Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB heeft tot 3 augustus de tijd om eredivisie af te ronden

KNVB heeft tot 3 augustus de tijd om eredivisie af te ronden

ZEIST (ANP) - De UEFA stelt er alles voor in het werk dat de nationale competities voor clubteams alsnog worden afgesloten. De Europese voetbalbond laat de eis los dat alle seizoenen op 30 juni afgelopen moeten zijn. De eredivisie, eerste divisie en alle buitenlandse competities krijgen tot 3 augustus de tijd.

De UEFA heeft de kalender zo veel als mogelijk vrijgemaakt voor alle nationale competities. Resterende duels in de Champions League en Europa League zijn met onbepaalde tijd uitgesteld, net als interlands in de play-offs voor het EK en vele andere internationale wedstrijden. Ook het Nederlands elftal en de nationale vrouwenploeg komen pas in september weer in actie.

De KNVB laat weten dat de competities in de tweede helft van juni weer moeten beginnen. Anders kan de gestelde datum van 3 augustus niet meer worden gehaald. Het kabinet liet dinsdag weten dat het betaalde voetbal in Nederland vanwege het coronavirus zeker niet voor 1 juni hervat mag worden.

Transfermarkt

De UEFA kan nog niet zeggen wat de nieuwe situatie betekent voor spelers die op 1 juli van club wisselen. De Europese bond houdt ook nog in het midden of de transfermarkt wordt opgeschoven. Dergelijke zaken komen aan de orde tijdens een vergadering die voor half april wordt uitgeschreven.

De beslissing van de UEFA is goed nieuws voor de clubs, die nu meer kans hebben dat het seizoen alsnog kan worden beëindigd. De financiële schade zou enorm zijn als dat niet meer lukt, in de Engelse Premier League naar schatting ruim 1 miljard euro.

Scenario 2

De KNVB zet de komende weken vooral in op het zogenoemde scenario 2, de hervatting van de eredivisie en eerste divisie. De nationale voetbalbond blijft de adviezen volgen van het het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de overheid. In overleg zal worden bepaald of er publiek bij de wedstrijden aanwezig mag zijn, als de eredivisie en eerste divisie tenminste nog worden hervat.

Voorlopig is het nog onduidelijk wanneer de voetballers weer aan de groepstraining mogen beginnen, Pas als dat het geval is kan de KNVB de data van de eerste wedstrijden in de eredivisie en eerste divisie plannen. Spelers hebben naar schatting zeker drie weken nodig om topfit te worden.

De KNVB houdt ook nog rekening met een doemscenario, dat het betaalde voetbal helemaal niet meer wordt hervat. De bond brengt binnenkort alle consequenties, bijvoorbeeld de financiële impact hiervan, in kaart. De KNVB onderzoekt ook hoe het de clubs dan kan helpen.

Meer uit Voetbal

Technisch manager Bosvelt langer bij Go Ahead Eagles

DEVENTER (ANP) - Paul Bosvelt heeft zijn contract bij Go Ahead Eagles verlengd. De technisch manager is nu toe medio 2027 verbonden aan de club uit Deventer.

57 minuten geleden
Ajax kijkt weer vooruit na terugkeer van geschorste Kroes

AMSTERDAM (ANP) - Ajax richt het vizier op de toekomst na de terugkeer van Alex Kroes als technisch directeur. De club zoekt een algemeen directeur, drie commissarissen en een trainer die een stem krijgt bij het formeren van een selectie die de club weer richting de nationale top moet brengen.

1 uur geleden
PSV wil laatste drie duels recordaantal punten Ajax evenaren

EINDHOVEN (ANP) - Hoewel PSV de landstitel niet meer kan ontgaan, hebben de Eindhovenaren de laatste drie duels nog wel iets om voor te spelen. PSV kan bij zeges op Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk het record van Ajax evenaren. In het seizoen 1971/1972 kwam de kampioen uit Amsterdam in de Eredivisie tot dertig overwinningen en drie gelijke spelen. Omgerekend naar het huidige driepuntensysteem zijn dat 93 punten.

1 uur geleden
Feyenoord-doelman Bijlow gunt trainer Slot transfer naar Liverpool

DEVENTER (ANP) - Justin Bijlow gunt zijn trainer Arne Slot een transfer naar Liverpool. "Het is jammer voor onze club", zei de doelman van Feyenoord op een persmoment na het gewonnen uitduel met Go Ahead Eagles (1-3). "Maar net zoals met een speler, gun je ook hem een mooie stap omdat hij het zo goed heeft gedaan."

3 uur geleden
Fernández komt dit seizoen niet meer in actie voor Chelsea

LONDEN (ANP/RTR) - Enzo Fernández komt dit seizoen niet meer in actie voor Chelsea. De middenvelder heeft een liesblessure opgelopen en is zeker zes weken uitgeschakeld. Zijn club uit Londen meldt dat de Argentijn inmiddels succesvol geopereerd is.

4 uur geleden
Coach Slot tevreden over ploeg vier dagen na bekerfinale

DEVENTER (ANP) - Feyenoord-coach Arne Slot was blij met hoe zijn ploeg had gespeeld bij Go Ahead Eagles. De Rotterdammers versloegen de club uit Deventer vier dagen na de gewonnen bekerfinale tegen NEC met 3-1.

11 uur geleden
Van Praag voelt zich niet beschadigd na terugkeer Kroes bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Michael van Praag vindt niet dat de raad van commissarissen van Ajax gezichtsverlies heeft geleden door Alex Kroes als technisch directeur terug te laten keren bij de club uit Amsterdam. "Het zou best erg zijn als ik niet naar al die mensen zou hebben geluisterd die graag met Alex door wilden", zei de voorzitter van het toegangsorgaan na een ingelaste ledenvergadering op jeugdcomplex De Toekomst. "Dat was best slecht geweest."

12 uur geleden