Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB in gesprek met De Boer over functie bondscoach Oranje

KNVB in gesprek met De Boer over functie bondscoach Oranje

AMSTERDAM (ANP) - Frank de Boer gaat snel om de tafel met de KNVB om over de functie van bondscoach van het Nederlands elftal te praten. Een bekende van de 112-voudig international bevestigt het nieuws dat De Telegraaf donderdag bracht. De KNVB wil daar desgevraagd niet op ingaan.

Het is niet bekend of De Boer de enige kandidaat is waar de directeuren Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma van de nationale voetbalbond mee praten. De KNVB maakt vaart met de zoektocht naar een opvolger voor de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman. Oranje komt volgende maand weer bijeen voor de interlands tegen Mexico, Bosnië en Herzegovina en Italië. Het is de bedoeling dat er dan een nieuwe bondscoach op de bank zit.

De Boer vertelde zondag bij FOX Sports dat hij nog niet was benaderd door de KNVB. De oud-verdediger zei ook dat hij het een hele eer zou vinden om bondscoach van Oranje te worden. "Naast minister-president is het misschien wel de belangrijkste functie van Nederland", aldus de trainer, die woensdag door de KNVB werd benaderd.

Ajax

De 50-jarige De Boer maakte als trainer naam bij Ajax, met vier landstitels. Hij werkte daar samen met Hennie Spijkerman, een type coach die je met Dwight Lodeweges zou kunnen vergelijken. Lodeweges assisteerde Koeman bij Oranje en is erg populair bij de spelers van het Nederlands elftal. Hij was bondscoach ad-interim tijdens de laatste interlands tegen Polen en Italië.

Na zijn vertrek bij Ajax was De Boer niet succesvol bij Internazionale en Crystal Palace. Hij werd bij beide clubs al snel ontslagen. De Boer moest eind juli ook vroegtijdig vertrekken bij de Amerikaanse club Atlanta United. Recordinternational Wesley Sneijder noemde De Boer vorige week de ideale kandidaat om Koeman bij Oranje op te volgen.

De afgelopen weken werden Louis van Gaal, Peter Bosz, Henk ten Cate en Bert van Marwijk ook veelvuldig met het Nederlands elftal in verband gebracht. Frank Rijkaard liet via zijn woordvoerder weten dat hij niet beschikbaar is.

Meer uit Voetbal

Doelman Neuer hervat groepstraining bij Bayern München

MÜNCHEN (ANP) - Doelman Manuel Neuer heeft de groepstraining bij Bayern München hervat. Hij brak vorig jaar december zijn rechterbeen tijdens het skiën.

26 minuten geleden
FC Barcelona maakte afgelopen seizoen 304 miljoen euro winst

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft afgelopen seizoen 304 miljoen euro winst gemaakt. De kampioen van Spanje had rekening gehouden met een positief resultaat van 274 miljoen euro.

1 uur geleden
Van Praag als voorzitter in raad van commissarissen Ajax

ZEIST (ANP) - Michael van Praag gaat in de raad van commissarissen van Ajax aan de slag als voorzitter. In die functie volgt de 76-jarige bestuurder de woensdag opgestapte Pier Eringa op.

2 uur geleden
Ministerie meldt meer voetbalarrestaties in Engeland en Wales

LONDEN (ANP) - Het aantal arrestaties bij voetbalwedstrijden in Engeland en Wales heeft vorig seizoen het hoogste aantal bereikt in negen jaar tijd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken registreerde 2264 aanhoudingen. Er waren 1624 stadionverboden van kracht. Er zijn voor het eerst ook arrestaties bij wedstrijden in het vrouwenvoetbal meegenomen in de cijfers.

2 uur geleden
NCD noemt appje Ajax-commissaris in Op1-uitzending 'zorgwekkend'

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD) vindt het "zorgwekkend" dat een van de leden van de raad van commissarissen van Ajax vanwege zorgen over haar eigen veiligheid woensdag niet durfde af te reizen naar talkshow Op1. "Ik hoor dit met grote zorg aan. Dit keuren we ten strengste af", reageert NCD-voorzitter Paul Geraeds.

3 uur geleden
KNVB-directeur: gevaarlijk om regels rond staken aan te passen

ZEIST (ANP) - Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal, heeft bevestigd dat de regels rond het staken van wedstrijden niet worden aangepast. Er was behoorlijk wat ophef nadat het duel tussen Ajax en Feyenoord was gestaakt. Volgens coach Arne Slot van Feyenoord wordt hiermee competitievervalsing in de hand gewerkt. Maar de voetbalbond wil de situatie niet veranderen.

3 uur geleden
Van Praag keert als commissaris terug bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Michael van Praag keert terug bij Ajax. De oud-voorzitter gaat aan de slag in de raad van commissarissen van de club uit Amsterdam, zo bevestigen ingewijden. Ajax wil vooralsnog alleen kwijt dat het in gesprek is met Van Praag en Leo van Wijk over een mogelijke positie in de rvc.

4 uur geleden