Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB in overleg over 'coronaproof' voetbal

KNVB in overleg over 'coronaproof' voetbal

ZEIST (ANP) - De KNVB is druk in overleg met de overheid over hoe het voetbal in de verdere toekomst te organiseren en 'coronaproof' te maken. Dat zegt de voetbalbond in een reactie op de oproep van een deel van de burgemeesters om in elk geval tot september grote evenementen, waaronder wedstrijden in het betaald voetbal, in verband met de coronacrisis te verbieden.

Over de oproep van de burgemeesters zegt de KNVB: "Als de regering deze oproep dinsdag overneemt en dat bij het kabinetsbesluit bekendmaakt, schept dat duidelijkheid. Dan kunnen wij verder aan de slag." Een woordvoerder voegde daaraan toe daar nu nog niet op vooruit te willen lopen.

Verder noemde de KNVB de oproep "een duidelijk signaal voor de hele evenementenbranche in tijden die voor iedereen moeilijk zijn. Nogmaals, dinsdag verwachten we meer duidelijkheid te krijgen, met name ook over het betaald voetbal zonder publiek in de komende tijd."

Onder meer viroloog Ab Osterhaus sprak onlangs de vrees uit dat er in heel 2020 niet meer met publiek zou kunnen worden gevoetbald. Ook internationaal zeiden meerdere deskundigen met betrekking tot grote sportevenementen daar bang voor te zijn.

Meer uit Voetbal

Ten Hag haalt spits Zirkzee naar Manchester United

MANCHESTER (ANP) - Spits Joshua Zirkzee vervolgt zijn carrière bij Manchester United. De Nederlandse international heeft bij de club van trainer Erik ten Hag een contract getekend tot de zomer van 2029. Dat meldt United via officiële kanalen.

52 minuten geleden
Malacia weer terug op het trainingsveld van Manchester United

MANCHESTER (ANP) - Tyrell Malacia is terug op het trainingsveld van Manchester United. De 24-jarige linksback is hersteld van een langdurige knieblessure die hem het gehele afgelopen seizoen aan de kant heeft gehouden.

1 uur geleden
Burgemeester Arnhem doet oproep aan KNVB om Vitesse te helpen

ARNHEM (ANP) - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft in een brief aan de KNVB een oproep gedaan om voetbalclub Vitesse te helpen met de licentie. "Vitesse heeft een nieuwe kans nodig om de wederopbouw mogelijk te maken. Geef ons die kans", schrijft de burgemeester.

3 uur geleden
Japanner Sugawara verruilt AZ voor Southampton

SOUTHAMPTON (ANP) - De Japanse international Yukinari Sugawara verruilt AZ voor Southampton in de Premier League. De 24-jarige verdediger tekent een contract voor vier jaar in Southampton.

5 uur geleden
Uruguay derde op Copa América na zege op Canada na strafschoppen

CHARLOTTE (ANP/RTR) - Uruguay is derde geworden op de Copa América. De ploeg van coach Marcelo Bielsa versloeg in de wedstrijd om de derde plaats in het Amerikaanse Charlotte Canada na strafschoppen. Luis Suárez zorgde in de reguliere speeltijd voor de late gelijkmaker: 2-2.

9 uur geleden
Coach De la Fuente wil geschiedenis schrijven met Spanje op EK

BERLIJN (ANP/AFP) - Bondscoach Luis de la Fuente van Spanje wil zondag met zijn selectie "geschiedenis schrijven" tegen Engeland in de finale van het EK voetbal in Duistland. "Dit is een briljante generatie. Veel spelers waren succesvol in de jeugdelftallen en dat belooft meestal veel goeds", verklaarde de 63-jarige coach een dag voor de eindstrijd in Berlijn.

19 uur geleden
Bondscoach Southgate wil Engelse dromen laten uitkomen in finale

BERLIJN (ANP/DPA) - Bondscoach Gareth Southgate van Engeland hoopt zondag in de finale van het EK voetbal de dromen van zijn ploeg te laten uitkomen. "Ik geloof niet in sprookjes, maar ik geloof wel in dromen", zei de 53-jarige coach een dag voor de eindstrijd tegen Spanje.

20 uur geleden