste finale van de Europese eindronde.

1 uur geleden
Hongaarse aanvaller Varga 'stabiel' na botsing

STUTTGART (ANP) - De Hongaarse aanvaller Barnabás Varga, die zondagavond gewond raakte tijdens de EK-wedstrijd tussen Schotland en Hongarije, is in 'stabiele' toestand. Dat meldt de Hongaarse voetbalbond MLSZ op X.

8 uur geleden
Hongarije wint in 100e minuut van Schotland in overschaduwd duel

STUTTGART (ANP) - Hongarije heeft op het EK gewonnen van Schotland na een doelpunt in de honderdste minuut: 1-0. Kevin Csoboth kroonde zich in de tiende minuut van de blessuretijd tot matchwinner. De Schotten zijn uitgeschakeld, Hongarije kan als beste nummer 3 nog door naar de achtste finales.

9 uur geleden
Duitsers pakken groepswinst na late gelijkmaker tegen Zwitsers

FRANKFURT (ANP) - Duitsland heeft op het EK voetbal in eigen land tegen Zwitserland de eerste nederlaag in blessuretijd kunnen afwenden. Het werd 1-1, voldoende voor groepswinst. In Frankfurt maakte invaller Niclas Füllkrug in de 92e minuut gelijk voor de gastheer van het Europees kampioenschap.

9 uur geleden
Duel Schotland - Hongarije stilgelegd na harde botsing

STUTTGART (ANP) - De EK-wedstrijd tussen Schotland en Hongarije is in de tweede helft enige tijd stilgelegd na een botsing. De Hongaarse aanvaller Barnabás Varga bleef enkele minuten roerloos liggen op het gras.

9 uur geleden