Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KNVB gaat daders vuurwerk in bekerfinale opsporen en bestraffen

KNVB gaat daders vuurwerk in bekerfinale opsporen en bestraffen

ZEIST (ANP) - De KNVB gaat de daders van vuurwerkincidenten tijdens de finale van de KNVB-beker van zondag in De Kuip opsporen en bestraffen met stadionverboden. In een van de gevallen ontstond brand in de gracht achter het doel. De wedstrijd werd twee keer tijdelijk gestaakt om het vuurwerk.

De woordvoerder van de voetbalbond laat weten dat de bond met behulp van beschikbare videobeelden de daders gaat identificeren en dat die stadionverboden van achttien tot zestig maanden en boetes kunnen verwachten. Die kunnen oplopen van 100 tot 450 euro.

De voetbalbond zegt als organisator eindverantwoordelijk te zijn voor de finale van de KNVB-beker. Ook wijst de KNVB erop dat net als in de competities de club verantwoordelijk is voor de eigen aanhang en het gedrag van deze supporters. "Stewards van de clubs en het stadion hebben de supporters van de clubs gefouilleerd en ook zijn speciaal getrainde honden ingezet voor de controle. Dit is gebeurd onder toeziend oog van de politie zodat de stewards zonder intimidatie en escalaties hun werk konden doen", aldus de woordvoerder.

Bewaking

Ook is er volgens de KNVB bewaking in De Kuip geweest in de nachten voor de bekerfinale zodat er niet in de week voorafgaand aan de wedstrijd al vuurwerk naar binnen gesmokkeld kon worden. De voetbalbond wijst er wel op dat er ook aan het fouilleren grenzen zitten en dat dat de stewards niet te verwijten is. Zo mag er bijvoorbeeld niet worden gefouilleerd bij intieme delen. Supporters zijn volgens de bond inventief gebleken en wisten in het verleden vuurwerk op andere manieren in het stadion te smokkelen.

De KNVB meldt dat daders er niet mee wegkomen. "De afgelopen jaren is de pakkans fors verhoogd dankzij nieuwe technologie en specialisten", meldt de woordvoerder. " Sinds de coronatijd kregen vorig seizoen 115 personen een landelijk stadionverbod wegens vuurwerk, het seizoen ervoor waren dat er 210."

Meer uit Voetbal

Vicepresident Argentinië slaat terug na racismerel voetballers

BUENOS AIRES (ANP) - Vicepresident Victoria Villarruel van Argentinië heeft hard teruggeslagen in de racismerel rond het nationale voetbalteam van Argentinië. Voetballer Enzo Fernández plaatste een video in de nasleep van de door Argentinië gewonnen finale van de Copa América, waarin de spelers, onder wie hijzelf, een racistisch lied zingen.

7 uur geleden
AZ ziet Australische keeper Ryan naar AS Roma gaan

ROME (ANP) - AZ ziet de Australische keeper Mathew Ryan vertrekken naar AS Roma. De 32-jarige doelman tekende begin 2023 voor anderhalf jaar in Alkmaar.

19 uur geleden
Celstraf van acht maanden voor onlineracisme tegen spelers Real

MADRID (ANP/BELGA) - Een Spaanse rechter heeft een man een celstraf van acht maanden opgelegd omdat hij racistische boodschappen online had verspreid gericht aan Real Madrid-spelers Vinícius Júnior en Antonio Rüdiger. Dat heeft Real woensdag bevestigd.

20 uur geleden
Heitinga assistent van trainer Slot bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - John Heitinga wordt een van de assistenten van hoofdtrainer Arne Slot bij Liverpool. De 40-jarige oud-verdediger speelde als voetballer voor Everton, de rivaal en stadgenoot van Liverpool.

23 uur geleden
Nederlandse voetbalsters bij loting EK in pot 3

LAUSANNE (ANP) - De Nederlandse voetbalsters kunnen in de groepsfase van het komende Europees kampioenschap zware tegenstanders treffen. Het elftal van bondscoach Andries Jonker zit maandag 16 december tijdens de loting in Lausanne in pot 3, meldt de UEFA.

1 dag geleden
Heerenveen-speler Ali met Irak naar Olympische Spelen

HEERENVEEN (ANP) - Sc Heerenveen kan voorlopig niet beschikken over Hussein Ali. De 22-jarige verdediger is door de Iraakse voetbalbond opgeroepen voor de Olympische Spelen in Parijs. Begin dit jaar kon Heerenveen ook al een tijdje geen beroep doen op Ali, toen door de Azië Cup.

1 dag geleden
Middenvelder Modric (38) jaar langer door bij Real Madrid

MADRID (ANP) - Luka Modric gaat nog een seizoen door met voetballen. De middenvelder van Real Madrid heeft bijgetekend tot de zomer van volgend jaar. De 38-jarige Kroaat won in zijn voorgaande twaalf seizoenen in Madrid 26 prijzen, waaronder zes Champions Leagues.

1 dag geleden