Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB maakt 8 miljoen winst en ziet ledenaantal na corona groeien

KNVB maakt 8 miljoen winst en ziet ledenaantal na corona groeien

ZEIST (ANP) - De KNVB heeft over afgelopen seizoen bijna 8 miljoen euro winst gemaakt. De Nederlandse voetbalbond hield in de begroting voor het boekjaar 2021-2022 rekening met een verlies van bijna 5 miljoen euro, maar kwam 7,9 miljoen euro in de plus uit. Een jaar eerder (2020-2021) maakte de KNVB 4,3 miljoen euro winst.

Vooral de commerciële opbrengsten en de inkomsten uit kaartverkoop vielen in het afgelopen boekjaar aanzienlijk hoger uit dan verwacht. Een jaar eerder kreeg de KNVB amper geld binnen uit de verkoop van toegangskaarten voor interlands van de nationale ploeg, omdat de meeste wedstrijden vanwege de coronacrisis zonder publiek gespeeld moesten worden. Vanwege de onzekerheid rond corona, had de bond de begroting voor 2021-2022 voorzichtig ingestoken.

Voor het eerst sinds het seizoen 2015-2016 nam het ledenaantal van de KNVB toe, zo staat in het jaarverslag. Die groei zit vooral bij de vrouwen en de jongste jeugd. Een jaar geleden had de bond bijna 1,16 miljoen leden, nu zijn dat er bijna 1,2 miljoen. De voetbalbond zag het ledenaantal de afgelopen jaren afnemen, mede vanwege de coronacrisis. Een jaar geleden meldde de KNVB dat het aantal met bijna 2 procent was geslonken. Nu is het ledenbestand van de bond weer op het niveau van voor corona. De KNVB is met afstand de grootste sportbond van Nederland.

Amateurcompetities

Afgelopen seizoen konden net als in het profvoetbal ook de amateurcompetities weer uitgespeeld worden. Dat was een jaar eerder niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen.

Ondanks de positieve cijfers zijn er wel zorgen in het Nederlandse voetbal, vooral over de gevolgen van de hoge energiekosten. De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) meldde onlangs dat zo'n duizend clubs dreigen om te vallen als ze niet snel extra financiële steun krijgen. Minister Conny Helder (Sport) zei deze week een noodfonds van 6 miljoen euro beschikbaar te stellen voor sportclubs met "acute liquiditeitsproblemen". De BAV vindt dat veel te weinig en noemde dit bedrag "een minachting voor de sportclubs".

Meer uit Voetbal

Mbappé belooft bij presentatie 'leven te geven' voor Real Madrid

MADRID (ANP) - Kylian Mbappé gaat zijn leven geven voor Real Madrid. Dat zei de 25-jarige sterspeler bij zijn presentatie in een met 85.000 mensen volgepakt Santiago Bernabéu.

1 dag geleden
Ook in Duits voetbal mag alleen aanvoerder nog praten met arbiter

BERLIJN (ANP/DPA) - Ook in het hele Duitse voetbal mogen per direct alleen de aanvoerders nog met de scheidsrechter in discussie gaan. De vertegenwoordigende organisaties van de voetbalclubs en scheidsrechters zijn hiermee akkoord gegaan, meldt voetbalbond DFB.

1 dag geleden
Southgate stopt na verloren EK-finale als bondscoach Engeland

LONDEN (ANP) - Gareth Southgate stopt als bondscoach van Engeland. Dat heeft de 53-jarige trainer de Engelse voetbalbond FA laten weten.

1 dag geleden
FC Utrecht laat doelman Raatsie naar Excelsior vertrekken

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht neemt definitief afscheid van Calvin Raatsie. Het gedegradeerde Excelsior heeft zijn nog doorlopende contract in Utrecht afgekocht en hem vastgelegd voor drie seizoenen. Raatsie (22) kwam vorig seizoen op huurbasis bij Roda JC tot zeventien duels in de Keuken Kampioen Divisie.

1 dag geleden
Voorzitter Colombiaanse voetbalbond op borgtocht vrij

MIAMI (ANP) - De voorzitter van de Colombiaanse voetbalbond Ramón Jesurún is weer vrij na zijn arrestatie na de finale van de Copa América tussen Argentinië en Colombia (1-0). Na het betalen van een borgsom van naar verluidt 2000 dollar (ruim 1800 euro) mag Jesurún zijn proces in vrijheid afwachten.

1 dag geleden
Sevilla haalt met Saúl Ñíguez vierde nieuwe speler

SEVILLA (ANP/BELGA) - Sevilla heeft met Saúl Ñíguez de vierde speler voor het nieuwe voetbalseizoen vastgelegd. De Spaanse middenvelder komt op huurbasis over van Atlético Madrid. Sevilla heeft na het seizoen de mogelijkheid hem definitief over te nemen.

1 dag geleden
Real Madrid rekent op 85.000 fans bij presentatie Mbappé

MADRID (ANP/AFP) - Een dag na de huldiging van de Spaanse voetbalploeg, maakt Madrid zich alweer op voor het volgende grote voetbalmoment. Real Madrid rekent in Santiago Bernabéu op liefst 85.000 mensen bij de presentatie van de Franse sterspeler Kylian Mbappé. Het stadion is daarmee tot de laatste plaats bezet. Het record van het aantal aanwezigen bij de presentatie van een nieuwe speler bij Real Madrid stond tot nu toe op naam van Cristiano Ronaldo, vijftien jaar geleden.

1 dag geleden